Syn je na svoj vek nízky

30. okt 2024

Zoberú ho do prvej triedy v termíne ak má psychicky a mentálne dobré výsledky?
Zároveň, aké vyšetrenia vám robili ak dieťa bolo neprimerane nízke oproti rovesníkom (aj dievčatá sú vyššie)? Ako pomôcť je z aby sa necítil zle? Ja mám 162, muž 179 cm.

veronikaszabova
30. okt 2024

Vek a vyska?

Vyska nema absolutne nic spolocne s tym, ci nastupi do skoly

autor
30. okt 2024

@veronikaszabova vraj sa môže cítiť kvôli výške ohrozene voči iným deťom a preto mu môže byt odporúčaný odklad.

pribinak
30. okt 2024

Výška nemá nič spoločne s nástupom do školy. To nie je žiadna prekazka

A pediatrička vás na endokrinológiu neposlala?

veronikaszabova
30. okt 2024

Pozri... Vzdy je v triede niekto najmensi. Hold, nie vsetci sme rovnako vysoky.

veronikaszabova
30. okt 2024

A stale si nenapisala vysku

barka1
30. okt 2024

Odporucany možno, ale riadit sa tým nemusíš.
Ale je to blbost. Poznám niekolko extremne malých deti a v škole nemaju žiadny problém.

drakvak
30. okt 2024

Som učiteľka na 1.stupni a nikdy sme toto na zápise neriešili - výšku dieťaťa. Máme v škole aj ôsmačku, ktorá výškou vyzerá tak na 4.ročník a v pohode celé roky funguje medzi rovesníkmi. Určite by som len kvôli výške nezvažovala odklad.

nikaeli
30. okt 2024

A teraz sa cíti zle? vníma to a rieši alebo to riešiš iba ty? akú má vlastne výšku?
Ja som bola vždy najmenšia z triedy, teraz mám 'klasických' 164 cm.

veronikaszabova
30. okt 2024

@nikaeli ja som bola vzdy najmensia a krpata som stale 😂😂😂 krasnych 155cm ( ako by povedal moj dvojmetrovy muz 😂😂😂).
A komplexy som nikdy nemala

Autorka - neriesis to len ty a dietatu to je jedno?

elviku11
30. okt 2024

ako by mu pomohol odklad? Veď o rok by bol tiež najnižší v triede

amelia89
30. okt 2024

moj syn ma 4, je na percentile 3, chodime na endokrinologiu ale ken pre istotu,rastovy faktor ma v poriadku. otec ma 175 a ja mam 168. Predpokladame ze do tych 175 dorastie ale bude nizsi oproti vrstovnikom. Nijako to vobec neriesime, hlavne aby bol zdravy a spokojny. Do skoly nastupi mozno ako cerstvo 6rocny takze to bude ten rozdiel znazelny ked este bude aj jednym z najmladsich, ale to je zivot,niekto musi byt najvyssi a niekto najnizsi ☺️

galganka
30. okt 2024

Tiež som zvedavá na výšku. Náš Teo je narodený koncom septembra, takže do prvej šiel ako skoro 7-ročný, stále bol najnižší aj najchudší. Teraz tuším dve dievčatká predbehol. Nemal žiadny problém.

herbsharmony
30. okt 2024

môj syn je tiež najnižší už od škôlky teraz je už šiestak a je to vidieť ma 12r a 138cm a 32kg , chodili sme na endokrinologiu kde sa nič nenašlo, kostny vek má v poriadku, štítnu žľazu tiež, len je nižší,do školy nastúpil tak ako mal bez odkladu a nikto sa mu neposmieval zatiaľ, je šikovný v športe a obľúbený v kolektíve 🙂

ivik4
30. okt 2024

Boze 🙄
Moj syn sice az tak nizky nebol ale ked nastupil do skoly aj to s odkladom, vazil asi tak ako bezne len 4rocne dieta.
Nemal preto ist do skoly?

mareen1
30. okt 2024

Moj syn bol vždy velmi nízky. On sa uz narodil menší. Pichal si aj rastové hormony. Do prvej triedy isiel uplne klasicky ako 6 ročný. Bol vzdy najmenší v triede, ale vobec nik to neriešil. V skole boli velke rozdiely vo vyske deti. Hlavne niektoré dievcata boli uz na prvom stupni o hlavu vyššie nez niektorí chlapci. Deti to vobec nezaujimalo. Moj syn ma dnes 18 rokov, dotiahol to na 170cm. Študuje, ma frajerku, kamošov a berie uplne normálne, ze niekto je vyšší a niekto zas nižší. Je to prirodzene a je dobre ked to deti ako normálne vnimaju uz od malička...

nikaeli
30. okt 2024

@veronikaszabova aj moja sesterka to tak má 😉 ona je doslova štuplík, neviem či nie je ešte nižšia ako ty a manžel vysoký. Je k nemu tak 'pod pazuchu' a sú spolu už 26 rokov, dokonca aj vnúčatko majú 🩵

lenka.25
30. okt 2024

A koľko meria syn ?

iwesska
30. okt 2024

Hlupost,mojej odporucali po depistazi kvoli vyske odklad. Nedala som. Vzdy bola najmensia v skolke aj v skole. Mentalne ale zrela na skolu,tak neviem,co by asi tak v tej skolke robila. Odklad by som jej musela dat tak tym padom do 10r, kedy sa vyskovo strati medzi prvakmi. Ano,deti si ju doberaju kvoli vyske,presne tak ako najvyssia spoluziacka bude vzdy zirafa, ten s velkym nosom Pinnocio, ten s okuliarmi Okuliarnik,atd...Deti si vzdy nieco najdu,ale to nie je dovod na odklad.

januska12323
30. okt 2024

Len kvôli výške? Neblázni.

minenkak
30. okt 2024

Ja sa opýtam a po kom má byť asi tak vysoký,keď ma rodičov nízkych,teda otec ako tak ale ty si fakt malička

kavasmliekom
30. okt 2024

A keď budu vyššie deti aj o rok? Ohrozený? Veď nejde medzi vlkov, ale medzi deti. V škôlke sa začlenil?

simsalabim
30. okt 2024

Aku ma vysku? Moja sla do 1.triedy vo v.104, no realne bola kusok vyssia, len tenucka.

majamat
30. okt 2024

@minenkak len ta poopravim, nema nizkych rodicov. otec je na 43%,pricom preimerna vyska je na 25-75%, cize je skoro v strede preimeru.
matka sice je kusok nizsia,a le je len na 20%, coze len kusocek pod priemerom.
za normalne vysokych sa nepovazuju ti najvyssi,ale ti co su v strede. strednu vysku ma najviac ludi, preto prave ta vyska je priemerna.

majamat
30. okt 2024

mna by tiez zaujimala jeho vyska. ludia casto vysku hodnotia velmi nepresne.

didush27
30. okt 2024

@minenkak ja s mužom máme 170 cm a syn má 188 cm a 17 rokov.. zdediť gény môžeš aj generácie dozadu, ten môj je toho príkladom

minenkak
30. okt 2024

@didush27 ti ja viem,že sa gény dedia aj tri generácie neskôr

majamat
30. okt 2024

@didush27 odchylky mozu byt nekolko cm a pozor, nemozes porovnavat zensku a muzsku vysku. ide o to, ze rast chlapca/muza je nadstaveny inak, cize aj ked dedi vysku po tebe, nebude vysoky ako ty, ale priblizne o 13cm vyssi, lebo je ot muz. cize tvoja vyska prememena na muzsku je 183cm.
takze v zasade s muzom nie ste rovnako vysoki, ale ty si vysoka, on je nizky.

autor
30. okt 2024

Medzi všetkými škôlkarmi vrstovníkmi je najnižší. Aj medzi vrativnikmi z iných tried. Čo je na úplnom spodku hranice podľa lekárky. K endokrinologovi ešte len pôjdeme.

magdalenkad
30. okt 2024

Stále to isté, že je najnižší.
Co tak napísať konkretnu výšku?

autor
30. okt 2024

@magdalenkad nechcem to tu uvádzať. Stačí fakt, že aj tabuľkovo u lekárky je na dolnej hranici. Zas by sa to tu zvrhlo na dohadovanie sa.