Milé mamičky, chcem Vás veľmi pekne porosiť o radu.Mám v pláne otvoriť súkromnú materskú škôlku na ooobrovskom trávnatom pozemku s malou EKO farmou a vlastnou ZÁHRADKOU v Rovinke pri Ba. Škôlka bude mať vlastný zdroj čistej pitnej vody a vlastnú produkciu mlieka, vajíčok, ovčieho syra, jogurtov a sezónneho ovocia a zeleniny.Koľko by ste boli ochotné platiť mesačne za takúto škôlku, čo všetko vám v takýchto zariadeniach chýba, čo by ste uvítali nové v súkromnej škôlke pre vaše bábo.
Mali by ste o takúto škôlku v Rovinke vôbec záujem?
Financovanie a zabezpečenie tohto projektu nie je problem, len otazka znie ktorou cestou ísť a v akom rozsahu uvazovat. Ci otvorit mensie centrum s 10-15 detickami, alebo 30-40 timi. Kolko by si bola ochotna investovat mesacne ty?
(a dakujem krasne za prispevok)
@vevesun ak mas moznost, tak urcite viac deti. budes mat viac tried. moje sukromne maximum ktore nie som ochotna prekrocit je 100e na mesiac, preto je pre nas sukromna skolka nerealna.
momentalne platim mesacne 23e za stravu, 13e ako skolne. plus na rok je 55 zrps, a 55e za bazen a saunu. maju ju v skolke. plus nosime hygienicke veci. cize platby so sukromnou skolkou neporovnatelne.
ale paci sa mi tvoja predstava.hned by som isla do takeho projektu
predstava paradna, akurat, ze sme opacnym koncom bratislavy, takze pre nas nie. ale urcite sa najde vela deti, ved v rovinke som pocula, ze je nedostatok skolok. bratislava ma vela sukromnych skoloch, kde platby castokrat presahuju 400EUR, (mozno aj vacsina ked sa zrata strava to ma za viac) tak ak mas odvahu, ja by som na tvojom mieste nevahala, urcite sa najde vela rodicov.
@vevesun AHOJ, ja som z Luznej, takze toto by bolo super!! Viac deti, viac tried podla veku. Prijat od 1 roka by bolo fajn. Takato skolka by vsak asi mala ist rovnako ako ostatne skolky, neviem ci rodicia maju na to, aby davali 400 eur a viac za skolku. Okrem toho, je konkurencia velika, same jaslicky a skolky...
ale toto by sa mi velmi pacilo
Urcite ano, ale zavisi aj od ceny.
sukromnu skolku v Rovinke bude velmi tazke presadit kedze existujuca sukromna skolka je podchytena roznymi osobami v Rovinke od byvaleho vedenia obce cez jeho sympatizantov a podobne individua. Neviem preto ci by to preslo schvalovanim a ak hej ci by neboli nejake obstrukcie vdaka "ochrane" a podobne ..
Inak napad je to super a podla mna 300-400€ je relativne v pohode pokial bude skolka fungovat minimalne medzi 7:00 az 18:00 pripadne aj viac. Ide totiz o to ze rodicia inak nestihaju z prace alebo do prace. Ja osobne by som dieta do takej skolky za 400€/mesacne dal.
teraz sa bude otvarat nova sukromna v skolka, na konci Rovinky...nemecko anglicka bez akehokolvek vybehu, priamo pri hlavnej ceste....fasa...
@habibi78 to som si všimla aj ja, ale zvláštne, že žiaden kontakt tam nie je ☹...
@alexandra1705 chodim okolo kazdy den, ked uvidim nejaky oznam,kontakt, tak ti napisem, ok? 😉
@habibi78 ok, dik, od bud. týždňa budem aj ja, do rovinky do škôlky som prihlásila dcéru...ja som s kvetka
@alexandra1705 mala bude chodit do statnej, ci do sukromnej? 😉
Cenu by som stanovila na zaklade porovnania cien s konkurenciou, nie vyssie...cize pozri si cenniky sukromnych skolok v okoli a podla toho........otazka nie je kto kolko by dal, ale co hovori trh....velmi ti fandim a verim, ze to das do uspesneho konca......dopyt je hlavne pre deti v kategorii od 2 do 4. Dolezity je hlavne personal, ucitelky, ani nie farma, to mozete chodit denne na vylety dakam.......moje deti su v sukromnej skolke v luznej, sme velmi spokojni....
@vevesun tak ako to vyzerá so škôlkou? Je to len v štádiu plánov alebo už sa niečo deje? Ja by som také niečo privítala. Najmä kvôli tej strave, lebo, čo dnes deťom dávajú v škôlkach aj školách jesť je na zaplakanie a myslím, že v kvalite jedla nie je rozdiel medzi súkromnými a štátnymi škôlkami ☹ A privítala by som aj ponuku pre deti bez mäsa. Cenovo tak plus mínus 400€....
@vevesun
@bafinka
@tinka66
@alexandra1705 Ahojte, uz sa rozbehla ta skolka co pisala Vevesun? Aka je skolka Hrasok? Viete mi este odporucit nejake ine skolky v Rovinke? mam 2rocnu babu.
Milemamicky,dakujem za prispevky. Skolka je v stadiu projektovania. Rovinka sa nam velmi zapacila a dufam,ze budeme vediet naplnit vsetky predstavy maminiek.Projekt by sa mal spustit do konca roka.Drzte palce.
Ahojte mamicky, pokial viem, tak v Rovinke su dve sukromne skolky. Robila som si prieskum a rozhodla som sa pre Hrasok. Su tam velmi dobre pani ucitelky, moja mala ich zboznuje 🙂 Ta nova skolka AKG je sice pekna, ale je pri ceste a pod skolkou je predaj motorovych olejov, co nieje moc dobry psychologicky moment.
Statna skolka rozsirovala kapacitu, ale tam sme sa aj tak nedostali. V Luznej su asi 4 sukromne skolky, takze v okoli je konkurencia dost silna. Neviem si predstavit, ci sa dalsia skolka v Rovinke uzivi.
Ahoj vevesun. Ja som toho nazoru, ze je to velmi dobry napad. Ludia maju teraz radi trend vracania sa k prirode a vyznavania zdraveho zivotneho stylu. Aj BIO salas pri Stupave sa tesi velkej oblube rodin ci skolok.
V satelitoch okolo BA zijde dost ludi, ktori maju male deti a vozia ich do skolok do BA. Ako jeden zadrhel vidim ak tam budu zvieratka ( nakolko pises o vlatnej produkcii mlieka... ) aby sa to nezvrhlo nejak s hygienou okolia...nakolko na toto mozu byt mamicky velmi haklive pri malych detoch a hlavne prvych detoch. Drzim palce, napad urcite zaujimavy! Ak by si chcela potom pomoc s promo projektu, tak daj vediet.
Ahoj Vevesun! V prvom rade ti chcem vyjadriť moju obrovskú CHVÁLU za vynikajúci nápad!! Sama hľadám alternatívy, pravdupovediac, najradšej by som sama škôlku podobného typu rozbehla i ja. Ak chceš a potrebuješ podporu, veľmi rada by som do toho šla s tebou. Som z Dunajskej Lužnej. Mám 2,5 ročného synčeka. Momentálne sme v štádiu hľadania miesta v školke pre neho. Som však zhrozená zo stavu, ktorý v Lužnej a okolí je. Áno, rastú tu súkromné škôlky ako huby po daždi, ale akej kvality? Dnes som bola v jednej z nich mrknúť - veľmi ma zarazilo, že detičky jedli desiatu z plastových tanierov a pohárov zn. Ikea. Môj syn do dnešného dňa nemal v ústach ani len plastovú lyžičku!! Ďalšia vec, ktorá ma veľmi zamrzela, boli hračky, ktoré tam mali - samé lacné plastové, jedna jediná drevená i to zn. Ikea!! Po prečítaní si týždenného jedálneho lístka som bola nesmierne smutná z toho, akú nezdravú stravu dávajú jesť detičkám, ktoré ešte do 4. roku života nemajú dokončený vývoj tráviaceho traktu. Pýtam sa - týmto smerom máme vychovávať naše deti a učiť ich správnym hodnotám? Je preto úžasné, že plánuješ otvoriť škôlku EKO druhu - deti potrebujú byť v súlade s prírodou, naučia a odnesú si do života len to, čo si skutočne vyskúšajú, čo zasadia, čo vypestujú, čo upečú. Výskumy mozgu ukázali, že až 83 % toho, čo sa učíme, sa deje pomocou videnia a robenia. Prosím, kontaktuj ma, keď škôlku otvoríš a vôbec, rada by som i ja prispela k dielu - možno svojimi vedomosťami, možno myšlienkami, názormi, a možno samotným vyučovaním v škôlke. Verím, že o škôlku bude veľký záujem - v Lužnej a okolí osobne poznám mamičky, ktoré práve hľadajú alternatívne vyučovanie, výchovu, eko štýl. Pekný deň!!
@vevesun Ahoj...rovnako držím palce pri projekte a realizácii, je to krásny nápad a verím, že budeme medzi prvými, čo o Vás budeme vedieť, my sme z Kvetoslavova a taktiež Ti viem pomôcť, stačí ma kontaktovať, dcérka má 2 roky a čakám v septembri tretie, takže škôlku budeme potrebovať ešte viac rokov...ešte raz držím palce a neváhaj ma konaktovať 🙂 krásny večer
Milé mamičky, budúce mamičky a nadšenkine všetkého zdravého. Ani neviete, ako veľmi si vážim, všetky pekne vety ktoré mi tu píšete 🙂
Skôločku neberieme ako továreň na peniaze, ale naozaj ako kvalitný projekt pre rodičov, co chcú pre svoje deti fakt to najlepšie a bez kompromisov. Pri tom nechceme aby ceny boli nedosiahnuteľne pre normálnych pracujúcich ludi, ktorí nedostali štátnu skôlku. Preto by sme sa pravdepodobne, ak nám budú priať karty, radi začlenili do siete predškolských zariadení.
Rovinka je nádherne miesto, a my sme nasli naozaj jej veľku zelenú čast ktorú nič neruší(nebudem presne špecifikovať, neprajníkov je veľa ;) )
Milujeme deti, milujeme prírodu, milujeme pohyb a to všetko by sme chceli dat aj pre vašich, našich drobčekov.
Samozrejme privítame akýkoľvek nápad, pomoc, odborné nasmerovanie a v dobe realizácie budeme potrebovať naplniť stav personálu (najlepšie kočky z okolia Rovinky) . Ak by ste mali nejaký nápad, užitočný link , výrobky pre detičky z prírodných materiálov, a pomohli by ste nám s pochopením všetkých potrieb detičiek a mamičiek, prosiiiiiim, píšte mi do posty 🙂.
Ak sa nám podarí dať do kopy potrebný finančný balík škôlku by sme veľmi radi spustili cca do konca roka.
Ak sa nám podari prekopať hygienické legislatívne obštrukcie, chceme mať mliečko od vlastných kontrolovaných kravičiek, zeleninovo-ovocno- bylinkový skleník, vlastné čerstvé jogurty a syry...drevené ihrisko... Budeme potrebovať Vašu podporu, nápady a silu rodičov 🙂
Milé mamičky, už dopredu ďakujeme za podporu
@alexandra1705 Veľmi pekne Ďakujem za povzbudivé slova 🙂
@marienka83 Dufam, ze uzivý , uz nie je cesty spat ;)
@vevesun no neviem ci sa taketo nieco podari uviest do zivota, chce to neuveritelne vela vybavovaciek je to obrovska byrokracia. mne by sa take nieco pacilo, ale to co som ochotna mesacne dat, by sa ti zdalo velmi malo, detto ze mam dve deti. myslim ze vacsina rodicov nema na to, aby platili 400 e a viac za skolku, a pri dvocha viac detoch uz vobec nie.