Ahojte, syncek bude mat cerstvo 3 roky, do skolky ho dat neviem bohuzial, takze navstevuje kruzky. Su na nom aj mladsie deti, aj starsie, ale ten moj robi sprostosti.
Nefarbi, radsej olizuje a ochutnava, ked pracuju s pieskom, tak nesedi n azadku a hraje sa, ale rozhodi, chcem aby bol s detmi, aby nebol so mnou stale doma a ihrisko dookola. Na ihrisku zas bud chore alebo male deti. Ja neviem, co mam uz robit.. Doma sa takto nesprava.... Je mi trapne aj luto.
Do skolky mi ho vedia zobrat sz v 4,5r...... Ja sa dovtedy asi zblaznim.
Doma sa zas nudi, neviem ho zabavit tak kvalitne, tiez mam svoje, pomaha mi upratovat, hrajeme sa, citame si... Ale ja nie som skolka ani kruzok a mam strasne vycitky, ze ho neviem zabavovat.
Kamosky tiez nemam, som nestastlivca. Mala som 1 tiez s o synom, ta sa odstahovala. Mam uz na vsetko nervy.
A druha vec, byvame daleko od rodiny a mojich kamaratok z detstva. Proste sme sami.
Prepacte za vylev...
@pribinak bohuzial nie. :( Hned by som ho dala. Iba kruzky mame k dispozicii. 1-2x do tyzdna. Na 1 hodinu.
dr*lo by ma, potrebuje inú autoritu ako teba a to bez teba (čiže žiadny 1h krúžok s mamou pri zadku). je možnosť aspoň karate s trénerom? alebo futbal. to už berú aj tieto maličké deti a ty tam nie si, volá sa to všeobecná športová príprava... a súhlasím, treba si priplatiť niečo súkromné (tipujem že ste z dediny a nemáš auto) žiadne že bohužiaľ, lebo 1,5 roka je dlho 🙈 obaja budete mať ponorku a zarábas si na slušné problémy že po tom čase už nebude rešpektovať nikoho.
Treba s ním ďalej chodiť na krúžky ak nemá iné možnosti socializácie s inými deťmi. Ak vyslovene nieje zlý, nevreští a neubližuje iným deťom tak nech chodí. Možno by boli lepšie nejaké pohybové krúžky, kde sa vybehá, vytancuje a nie také kde sedia na zadku a pracujú, malujú.
3 ročné dieťa je ešte malé na krúžky. Nie každé dieťa sedí na zadku a robí čo má. Preto sú niektoré krúžky až od 4-5 rokov. Takisto športový, dieťa si už musí uvedomovať čo môže a čo nie. A prečo ho zoberú až tak neskoro do škôlky?
@zojanka dala by som, nie su bohuzial. Vsetky moznosti mam vycerpane.
Kolko mas deti?
Ak to jedno tak nechapem ako ho nevies zabavit.
Ved je tolko moznosti….
Vonku neni uz tuha zima,ber kolobezku,bickykel, ihriska ,a ked su tam chore deti? Je to vonku zas neprehanaj.
Doma je tiez milion moznosti na zabavu.
@ibatanecnica pretoze nemaju miesto. :( tie moznosti, ktore mame, vyuzivam. Po kruzku sa este hraju na dvore.
@biglovemom daj prosim ta nejake tipy, lebo som uz vystavena, vyhoreta.
@zuzanka.zuzu zarabam na problemy. Tykks. Toto som potrebovala pocut. 🤦🏻♀️ Vela matiek je doma s dietatom, hadam nevychovavaju zlocincov. Pisala som sem, aby ste mi dali nejake rady, lebo som uz vyhorena. Neviem ho dat ani do statnej, ani do sukromnej. Nemame miesto. Na kruzky, ktore mozem, davam.
Prepáč za otázku, ale prečo ti ho vezmú až na 4,5r do škôlky, keď ma necelé 3? V septembri môže nastúpiť, treba hľadať škôlky, kde ho vezmú.
Ake tipy? Ved popozeraj hry, mozte tvorit, malovat, hrat sa na schovku , chodte sa kupat,vylety,pobal ruksak a sup von …moznosti mas naozaj Million .
A s jednym dietatom este je to pohoda jahoda
Riešiš, že tvoje dieťa sa správa ako dieťa 🤔 Je to úplne normálne. Zmeň svoje očakávania, sú úplne mimo. Je ešte malý. Jasné, že nebude sedieť a robiť niečo, čo ho možno ani príliš nebaví, nie všetky deti chcú kresliť apod. 3 ročné deti sa stále hrajú len vedľa seba, nie spolu. On má v paži iné deti, potrebuje teba. Je super, že chodíte medzi deti, postupne sa to bude meniť, neobávaj sa, ale zároveň neočakávaj niečo, čo pre deti v tomto veku ešte nie je prirodzené. On aj keď sa nezapaja do činnosti, ale pozoruje, nasáva tie vzťahy, učí sa. Učí sa toho veľmi veľa, len ty to nevidíš. Cieľom nie je aby vytvoril obrázok, cieľom je byť v spoločnosti. Je úplne jedno, čo tak malé dieťa robí. A môžu prísť aj situácie, že urobí niekomu zle, alebo naopak, niekto bude k nemu milý, požičia mu hračku, pomôže a pod. a to je presne to, čo sa má učiť. Interakciu. A potrebuje tam bdeleho dospelého, ktorý mu ukáže, ako sa rieši konflikt, ako sa k sebe správať pekne, čo je to "ľudské"a pod. Tak skús zmeniť pohľad na to, pusti zbytočné očakávania, užívaj si okamih, pozoruj syna, buď nápomocná. Nič mu neujde, plniť príkazy bude ešte až až, keď pôjde do škôlky a školy.
autorka tak hľadaj škôlku, kde je voľné miesto. Ty nepotrebuješ ísť do práce?
Nerozumiem, je marec a ty už vieš, ze ti nepôjde do škôlky? Veď prihlášky sa dávajú v máji, to už teraz vieš, ze ti ho na 100%nevezmu? Veď nikto nevie, koľko detí sa vôbec prihlási,(prečo ti vlastne dali limit 4,5 roka?) ci všetky nastúpia, prečo už teraz si tak nastavená, ze "nemôžem ho dat, nevezmu ho". Syn je dokonca októbrový, nastúpil od septembra normálne do škôlky, bolo nahlásených 25 nových deti, reálne nastúpilo 18.
Podľa toho, ze píšeš, ze chodí na krúžky, tak nebývate zrejme v nejakej malilinkej dedine bez škôlky a s jedným spojom na deň (ak nemáš auto).
Keď ho nevezmu do jednej škôlky, hľadaj inú, daj viac prihlášok, kde je vlastne problém? Nemôžeš ho tam vodiť, alebo ako? L
Do prace potom plánuješ ako ísť? Ci budeš este doma do synovych 4,5 roka?
Teraz čítam ďalšie komentáre - autorka, nepotrebuješ animovat dieťaťu deň, len ho zapoj do bežného života, rob, čo baví teba. Dieťa potrebuje vidieť nadšenie, vášeň, nie unudenu manu, ktorá mu núka farbičky a sama neznáša kresliť. Zamysli sa nad sebou, možno si celé tri roky kaslala na seba a svoje potreby a dostala si sa do bodu, že ťa to už nebaví, lebo si si prestala robiť radosť. Tak porozmýšľaj, čo je tvoja vášeň a proste len zapoj dieťa do toho.
Takže platíš za krúžky, ktoré syna nebavia a ty sa hanbíš za správanie len, aby sa socializoval?🙂
Kašli na to prosím Ťa.Vobec nie je pravda, že potrebuje autoritu atď....koľko detí ide až do predškolskej a sú z nich "normálne" deti
Keď prídem domov napíšem nejaké tipy na zábavu
Úplne mu stačis ty dieťa nemusí mať vyplnenú každú chvíľku zmysluplne čo si myslíš, že tie deti v škôlke to vždy baví?mali kreslit, tvoriť z plastelíny osivali sa, zívali chceli sa hrať s hračkami...
@vyrovnanaosoba pretoze u nas na dedine nie je miesto, a z okolitych dedin, a miest beru tiez iba svojich. Pytali sme sa viacerych. :(
@biglovemom hej, uz bude krajsie vonku. Urcite budeme co najviac vonku.
Chapem tvoju frustraciu ale je to dieta, zive dieta, prosim ta nezabi jeho dusu tym, ze chces mat poslusne a spolupracujuce dieta.
Travte co najviac casu vonku, nech sa hybe a lieta, potrebuje tu energiu dostat von. Chlapci su proste pohybovy, takto sa ucia a spoznavaju svet
Mna ked to uz nebavi s nim vonku, tak mam vzdy sluchatka a pustam si podcasty. No a ze neporobim doma? Tak neporobim. Ty sa prenastav, nebude to takto vecne
Podľa mňa je ešte maličký, má len tri roky, ako ti písala jedna mamička, zmeň pohľad naňho. Nepotrebuje chodiť na krúžky, nepotrebuje nejakú organizovanú aktivitu, rozumiem, ze máš dosť ale vezmi ho do parku s kolobezkou a buďte tam tri hodiny, kludne zbierajte kamienky, nech beha lieta spoti sa. Na ihrisku je super, do piesku s rovesníkmi, aj to je krúžok preňho, doma plastelina, lego, piecť dookola sušienky 🤣🤣mne je ľúto, že už som, v práci a nebudem zažívať tieto veci, uvidíš zbehne to rýchlo a raz si spomenieš ako vám bolo spolu dobre, nemusíš nič siliť, behať naháňať sa, úlohy, termíny, užívaj si!
A čo sa týka toho, že nechce sedieť na riti a nebaví ho kresliť, ani sa hrať v piesku. Môj ma 5r a doteraz nevie nakresliť postavu hlava, trup, ruky nohy. Kreslí "mimoňov len hlava, ruky nohy a oči ústa.
Tiež nerád strihá, lepí, či tvorí. Jedine s plastelinou sa rád zahrá, s legom. Od malička, nie každé dieťa je také, že ho posadíš a bude sedieť a nie každé je také, že chce byť v kolektíve. On možno potrebuje byť s tebou, s tebou kresliť, s tebou prať, stavať kocky, bicyklovať sa, variť...
Prečo si každý myslí, že je dôležité byť socializovaný medzi deťmi a učiť sa režimu mimo domu?
Môj mladší syn sa narodil počas korony, dva roky videl len bratov, mňa a otca, medzi sebou sa veľmi nehrali, každý má inú povahu, každý chcel inú pozornosť. Neznamená to, že keď nastúpili do škôlky, nevedeli poslúchať, najesť sa, prezliecť...dokonca som sa aj bála ako to zvládnu, predsa boli len sk mnou a oni zo škôlky ani nechceli ísť domov, za týždeň pobytu tam vedeli básničky, pesničky, vedeli zrazu poďakovať, poprosiť, aj si topánky odložiť na miesto.
Takže každé dieťa je iné a nie každé je stvorené aby vedel sedieť a kresliť, možno by ho bavilo skákať na hrade, alebo sa šmýkať. Véd aj na ihrisku sú deti. 😉
Ale ty sa nepýtaj viacerých, ale daj prihlášku, riaditeľke... aj mne povedali, že nehrozí že ho vezmú do škôlky, lebo som bola doma s mladším a nakoniec vzali oboch.
Vieš koľko detí nastúpi a po 3 mesiacoch sa nedokážu socializovaný, tak majú odklad? Alebo sa niekto presťahuje... To sú také výhovorky. Tak buď sa mu venuj a hľadaj mu rovesníkov vonku na ihrisku, alebo sa snaž ho dat do škôlky.
@akvi jej, dakujem ti ❤️ len, vies, je to tazsie, kedze moje kamosky (ktore byvaju odomna daleko) maju deticky cca v podobnom veku, a ich deticky uz chodia do skolky. A ten pocit, ze ich deti sa socializuju kazdy den, rvoria, hraju sa s inymi, amoj doma a pozera sa na mna, co budeme robit. A este ked si pomyslim, ze este 1,5r vydrzat, tak mam vycitky, ze mu neviem zabezpecit skolku. 😪😪😪 Proste byvame na takom sprostom mieste. Je to strasne frustrujuce takto. Predvcerom na zaciatku kruzku plakal prvych 15 minut, potom uz nechcel ist domov. Citim sa fakt strasne.
@hederamonstera Dakujem ❤️ pokusim sa, lebo fakt sa citim, ako otrasna mater, ktora mu nevie zabezpecit vhodne programy, skolku.... Uz ked vidim, ze sa nudi, ja dom amilion veci neporobenych.... Smaozrejme mi aj pomaha, bavi ho to... Ale ked si spomeniem na kamoskine deticky, ze su v skolke, ze sa hraju, ze sa nahanjau, spievaju atd, a moj upratuje, tak mi pukne srdce.
@sonia1712 dakujem Ti! ❤️ Ach, dobre, ze som sem napisala. 🙏🏻
To si ty len tak predstavujes ako sa kamoskine deti pekne hraju a socializuju. Co ked tam kazdy den idu s placom, vnutri sa boja ucitelky alebo im chyba mama? Mas velmi naivne predstavy. Akvi ti to pekne obzrejmila
Prihlášku do MŠ daj tak či tak. Vždy máš šancu. Takto plačeš dopredu a možno zbytočne. Iba že by si sa zaňho hanbila až tak, že ho tam radšej ani nechceš dať, aby sa naňho nesťažovali. Na tých krúžkoch sa naňho niekto sťažuje?
Ak neposedí na riti, potrebuje pohyb. Ako ti už radili, vezmi odrážadlo, kolobežku, naháňajte sa, hádžte loptu, nech sa vyjaší na ihrisku - no a čo, že sú tam menšie deti? liezť na šmýkalku môže aj sám. Zober ho do piesku a dovoľ mu ho tam presýpať hore dole, nech sa nasýti, keď sa mu to páči a na krúžku ti to vadí. Doma môžete tancovať, urob mu prekážkovú dráhu, vybehnite po schodoch, .... je toľko možností, ako ho zabaviť....
A že máš milión neporobených vecí? komu to vadí? vyčíta ti to niekto? chodí k vám kontrola? upusť od svojho perfekcionizmu a budeš spokojnejšia. Ver mi 😉
Anonym nemusis cakat na 20st pocasie von sa da ist stale aj pri 10st ….
Nerieš čo povedala riaditeľka. Ešte sa prihlášky nepodávali tak nemôže vedieť koľko ich bude. Podaj v dedine aj v okolí a niekde ti ho vezmú.
Súkromná MS ? Aspoň pár dni v týždni?