Synček nechce v škôlke spávať

katarina95
30. okt 2014

Synček nechce spávať v škôlke, Všetky deti spia len on si nechce ani sadnúť na lehádko. Ako to mám rišieť? Nenarúší ho to nejak psychicky keď mu stále dohovárajú aby spal?

siska53
30. okt 2014

@katarina95 podla mna by si to mali vyriesit oni.
Doma spava?
A nemoze tm len lezat?
Moj doma spi vynimocne,ale v skolke spava.

Moje "au-pairca" (ale to bolo vecer) tiez nechcelo spat. Tak som jej povedala,ze spat nemusi,staci,ked bude lezat a sla som sa sprchnut a behom par minut zaspala. Takisto aj dakedy poobede(doma nechcela spavat,v skolke neviem),tak som ju nechala,ze idem nachvilku dole a zaspala.
Ja som tiez nespavala,ale od dr.som mala nakazane,ze musim ason lezat,tak som musela lezat,ale nie spat.
Poki nerusi deti,ze by aspon lezal.. Donutit spat sa neda.ani ja neviem zaspat na povel.

lula26
30. okt 2014

tak ho ber na obed domov. Ešte asi nie je zrelý na to, aby sa prispôsobil režimu škôlky.

pribinak
30. okt 2014

Nema doma na spanie nejakeho plysaka ci nejakeho panacika? Alebo ma oblubeny vankusik? My sme kupili pyzamko podla oblubenej postavicky z rozpravky a to bolo specialne len do ms. Ak ma nieco oblubene, nech si to zoberie do ms, mozno mu to pomoze

vevesh
30. okt 2014

@katarina95 tak nechce spat... Vsak to nie je zle, mozes mu povedat, nech si aspon lahne...
@lula26 I ked ja nechapem, preco by sa dieta malo nutit spat, ked nechce - moja nespi od 3 mesiacov cez den, a v nasej skolke takisto deti, ktore spat chcu /potrebuju spia, a tie ktore nie, tie sa zatial hraju...a vobec to nie je o zrelosti a prisposobeni sa, ale o ne/potrebe jedinca 😕

horana
30. okt 2014

Ako hovori @lula26 bravaj ho naobed, naco si robit nasilie ked nemusis a si doma s mladsim babom. U nas dobra 1/4 deticiek chodila po obede domov, ktore mohli 😉

svatava74
30. okt 2014

@katarina95 tazko povedat co to robi s dietatom, ale nasledky mozu byt....ja mam 4 rocneho, nastupili sme teraz do skolky od 2.9. a zrazu musel spavat, maly ani doma nespava, max 1 den v tyzdni poobede zalomi... v skolke zaspal vzdy ale tazko to niesol ....a odrazu sa zacal zajakavat a ked to uz nabralo hrozne rozmery, ako spec.pedagog som to riesila a rychlo....zasla na odblokovanie s malym, zacala som ho bravat domov a p.ucitelky poprosila na zaklade pohovoru s kamoskou psychologickou, aby ho nenutili do nicoho, ano do jedenia, ani do spania....a maly zacal vyrazne lepsie rozpravat...obcas nieco zaspieva, ale je to pozitovna zmena...moj zaver znie, ze radsej budem letet z firmy po maleho o 12,15 kazdy den, ako sa ma zajakavat....4 roky montessori posobenia a 2 mesiace v sklke a vsetko je divne zrazu....treba pocuvat a sledovat svoje eti...psychika dietat je nevyspytatelna...kazda mamina by mala nacuvat a sledovat signaly ktore vysiela jej dieta.... 😉

katarina95
autor
31. okt 2014

ďakujem vám všetkým za rady