Malý nastúpil teraz v septembri prvý krát do škôlky. Je to taky betarik, špekulant, niekedy vôbec neposlucha inokedy na chlieb natrieť. Nic nezvycajne na jeho vek, bude mať tri roky.
No ako nastúpil do škôlky, kde teda je anjelik, majú ho tam veľmi radi, aj učiteľka mi vravela ze je to taky mojkáčik, deti k nemu inklinujú. Tak od vtedy doma je strašné ukričaný, začal sa hádzať o zem keď nieje po jeho, proste hrozne reakcie a ja sa snažím byť kľudná ale fúú niekedy je toho fakt veľa. Pri vecernom uspavani kričí, huka, ako myslim tak ze sa blázni. Do toho sa aj v noci občas budí s plačom že chcem mamu. Polúbim ho a spí ďalej.
Normálne som v strese niekedy vonku ze zase aká reakcia príde lebo fakt mu stačí len malinko a ide.. Strašné protesty..
Máte skúsenosť? Ak ste ti mali podobne ako dlho to trvalo?
Viem ze to je tou škôlkou len ma zaujíma či to tak bude stále alebo to je len dočasné 🫢
Ano dcera taka bola rok, proste tie emocie musi dať zo seba von.
Môj brat bol taký istý. Pamätám sa, keď učiteľka hovorila mojej mame, že sa "potrebuje vyventilovať".
doma sa citi bezpecne prejavit aj negativne emocie. Presne ako pisu hore, ventiluje si to, co v skolke nevedel alebo nemohol prejavit. Ale teda prejst to podla mna tak rychlo neprejde, je to normalna vec. Treba sa s tym naucit zit a postupne, ked bude vacsi, naucit ventilovat negativne emocie spolocensky prijatelnejsim sposobom.
Lepšie ako opačne 😀 v škôlke by to dlho netolerovali. Treba si zvyknúť, ze to čo v škôlke v sebe drží, doma potom zo seba vypúšťa. My to tak máme napr aj keď príde od babiek.
normálne, prejde to
baby, kolko najdlhsie to u vas trvalo? 🙂
Môjho brata chalani tiež v škôlke niekedy anjelici len niekedy príde učiteľka že vymýšľali a doma 100 čertov lenniekedy sú takí že veľmi dobrí
Inak presne akoby si našu situáciu popisovala 🙈 tiež syn začal chodiť do škôlky, a presne od toho dňa akoby mu doma preplo 🙈 v škôlke super učiteľky ho chvália, ale doma strasne peruje, úplne mi to príde akoby mi to dával vyžrať. Už to trvá mesiac a začínam byt celkom zúfalá 😅 dúfam len nejaké prechodne obdobie🙏🏻
@pukanec123 asi prechodné obdobie
nechcem ťa strašiť ale puberta bude horšia
@miska1145 hej je mi to jasne, mám aj staršieho syna, a ten už tiež pomaly smeruje k puberte, tak sa veľmi na to teším s ich povahami🙈😅
U nas to iste. 🥺
Je to normálne. Náš už tretí rok teraz ťahá v škôlke a síce sa tie prejavy zmierňujú, ale to čo robí doma, by si v škôlke jednoducho nedovolil 🤷. Moje baby to mali podobne, takže len čakám, kedy mu ten mozog dozrie a prestane si svoju frustráciu z "poslúchania v škôlke" vybíjať na nás. Určite to jedného dňa príde 🙂.
prave preto, ze v skolke musi sekat latinu, tak doma, v bezpecnom prostredi potrebuje vypustit paru. Potrebuje zo seba zhodit vsetok ten nahromadeny stres z celeho dna.
On to este inak nevie.
Je to úplne bežne že v MS ako anjelik a doma 100 certov. Proste musí vypustiť paru. Časom zo prejde