Ahojte,prosim poradte,ak nechcem dat dieta do skolky pre deti s autizmom,kde by sa este dalo?
Zaclenit ho do kolektivu zdravych deti,aby sa ucilo od nich,kedze nie je tazky pripad.
V skolke na Furci,kde by ho zobrali maju plno,este som pocula o Tahanovskych riadkoch,ze aj tam by sa dalo.
Je este nieco,kde by s tym nemali problem? Pripadne tam chodi Vase dieta.
Dakujem velmi pekne🙂
@babulka1515 nas chodi do bambulkovo na dunajskej
@babulka1515 dobry den, mozem sa spytat kde na furci mame takuto skolku ?
Moj ma 2 roky a 3 m a rada by som ho dala aspon do jasli a nasledne do skolky.
Otazne je, ako budu s takymto dietatom pracovat. Ano sukromna za peniaze ho vezme, ale potom vacsinou aj vyluci, ja pracujem v specialnej skolke pre autistov a mame deti ktore vystriedali x skolok statnych a sukromnych a jednoducho to nedali. Treba si uvedomit ze v takych skolkach nepracuju specialny pedagogovia, casto nemaju sajnu co je to individualny plan podla ktoreho by mali tieto deti ist. Uz som zazila aj take ze chlapec bol 10 rokov niekde v kute a tolerovany bez akejkolvek prace ci ucenia sa.
@dada13288 http://sukromnaskolka.eu/ nech sa paci
@beata_k dakujem🙂
@julka828 dakujem🙂
@pininka1 rozumiem,co chcete povedat...uvedomujem si to,preto nechceme dat dieta do klasickej sukromnej,len aby niekde travilo cas...preto sa aj pytam,kde su take,kde funguje inkluzia...
@babulka1515 ahoj ja mam syna s pas tiez lahky pripad ale poviem ti 1 vec( tiez som bojovala za klasicku skolku desila som sa predstavy ze bude s detmi, ktore su v zlom stave, bude stagnovat alebo nedajboze bude po nich opakovat) mylila som sa a bola to pre neho ta najlepsia volba, tieto skolky su delene(aspon u nas) lahsie pripady a tazsie pripady...naucil sa tam vela, ucitelky sa mu venovali, boli 4 deti v triede, oni vedia ako s nimi pracovat, dnesne deti su vela x krute a neviem ci by si chcela aby toto syncek zazival ... je to moj nazor nemusis sa s nim samozrejme storoznovat😊
@pininka1 súhlasím s tvojim názorom, tiež som v špec.MŠ, kde mám detičky s normointelektom a s PAS. Mám asistentku a detí len 6. No stačí jedna nepohoda a aj tých 6 je veľa. Avšak vždy mám viac možností to riešiť a prispôsobiť sa dieťatku, ako v bežnej MŠ s 20 deťmi. Od januára ku mne prišli dve detičky z bežnej MŠ, lebo sa im tam nik "nevenoval". Ja to skôr vidím tak, že pri takom počte detí učiteľka nemá veľmi priestor riešiť dieťatko s rôznymi špecifikami. Aktuálne mám aj predškoláka a posúvame ho na klasickú ZŠ. @babulka1515 netreba sa špec.MŠ báť, dieťatko si pomaly zvykne na kolektív a povinnosti, režim a má pri sebe tím, ktorý mu rozumie. Skús ešte porozmýšľať. Ak chceš, môžeš mi aj napísať 😉
@smile31 dakujem ti za nazor🙂 rozumiem co tym chces povedat...budem nad tym este urcite uvazovat,nie som na 100 perc.rozhodnuta🙂
@pininka1 tam hlavne na to nemajú čas, nie že by nevedeli. Pri 25 deťoch a ešte jedna individuálna starostlivosť, to je teda do úmoru a zodrať sa tam nikto za 800€ nepôjde. Žiaľ
@nikaeli dakujem Ti za nazor🙂 uvidime ako sa to este vyvinie do septembra,nebranim sa anj specialnej,len zvazujem vsetky moznosti
@babulka1515 Kusok od nas je specialna MS. Osobnu skusenost nemam, ale viem, ze tam je. Mozno ta zaujme...
https://smske.edupage.org/