Ahojte,syn nevie stale povedat r,logopedicke chodime od 3 rokov a nejako sa nedari,cvicime tie cvicenia od nej,v septembri ide do skoly,ma odklad,bojim sa,aby sa mu v skole nevysmievali.Aj uzdicku pod jazykom sme dali nastrihnut,aby to pomohlo.Logopedicka je super,ma 30 rocne skusenosti,dcerke to trvalo mesiac a uz vedela povedat r,kazde dieta je individualne,len by som chcela vediet,ci nemate podobne skusenosti alebo tipy ako to zvladli Vase deti,dakujem
@katikaba jasom chodila s detmi mam 4 😁 a ani jedno sa nenaucilo u logo aj sme cvicili a potom uz deti boli otravene z toho a tak vsetci cca k 7 roku sa postupne naucili sami . Sem tam sme nieco pocas jazdy v aute ci len tak zo srandy opkakovali a potom to prislo 😉
Moja bude mat 10 rokov, k logopedicke sme chodili od jej 3 rokov. Vyslovovanie "l" uz ma super, ale stale ma problem s vyslovenim "r". Pomaly sa to uz ale zlepsuje, pri zlom vysloveni ju hned upozornujeme a opravuje sa, je si vedoma, ze v rychlosti vyslovi "r" v slove nespravne. A nikto z triedy sa jej za to neposmieva, to by mi hned povedala. Odklad nemala, zapis uplne v pohode s tym, ze navstevuje logopediu. Mladsia dcerka zase mala problem so sykavkami, ma 6 rokov a hovori uz bezchybne aj bez navstev logopedicky.
@katikaba A najmladsia dcerka mala v juli 6 a nevedela r a teraz pocas 1.tr postupne nabieha a pritom ak 4-5 rocna chodila k logo a az teraz ked jej vypadla 1 horna zacina r 😁
Nemas sa coho obavat, v 1. triede bude kopec deti s recovymi vadami. Ja som bola v soku, ked som to videla u syna v triede. A vacsina rodicov to vobec neriesi. Takze posmievat sa deti isto nebudu. Moj syn chosi na logopediu od 4 rokov, teraz ma 7 a R zacina len vslmi pomalicky nabiehat. A to ho uz trenujeme 1,5 roka! Ja sa smejem, ze on je uz na tie logopedicke cvicenia imunny 🤣
Vymenila by som logopedicku. Susedia tiež takto hodili 100 rokov a len to R im nešlo. Vymenili logopedicku a do 3 mesiacov už to R maly sused vedel
aj my sme chodili od 3 rokov k logopedicke,s pismenom R sme chodili k nej2 roky, naucila sa to sama od seba ked mala 10r
@katikaba tak napríklad ja mam 32 a neviem povedať R, môj muž tiež tak kadejaké povie, a mam a poznám kopec kamarátov a známych co tiez nevedia (jeden kamoš dokonca vôbec nevyslovi R a dopracoval to do politiky 😀) ... Co sa tyka základky prvý stupeň nikto ma nesikanoval a na 8 ročnom gympli jedna spolužiacka ale my sme sa nemali rady a uz ked nevedela čo tak vybehla na mňa s račkovanim a sem tam sa pridali aj iní, ale väčšina to neriešila, a cim starší sme boli tým menej to niekto riešil, na výške vôbec a v praci už dupľom nie...ale debili ktorí sikanuju si nájdu vždy niečo a nemusí to byť račkovanie...takze 98%deti je normálnych a neriešia to..ja by som sa nebála, treba dieťa podporovať a učiť ako pripadne argumentovať už od malička, a myslím ze v dnešnej dobe už to ani nie je také ako kedysi... Odchýlky sú cool a sexy a niektomu a to aj paci... A pri úplne malých deťoch to je tiež jedno, pokiaľ dospelý nedá najavo ze niečo je inak a nepoukaze na to tak deti to neriešia, ozaj by som možno povedala ze druhý stupeň základky je asi horší, ale určite bude mať kamošov co sa za neho postavia, a tiež to závisí od povahy dieťata ci ho to bude trápiť alebo to bude brat že je to prirodzené a každý sme nejaký, a môj chlap nikdy nezažil sikanu ani kvôli váhe (bol macko) a ani kvôli račkovaniu, bol showman a mali ho radi kvôli povahe...Netrápila by som sa tým vôbec ❤️
Niektori ludia r povedat nevedia. Napriklad moj muz. Zboznujem to na nom ☺
Ahoj ja mám 29 a stále neviem povedať r 😆 ale ľuďom sa to páči , moj muž sa dokonca koli tomu vraj. Do mna zaľúbil 😆 Ale je pravda že decka sú hnusne .... ale vždy si niečo nájdu začo sa vysmievať 🤨 držím palce ❤️
@katikaba moja mala sa tiež v 5a pol roka naučila sama, k logopedicke sme cez koronu nechodili, a čuduj sa svete, samé jej vyskočilo! Cvičili sme slová kde je r v strede a dobre znie, Jurko, murko, a tak! Keď sme išli k logo, ostala v šoku ako pekne to vie, ale zas mame problémy s L, ani za toho pána to nejde a nejde 🤷♀️
S dcérou chodíme k logopedičke od 4 rokov. Ostatnú výslovnosť sa naučila celkom šikovne, ale R poriadne nevie ešte ani teraz v 7-mich. Tiež mala kvôli tomu odklad, ale namiesto do škôlky chodila do prípravky kde mali vrámci vyučovania špeciálnu logopédiu a za ten rok začala namiesto L vyslovovať také nejaké LR, teraz po roku už je to skôr RL a ide to stále lepšie., Aj teraz ako prváčka ostala na tej škole a stále pokračujú s logopédiou V škole sa jej nikto nesmeje.
Ahoj no mne nie ža sa vysmievali v triede skôr sa mi vysmievali starší žiaci a časom asi keď som mala 10-11 som sa to naučila
Tiez od 3 rokov na logopedii a naskocilo R az v tych 7 rokoch. Pricom L sme mali za tri mesiace. Ale to nestastne R. Ja som tu pisala zufale spravy, ze ma normalne odvezu uz z toho. A vies co, naucil sa. Ale bolo to peklo ... som z neho bola zufala. Som mala obavy ze bude jediny co v skole nebude vediet R a nakoniec nevedelo dost vela deticiek. Vsetko nakoniec zvladol. R zacalo nabiehat pri citoslovci DRN DRN DRN. Pri tom sa mu 1x zacal rozkmytaval jazyk.
Takisto som mala s mojim, v skole ho speci pedagogička do 3 mesiacov naucila, u logo dlhodobo nic. Nikto sa mu neposmieval, kolko deti bolo takych ako on