Dobrý deň, potrebujem poradiť. Syn včera spadol v školke a vraj to bola nehoda že spadol sám ale ma zuby vyrazené a rozbyte pery a museli mu to zašivať celú tvár má opunutu a nechcem to nechať len tak vraj škôlka mu dá ako úrazové nejaké peniaze ale čo má po peniazoch keď sa mu taká vec stala bola som aj na policii aby to riešili ale oni stym vraj nemajú nič pokiaľ mu to nikto nezavinil ale učiteľky boli za neho zodpovedne a na polícii mi povedali že toto majú na starostí Školská Inšpekcia. Tak preto sa pýtam či máte s týmto skúsenosti či sa vám už v živote niečo také stalo .
@silvia1823 je to vážne nepríjemné a viem,že si nahnevaná. Ale... stať sa to mohlo kľudne aj keby si bola s ním ty a mala na starosti len jeho a nie ďalších 20 detí
Akože ak syn spadol sám, tak co s tým majú učiteľky? Tak isto by mohol spadnúť aj doma, potom koho obvinis? Učiteľka má 20 deti nemôže s tvojim chodiť za ručičku, stalo sa aj keď dáva človek najväčší pozor, sústredila by som sa na syna ako na saskovanie na polícii, to sú veci ktorým človek nemá ako zabranit
@silvia1823 ako a kde spadol? Ak v triede a potkol sa o hračku, ktorú si nevšimol, tak za toto učiteľky ozaj nemôžu. Ak odišiel z triedy a spadol na schodoch, tak to problém je a určite je potrebné riešiť ho.
Koľko rokov má syn? Nevypadli by mu tie zuby čoskoro aj tak? Ale chápem,ono to zamrzí. Ja som ako malá spadla vo vani, šmykla som sa. Zuby vyrazane. Trvalé mi narástli trochu krivo, ale dnes sa to dá strojčekom krásne poriešiť... Niekedy zuby narastú krivo aj bez úrazu 🤦
Keby spadne doma resp s tebou na ihrisku koho obvinis? Pri tebe alebo niekom s tvojej rodiny dieťa nikdy nespadlo? Neublížilo si? Viem že to príjemné nie je, ale pokiaľ mu to nikto nespôsobil naschvál tak moc toho nevyriešia. Dcéra ako trojročná spadla v škôlke a roztala si bradu, má tam doteraz malu jazvu
Neriešila som to ani na polícii ani nikde
Si bola na polícii? ... a prečo? ... deti padajú ... áno, aj tak, že si nechtiac ublížia ... moja dcéra si v škôlke rozťala hornú peru, dodnes má jazvu ... ako úprimne ani ma nenapadlo obviňovať z toho učiteľky - veď tá má na starosti ďalších 20 detí ... to keby pri Tvojom mužovi, babke, dieťa spadlo, tiež riešiš na polícii? ... kus šišnuté, normálne smiešne mi to príde takúto hystériu robiť.
No... ja chapem ale ucitelka ma drzat za ruku 20deti?
Pravdaže, stalo sa...išli deti v škôlke von a bolo napršané, šmýkala sa dlažba. Môj syn sa pošmykol tak nešťastne, že si rozbil hlavu. Koho som mala obviňovať? Nevedia tie učiteľky stáť pri každom jednom, proste stalo sa. Ja som bola vďačná, že hneď zareagovali a syna ošetrili, upokojili ho. Ani by mi nenapadlo niekoho obviňovať.
A tym ze niekomu budes strpcovat zivot malemu pomozes viac?
Je to neprijemne a chuda chlapca ale tym ze budes robit bordel nikomu nepomozes pokial naozaj spadol sam.
Chapem ta, ja sice este nemam maleho v skolke, ale tohto sa tiez desim. Rovnako vsak mohol padnut aj tebe doma, tomu sa jednoducho neda niekedy zabranit. Riesila by som to len v pripade hrubeho zanedbania uciteliek, nieco co styl ujde z triedy, vylezie na skrinu na chodbe a odtial spadne na zem. Ale ak iba normalne spadol, tak to ho nemozu stale drzat za ruku…
Akú mal syn obuv a kde spadol? Bol tam vtedy niekto, alebo bol niekde sám bez dozoru? Behal, naháňal sa?
@zuzubb007 boli niekde vonku a spadol z nejakého kopca rovno na lavičku z tvárou
Ty si isla fakt na policiu???? Chora doba toto. Takze ked tebe spadne doma, treba zavolat socialku, aby ti odobrali dieta, ze nie si schopna sa on postarat?
Keby sa to stalo pri tvojom dozore na ihrisku alebo doma? Tiež by si sa išla udať? Sa to môže stať aj pri tebe
@silvia1823 keby sa to stale tebe, keď by si s ním bola vonku, tak by si sa išla udať na políciu? 🙂
@stanulienkat úplne súhlasím, v dnešnej dobe už naozaj napadne ľudí čokoľvek, kde sa rozum zastavuje, ale tak na polícii sa aspoň zabavia, boli von a spadol, mohol by kľudne aj na kolotoč alebo hojdačku padnúť, to nemá kde riešiť proste deti, keď padne na konár a vypichne si oko asi za to bude môcť zase učiteľka alebo strom alebo kto, proste nešťastie sa môže stat
Vies,ucitelka je sama na xy deti. Ja mam doma 2 a nehody sme mali tiez. Naposledy v auguste,dcera vbehla do synovej izby. Skocila z lenosky na zem a narazila na stol. Zlomeny noc,tvar opuchnuta. A boli sme doma s muzom. Ja viem,ucitelky su zodpovedne,ale to sa ozaj neda ustriehnut a uprimne niektore deti len cakaju na prilezitost,kedy mozu nieco vystrelit.
No keby naši mali za nás 5 detí volať chodiť na políciu ... keď sme sa v škôlke, či škole zranili ... brat preletel cez "lietajúce" dvere, lebo spolužiak ich zašprajcol, bolo pozašívaný a od otca ešte jednu schytal na miesto kde nemal stehy, že naháňať sa má vonku a nie v škole, sestra si zlomila ruku keď skákala cez "kozu" a ? A najmladšiu sestru "stretla "ďalšia" mamička ako vonku víta deti (našťastie len vítala a nevybrala sa na výlet) ... všetko sú to minúty, sekundy ...
Chcem sa len opytat- ak by syn spadol ked bude s tebou na prechadzke- pojdes na policii nech ta zavru? Alebo na socialku? Chapem, ze si nahnevana a chces najst vinnika- no niekedy moze byt ten "vinnik" tvoj syn. Jednoducho spadol. A deti padaju. No chapem ze ta to ako matku boli lebo tvoj syn trpi.Riesila by som to iba vtedy ak by boli deti bez dozoru.
Tazko sudit
Urcite ako matka by som bola poburena,vystrasena...
Ale proste stat sa moze aj pri tebe...
Zhoda okolnosti...
Mozes patrat po tom,ako sa to stalo samozrejme.
Ale jedno je iste,po tomto zazitku bude uz tvoje dieta urcite pod drobnohladom,aby sa mu v buducnosti uz nikdy nieco podobne nestalo.
Lebo nikto si nevezme taku vec z pleca na plece a ide sa dalej...
A tie ucitelky su z toho mozno viac vystresovane,ako vy doma...
Ked som bola dieta,väcsinou ked sme boli na skolkarskom dvore, dali nas ucitelky do pieskoviska,aby sme boli pokope a oni nas mali na ociach.
Vtedy som to tak nechapala.
Nechceli nas velmi pustat na preliezky,hupacky-samych
Ale oni vlastne nechceli riskovat taketo urazy
@petulda333 *zlomeny nos
Tak to by ma ani nenapadlo ist s tym na policiu 🙈...je to neprijemne, ale ked si to nezavinil sam, tak to nevyriesis...a uprimne, aj Tebe sa to moze stat doma a potom co, koho obvinis ?...syncek nech sa cim skor vylieci a Ty mozes jedine napisat do lamparne 😉...lebo urcite aj na policii mali krajsi den, ked si tam prisla s takoy "banalitou" 😂
Ako prevencia by mohla byť prilba na bicykel downhillové, taká čo chráni aj bradu.
https://cyklisticke-prilby.heureka.sk/f:11730:1...
na prechádzke by mu ju nasadili na hlavu
@silvia1823 Jedného pekného dňa mi volali zo škôlky, že syn mal úraz, či by som mohla prísť. Deti boli vonku s učiteľkami, niektoré sa hrali v pieskovisku, niektoré kreslili po chodníku, no a môj s kamošmi bol na preliezke, odkiaľ sa šmykol. Výsledkom bol vrazený zub dovnútra, rozbitá brada, oškreté dlane ako sa snažil zachytiť. Prišla som tam, čakala ma učiteľka s riaditeľkou všetko mi vysvetlili. Zobrala som malého na pohotovosť, skontrolovali, ošetrili a išli sme domov. Zavolala som učiteľke, nech si nerobí starosti, že malý je ok a nechám ho pár dní doma. Potom neskôr sme spísali nejaké papiere.
Ani na sekundu mi nenapadlo to riešiť nejak inak a už vôbec nie preboha na polícii. To ti ako napadlo?!
@silvia1823 Keď bude mať doma úraz, nezabudni ísť samu seba udať na políciu. A to si ty+dieťa, tzn. 1:1. V škôlke je ten pomer iný.
@maranco alebo celotelova bublinkova folia.
@maranco toto ma tu teraz dostalo 😂 reklamny tah riadny 😀 len neviem ako to vyriesi ten problem ze on uz je po uraze 🙈
@zuzinka888 Bezpečnosť na prvom mieste, táto ochrana je lepšia 🙂
Najstarší syn spadol doma v obývačke na koberci na lakeť, zlomil si ruku. Obaja s manželom sme boli v obývačke a iba vyskočil, že robí kung fu a pád… takže keď si dcéra zlomila ruku v družine na školskom dvore nerobila som tragédiu… stalo sa a za ruku ju celý čas nedržali…. Dobre, ze iba tak….
@silvia1823 a syn co hovori ? kto mu to sposobil ? ak padol sam - tak ako tvrdia ucitelky, co mozu tie ucitelky spravit inak aby sa to nestalo nabuduce , poviem ti rovno, nic ...