Ahojte maminy,,, moj synko ma 3 roky, chodil od 1 rocku do jasliciek, teraz sme presli do skolky od marca, kedy oslavil 3 rocik. uz 5 mesiacov bol bez plienok, pytal sa v pohode vsetko, aj v jaslickach. no a uz aj tam zacal s bitim deti. teraz uz je mesiac v skolke a odmieta chodit na toaletu. maju tam take kabinky pred ktorymi ma z nejakej priciny, ktoru skumam panicky strach. no a samozrejme to bitie deti neprestava, teraz to uz riesime, ale chcela som sa popytat ci s tym ma aj niektora z vas skusenosti, ako ste to riesili, riesite, zvladate... 😢 ☹ ☹ niekedy sa aj v noci zobudi s riadnym placom, upokojim ho a zaspi znova. ale viem ze to neni normalny plac, ide ho totiz roztrhnut od jedu. rano je uplne v pohode ako keby sa nic nebolo udialo. no a aj na vychovavatelky v skolke si trufa, minule jednej predo mnou treskol taku facku, ze mi az zle ostalo. odmieta sa zucastnovat vsetkych aktivit, ktore skolka ponuka,, tak napr. deti idu von, vsetky sa rozbehnu do satni, moj syn sa hodi o zem a odmieta. deti si maju ist umyt rucicky, vsetky idu, moj syn zas vreskot a odmietanie. proste vzdy ked pride nejaky prikaz, zmena, vsetko pre neho znamena nie a ist hlavou proti muru. ja uz neviem ako dalej, prosim vas poradte nieco..
je evidentné, že so škôlkou bojuje. Je to určitá forma protestu 😔 Podľa mňa ak taký nebol, musí si len na všetko zvyknúť a bude dobre. Naša tiež na začiatku odmietala jesť, piť, cikať, nezúčastňovala sa nijakých aktivít, prešlo 6 týždňov a chodí do škôlky rada, nemajú s ňou problém. A v noci mávala tiež nočné mory, plakala a kričala, to tiež ustalo. Zvykla si 😵 Držím palce!
no my chodime od septembra do skolky od zaciatku problemy s jedenim, do urcitých veci sa nezapaja a je agrasivny robi zle detom nepozicia hracky. ale chodi tam rad. u neho ak mu chcem pohrozit mu pohrozim ze nepojde do skolky. on by tam chodil aj cez vikendy. po ucitelke este nevybehol ale to ze robi zle detom to viem. jejda ja som si aj poplakala aj som bola smutna a nestastna. dohovarala mu dookola ako verklik. snad to aj raz zaberie a konecne pochopi. ale to ze tvoj maly vsetko odmieta a bojuje je asi naozaj forma protestu. asi by som to riesila so psychologom.
ahojte,, ano pytala som sa ho preco to tak urobil, preco nechce, preco cika.. zakazdym ako odpoved sa mi dostane mlcanie a odvrateny pohlad s usmevom na tvari "ze ja nic" a hned sa snazi strhnut moju pozornost niekam inam. ☹ na druhej strane do skolky chodi rad, rozprava mi o kamaratoch, pred tym ako zaspi mi ich vsetkych vymenuje 😀 😀 niekedy ked je priecny, tak mi povie ze do skolky ist nechce, ale hned ako tam prideme sa rozbehne za detmi a uz ho vobec nezaujimam. takze myslim ze to tam ma celkom rad. a co sa vychovy tyka,, ano v extremnych pripadoch par krat dostal po ritine, ale slabo a mam pocit ze to aj tak nepomohlo. ale to len vtedy ked uz naozaj nic ine nefungovalo. neni som fanusik bitia a tiez som rozmyslala ze mozno detom tresne, kedze to videl odo mna a mozno si mysli ze je to v poriadku. ale zas na druhej strane on zacal bit deti prvy, tak mozno to odkukal.
A učiteľky to ako riešia? Tiež by mali pomôcť, veď sú nato študované.
no moj maly sa dnes vratil s otlackom zubov na ruke. učitelky si vsak nič nevsimli, lebo maly nezaplakal, ani nic nepovedal. a tym, ze malo rozprava, asi sa ani nic nedozvieme, ani kto to urobil, prečo, kedy... Obavam sa, ze on bude dost pasivny v boji o moc 😀 zato starsi des a hroza, denne som isla so zovretym zaludkom do skolky, ze co komu vyparatil, takze vas maminky chapem. dufam, ze maly nebude mat z dnesneho zazitku stres a ude tam chciet chodit 🙂
@koniarova ahoj, ucitelky mi vzdy na moje velke sklamanie z nich povedia, ze toto je komplexny problem ktory prekracuje ramec ich moznosti. aby som to riesila so psychologom. no ja si myslim ze tot neni az take "nenormalne" a predtym nez k tomu psychologovi ozaj pojdem, mali pomoct ony. ze ho vzdy len chytia na ruky a drzia prituleneho kym sa neukludni, respektive ho otocia tvarou od nich ked pluje. no ja neviem,, ved aj my sme boli male, mlatievali sme sa v skolke o babiky, tahali sme sa za vlasy a nikto nas k psychologovi neposielal... 😀 😀 😀 dali nas do kuta, to jedine si pamätam🙂
@petranero pokiaľ to vaše učiteľky riešia objatím, kým sa neukľudní, tak je to fantastické !!! A to myslím úprimne. Dať najavo dieťaťu, že ho mám rád aj keď vyvádza je najdôležitejšie čo môžu robiť. Nasledovať by už mal len rozhovor o tom, prečo to robí at%d... vysvetlenie a podobne...
Sue,učiteľky sú zlaté, že ho pritúlia. Len si neviem predstaviť ten rozhovor. Veď to dieťatko má len tri roky.
neviem....ja by som sa skusila poradit s nejakou detskou psychologickou, proste urcite sa s takymto niecim stretla...no nezavidim Ti...musela to byt riadne blba situacia, ked treskol vychovavatelke...proste maly zurivec...ale mozno to ma nejaku pricinu...mozno sa boji v cudzom prostredi, mozno preto je taky...no neporadim Ti...proste urcite su nejake nove metody, nejake postupy...mozno ma nejaky problem a takto s nim bojuje...a co sa tyka bitia, vychovavali ste tak, ze ziadna bitka, alebo obcas dostal po riti, ked si zasluzil?