Syn bol v škôlke v kontakte s pozitívnym dieťaťom

9. nov 2020

Ahojte, viete mi poradiť co robit ked som sa teraz dozvedela ze syn bol v skolke s pozitívnym dieťaťom? Skolka zavreta tyzden a ja musím byť v karantene alebo môžem ísť do práce?

janage
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
ona303
9. nov 2020

Kolegyňa je s malým v karanténe, tiež mal pozitívneho spolužiaka.

sassannka
9. nov 2020

Oficiálne takto, teda neurčito, máte sa riadiť usmernením RÚVZ. V prípade pozitivity dieťaťa ostáva v karanténe celá domácnosť. Dieťa má nariadenú 10 dňovú karanténu. Ak je škôlka zavretá, vzniká nárok čerpať pandemickú OČR.

andreakotesova
9. nov 2020

Mozes ist do prace. Doma by si bola v tom pripade, ak by RUVZ nariadil testovanie detom a bol by pozitivny.

hipuska
9. nov 2020

@sassannka veď ale dieťa nie je pozitívne

lavender21
9. nov 2020

Ak bol v škôlke s pozitívnym dieťaťom mala by vás kontaktovať hygiena a nariadiť dieťaťu karanténu. Ostatní členovia domácnosti karanténu nemáte.

drobcek26l
9. nov 2020

Presne tento prípad sme mali minulý týždeň. Nikto sme neboli v karanténe, mali sme sa len 10 dní sledovať a pri prvom príznaku ochorenia kontaktovať obvodnú lekárku aby nás poslala na testy.
Syn mal na 5 deň večer teplotu takže sme sa na PCR nakoniec objednali. Chvalabohu všetci z negatívnym výsledkom ale už som sa bála

namornicka
9. nov 2020

Karantenu ma vzdy iba priamy kontakt s pozitivnym, cize iba tvoje dieta, nie ty. Ty mozes ist do prace. Len je riziko ho nechat takto strazit napr. babkou ci dedkom. Moj syn ked mal pozitivneho kamarata, tiez sme ho nechali tyzden doma zo skoly a pozorovali ci sa neprejavi ochorenie.

sassannka
9. nov 2020

@hipuska píšem "v prípade". Je kontakt pozitívneho, teda je suspektne pozitívne a preto má nariadenú karanténu.