Súkromná škôlka - výpovedná lehota

21. jún 2024

Dobrý deň
Chcela by som sa informovať moje dieťa navštevuje súkromnú škôlku, ale dnes som volala riaditeľke že dieťa už od júla do škôlky nepôjde .A ona mi povedala že ma ale mesačnú výpovednú lehotu že musím ešte aj za júl zaplatiť.
Ale ja žiaden dokument ani nič som nepodpisovala kde by sa o tomto písalo,a ani nikde na ich stránke sa o tom nepíše.

tanyan
21. jún 2024

Všeobecné zmluvné podmienky väčšinou obsahujú tieto náležitosti. Väčšinou sa dajú stiahnuť zo stránky zariadenia.

zuzkaa1991
21. jún 2024

To prvýkrát pocujem to fakt nieco take existuje?

belllinka
21. jún 2024

tak logicky, jasné, že má škôlka výpovednú dobu a nemôžeš im týždeň pred oznámiť, že dieťa končí, Musíš to mať v zmluve, ktorú si podpisovala na začiatku.
@zuzkaa1991 čomu sa čuduješ? výpovednej dobe?

autor
21. jún 2024

@tanyan áno rozumiem ,ale na ich stránke škôlky nič také není,práve som prešla všetko čo majú na internete všetky dokumenty a nikde sa nič o výpovednej lehote nepíše

autor
21. jún 2024

Jedine co som podpisovala je prihláška plus dotazník o dieťati a potvrdenie od lekára a tam sa o žiadnej výpovednej lehote nepíše

belllinka
21. jún 2024

A čo tak sa spýtať priamo riaditeľky, že kde sa vieš dočítať o dĺžke výpovednej lehoty? Tak ale o to si sa už aj sama mohla zaujímať dopredu, keď si vedela, že ideš odhlasovať dieťa.

dzulli1980
21. jún 2024

No dcéra chodila do súkromnej škôlky, keď nastúpila, dostali sme rozhodnutie o prijatí, a tam to mali uvedené - dokonca 2-mesačnú výpovednú lehotu ... určite to niekde majú, len tak si to riaditeľka nevymyslela ... a áno ten júl budeš musieť zaplatiť.

melanta
21. jún 2024

V prihláške by malo byť uvedené, že súhlasíš s podmienkami (obchodné, všeobecné, alebo proste nejaké). Pozri si to na prihláške, aj tie mini písmenká. A tie podmienky si žiadaj od riaditeľky na zaslanie a aby si to nemusela hľadať, nech ti rovno napíše konkrétny bod. Ale predpokladám, že toto majú ošetrené. Práve preto, aby neostávali z jedného dňa na druhý s prázdnym miestom a bez platieb.

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
luccija
21. jún 2024

Býva to v zmluve, nie na prihláške.Ano, je to bežné aj 1,2 m, ale podpisovala si vôbec zmluvu?

autor
21. jún 2024

@luccija ale ja žiadnu zmluvu okrem tejto prihlášky som nič iné nepodpisovala a ani doma nemam

belllinka
21. jún 2024

Tak to bude asi iba nejaka pofiderna akoze skolka. Napises nazov skolky?

melanta
21. jún 2024

Tak sa pýtaj riaditeľky, na základe čoho má tvoje dieťa výpovednú lehotu a na základe čoho žiada zaplatiť júl, nakoľko v prihláške si nič také nepodpísala ani podpisom nevyjadrila súhlas s niečím takým. Žiadaj to písomne resp. mailom.

januska12323
21. jún 2024

A na základe akého dokumentu si platila školné?

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
michaelam2
21. jún 2024

na internete maju zverejnenu tu prihlasku a ma aj druhu stranu kde sa pise "4. Zaväzujem sa, že všetky poplatky spojené s pobytom dieťaťa v DC Kolibrík budem hradiť v zmysle dohody o starostlivosti o dieťa, ktorú potvrdím svojim podpisom pri prihlásení dieťaťa do detského centra (poplatky za školné a stravné)."

Tak podpisovala si dohodu o starostlivosti? Alebo na zaklade coho vies kde a ako im platit?

dzulli1980
21. jún 2024

Mala by si mať Dohodu o poskytovaní starostlivosti o dieťa - na druhej strane prihlášky v bode 4 je to uvedené a tam tá výpovedná lehota bude uvedená.

autor
21. jún 2024

Áno v bode 4 sa píše že riadne budem hradiť školné a stravné to som aj hradila,ale kde sa tam píše o vypovednej lehote alebo paragraf ohľadne nej.
Acislo účtu mi poslala cez sms a tam som každý mesiac hradila platbu

michaelam2
21. jún 2024

este raz...podla bodu 4 si podpisovala dohodu o starostlivosti o dieta...a v tej dohode to budes mat vsetko uvedene

dzulli1980
21. jún 2024

V bode 4 sa píše, že poplatky uhrádzaš V ZMYSLE PODPÍSANEJ DOHODY O POSKYTOVANÍ ... - tú dohodu nájdi, v nej výpovedná lehota bude.

autor
21. jún 2024

@dzulli1980 no veď to že ja žiadnu dohodu nemám

luccija
21. jún 2024

Tak tým argumentuj neviem ako to je.My sme mali vždy zmluvu a podmienky akým spôsobom sa odchadza

luccija
21. jún 2024

Už medzitým baby napísali...nevšimla som si.

autor
21. jún 2024

No veď toto kebyže mam neaku zmluvu alebo kde sa o tej lehote píše tak samozrejmé zaplatím, ale ja nič také nemám.

belllinka
21. jún 2024

pozerám, že tá škôlka funguje už minimálne 8 rokov, neverím, že to robia iba tak nadivoko a nedávajú zmluvy, veď by išli proti sebe. Ako dlho tam tvoje dieťa chodilo?

michaelam2
21. jún 2024

zavolaj do skolky, ak si to podpisovala, tak to musia mat aj oni

kris_tin257
21. jún 2024

My sme popri papieroch pri prijatí do súkromnej škôlky podpisovali aj zmluvu, príde mi zvláštne že vy nie keď súkromná škôlka je služba/firma a objednávate si jej služby... V zmluve sme mali tiež klauzulu o mesačnej výpovednej s tým že zmluva trvala do konca augusta

autor
21. jún 2024

Ďakujem za odpovede