Mam 8rocneho synceka ktory skoro vobec nerozprava,vsetkemu rozumie,je sikovny,len nerozprava,chodime k logopedicke,bol aj na vysetreni u usneho,chcem ho dat do neakeho skolsk.zariadenia od septembra,len neviemmkde taketo deticky beru,medzi uplne postihnute ho nechcem dat,myslim ze tam nepatri,neviete mi poradit?
Este som ti zabudla napisat, tie skoly nie su pre postihnute deti, su pre deti s normalnym intelektom. Mozes si ich vyhladat aj na stranke bratislavy www.bratislava.sk pod skolstvom v adresari zs.
Takisto by ti mali vediet poradit aj v specialno-pedagogickych poradniach.
Havedka,
co robila ta tvoja logopedicka doteraz, ked tvoj maly ma uz osem rokov? Preco ta uz niekam neposlala? A co detska lekarka? Nerozpravajuce dieta ti nezoberu do beznej ZS aj keby malo hned nadpriemerne IQ. Sorry, tito mnohi takzvani "odbornici" ma vzdy vedia vytocit.
Musis prejst vysetreniami minimalne: neurolog, foniater, klinicky logoped, klinicky psycholog. Mnohe deti, ktore maju sice priemerne alebo nadpriemerne IQ, ale nerozpravaju, maju expresivnu dysfaziu. Tieto deti treba specialne rozvijat a treba to cim skor, aby sa rozhovorili. V Bratislave vedia velmi dobre tieto deti zdiagnostikovat v sanatoriu Dialog na Jelacicovej ulici: http://www.dialogzdravotnictvo.sk/
Doporucujem ti co najskor sa s nimi dohodnut, a aj s tvojou detskou lekarkou, tvojho syna treba kompletne vysetrit a stanovit mu vlastne diagnozu, ze co mu vlastne je. V Dialogu ti aj vedia poradit, kam by take dieta mohlo chodit do skoly. Viem, ze v Petrzalke je Speccialna ZS pre deti s vadami reci a skoro kazdy obvod v BA ma ZS, ktora ma aspon jednu specialnu triedu pre tieto deti.