Ahojte maminy,idem sa spýtať,bývali sme v meste,bude rok ,čo sme na dedine.starsi syn 5rokov chodí do škôlky do mesta,kde máme cez prázdniny prázdninové škôlky plne 2mesiace.avsak tu na dedine je škôlka len 2tyzdne z dvoch mesiacov .
Ostala som prekvapená,vôbec som netušila ,že na dedinách to takto chodí.mam totiž 4mesacnu dcéru a rozmýšľali sme ,kde ju dáme do škôlky,keď bude mať 3roky a táto info ma zarazila,že škôlka funguje v lete len 2tyzdne.nrnemam babky k dispozícii a toľko týždňov voľná v lete nepripadá do úvahy.je to na všetkých dedinách takto?dakujem
U nas je otvorena 4 tyzdne
@brna1989 neviem čo je na tom čudné, veď dane platíš kde máš trvalý pobyt. Ako prídu k tomu rodičia čo majú v meste trvalý pobyt a chodia tam do škôlky deti z okolitých dedín a oni čo tam majú trvalý pobyt sa tam dieťa nedostane. Učiteľky sú platené z miestnych daní, tak je to normálne, že ak je tam miesto a chcú rodičia, aby dieťa chodilo do mesta, tak nech viac zaplatia. Je to aj v iných mestách takto zavedené.
@brna1989 co je na tom divne??? je to uplne v poriadku
@ela_79 ono to nie je ani z pohodlnosti,len z toho praktického hľadiska,manžel je v zahraničí,takže pomoc cez prázdniny nulova a bábky mám ďaleko,takže tiež bez pomoci.preto je pre mňa smerodajné,aby bola prazdninova škôlka nonstop mesiace ako sa povie .ide mi o tie prázdniny,máme tu vraj veľmi dobrú skolku,len táto vec má odrádza.pretoze sa mi to inak riešiť neda
@pallacinka29 spytala som sa,už viem ,prečo sa to tak robí,ďakujem .bolo to pre mňa čudné,ale teraz rozumiem,prečo sa to tak rieši.
Žijeme v BA, škôlku máme pod domom. Je otvorená prvé tri týždne cez júl. Potom máme možnosť nahlásiť deti do zberných škôlok v našej mestskej časti. Tento rok sme to nevyužili. Uvidíme ako budúci rok.
@brna1989 ale ved syn bude chodit do skoly o tie 3 roky, tak on bude mat prazdniny 2 mesiace. Co s nim?
U nas len 2 tyzdne a aj to zalezi kolko deti sa prihlasi. A este aj o hodinu skor zatvaraju 😨
@majka99999 to je otázka,riešime to doma,čo potom.je to ďaleko,manžel možno bude musieť skončiť v zahraničí,aby pomohol.
Syn bude ešte len druhak,sám byť doma nemôže ,budeme musieť niečo vymyslieť
@1aduliatko1 aj tu u nás na dedine tak isto,čo som sa s mamičkami rozprávala.tento rok zatvorená celkom,ani tie 2tyzdne neotvorili
@brna1989 je to daň za bývanie na vidieku, mne to nevadi. Moje deti bývajú doma celé dva mesiace aj keď škôlka je zatvorená iba mesiac. V každej dedine je väčšinou len jedna škôlka, preto sa nemajú ako prestriedať, v meste je ich viac, môžu sa dohodnúť 🤷♀️
@marcelatje tak to je super,že nemusíte riešiť,kde dať deti.dovoleniek v práci je málo,ale prázdnin kopec 😳
@brna1989 bohužiaľ je to tak.
Ja mam šťastie ze mam prácu aku mam, rovnako aj môj muž. Vieme to vykryť bez problemov.
@marcelatje prosim ta a ako to riesite doma, ked su 2mesiace doma? To mate tolko dovolenky? Alebo babky strazia? Alebo ako?
Lebo ja si to akosi neviem zariadit. Max 2 tyzdne z 2 mesiacov viem bytvdoma. Ostatne musi byt v skolke.
My u nás nemáme škôlku cez leto vôbec, tak buďte rady aspoň za to málo čo máte 🙂
@tomilu711 ked je napr. ucitelka, tak to so 45 dnami dovolenky vykryje (moj pripad a som za to neuveritelne vdacna)
@tomilu711 pracujem na čiastočný úväzok a ešte minimálne 4 roky budem, práve kvôli deťom. Môžem si naplánovať ktoré dni prídem do práce aj o koľkej. Ak chcem, mam homeoffice. Sefka tiež nerobí problémy ak potrebujem vymeniť niektorý deň za iný. Stačí ak mám odpracovaných potrebný počet hodín a je to ok.
Muž robí 24ky, potom je vždy dva dni doma. Takto sa prestriedame a je to paráda, som za to nesmierne vďačná.
@pallacinka29 moja babka bola učiteľka,takže naši s prázdninami problém nemali .teraz v dospelosti si zazartujem,že tiež som mala byť učiteľka 😄 a mali by sme po probléme ☺️
@pallacinka29 tak to ano 😁. Ale nie vsetci su ucitelia. Co ostatni, ktori maju "normalnu" pracu s klasika 25 dnami dovolenky 😁 a to este pocas roka poberiem ked je maly chory, zopar dni. Neberiem hned ocr na napr 3 dni.
@brna1989 my bývame na dedine a náš synček chodil do škôlky v dedine.Cez letné prázdniny je u nás škôlka otvorená len 2 týždne ostatné týždne si musí rodič zabezpečiť sám.