Syn nosí zo škôlky nadávky

17. júl 2023

Ahojte, 3-rocny syn zacal prednedavnom chodit do skolky. Ma tam 2 kamaratov, ktorych spomina. Jeden je take mile chlapca a druhy taky šinter. Na tom by nebolo nic zle, aj nas je dost zive striebro, ale zacal po tom chlapcovi opakovat. Najprv to bolo iba take skolkarske "hovno" (vysvetlila som mu, ze sa take slova nevykrikuju), ale teraz prisiel s tym,ze zacal hovorit "pička". Ked som sa ho pytala,kde to pocul,povedal,ze od toho chlapca v skolke.Vysvetlila som mu,ze to je skarede slovo, a tak sa nema rozpravat a povedala som mu,ze sa mi nepaci,ake slova hovori ten jeden chlapcek,ze sa radsej ma hrat s tym druhym - kludnejsim. Lenze jemu sa viac paci ten,co nadava. Normalne som v rozpakoch, ako to riesit-vysvetlovat alebo radsej ignorovat,ked bude hovorit nadavky,aby to este viac neopakoval? Usmernovat ho,nech sa hra s inymi? A ako,ked jemu sa zda tento chlapec zaujimavy a vtipny?Ako ste take situacie riesili?

syslik81
17. júl 2023

upozornit ucitelku nech chlapca upozorni ,ze v skolke sa take nerozprava a mzno aj jeho rodicom povedat by ona mala ...

viestta
17. júl 2023

Kazde dieta si tent slovnik odkialsi donesie. Je to pre nich nesmierne zaujimave a vzrusujuce. Zvycajne ich to prejde aj ked obcas to pouziju. Poucila si ho, treba len znova pripominat

dzulli1980
17. júl 2023

Za mňa reaguješ dobre ... aj moja doniesla a furt nosí 😀 ... furt len pizza, cocot atď. ... vysvetlila som, že to sú škaredé slová, že ich jednoducho používať nemá ... viac som neriešila ... ignorovala som, keď ich hovorila ... po každom desiatom som len tak medzi rečou povedala, že je to škaredé slovo, že je dáma a že sa nepatrí takto hovoriť ... prešlo to, po čase ju to prestalo baviť ... teraz len tak sem tam čosi také povie, no keď vidí, že to so mnou nič nerobí, prestane ju to baviť ... v kamarátstve mu nebráň, formuje ho to, veď v živote stretne kadejakých ľudí.

maminkadeticiek
17. júl 2023

No ako sa?Poriesit to hned zajtra rano s ucitelkou.Ze si to neprajes.

maminkadeticiek
17. júl 2023

Nesuhlasim ze kazde dieta si taketo slova zo skolky donesie.Mam.dve a teda ani jedno sintaketo slova nedonieslo.Nienjento v poriadku ani normalne.

vanilkovazmrzka
17. júl 2023

Ta dnesna mladez 😅

Stazuj sa ucitelke, nech sa obrati priamo na rodicov toho chlapca… ale kedze ten slovnik ma od nich, neviem, ci to bude nieco platne.

syslik81
17. júl 2023

@vanilkovazmrzka nemusi to mat hned od rodicov..aj ten chlapec to mohol pocut od ineho dietata .. pripadne zapocul na ulici v autobuse v tv ...

mamusa123456789
17. júl 2023

Naša najstaršia raz pri obchode počula chlapov ako povedali do pi.e a používala to jedna radosť, my sme jej vysvetľovali, ze je to škaredé, niekedy som až kričala, lebo to bolo stále len do pi.e a pomohlo až keď sme to začali úplne ignorovat

zuzuliennka1
17. júl 2023

najlepsie bude doma to ignorovat, uplne.
3rocnemu dietatu to este teoreticky moze podla mna “vysumiet” z hlavy, ked to nebude pocuvat casto = doma, co urcite nie.
a veru riesila by som to aj s ucitelkou, teda nech to ona poriesi s konkretnymi rodicmi, urcite nebudes jedina, ktorej prekaza slovnik toho chlapca

kristiii
18. júl 2023

Tiež doporučujem ignoráciu. Tým, že ho budeš upozorňovať, v ňom budeš akurát vzbudzovať pocit, že je zaujímavý. Keď nebudeš reagovať, prestane ho to časom baviť.

mogaa
18. júl 2023

ignorovať.....čím viac na to slovo upozorňuješ tým bude zaujímavejšie....stačí že daný chlapec má staršieho súrodenca alebo sa hraje s inými deťmi na ihrisku....učiteľka s tým nemá čo urobiť, povie len že tak sa nerozpráva ale nie je pri každom dieťati 8hodín aby počula čo ktoré rozpráva....vysvetliť že je to škaredé slovo a teda nie je pekné sa tak rozprávať, ale inak ignorovať.....zakázané ovocie chutí najviac🙂

niekapitalizmu
19. júl 2023

lol

tamvtme
24. júl 2023

moja si zo skolky priniesla taky aboby popevok, ktory vyzeral nasledovne: "ideme, ideme do riti, ideme ideme do p.ce":see_no_evil:strasne sa na tom bavila....najprv som jej vysvetlovala, spievala to stale castejsie....potom som sa pytala, kde to pocula, tvrdila, ze od pani kucharky v skolke....sla som za ucitelkou, ta ma uistila, ze pani kucharka to urcite nebola, ze s tym prislo jedno dieta a cela trieda sa na tom uz dlhsie riadne bavi....tak som to ignorovala a jak prislo, tak odislo....cim viac pozornosti budes venovat tymto slovam, tym viac ho budu bavit.....raz vysvetlim, ze je to skarede slovo a potom sa snazim nereagovat nejak extra na to, nech ju nepodporujem