Syn 4rocny odmieta jesť v škôlke mali ste niekto taký problém ďakujem
a preco odmieta? doma alebo inde sa naje normalne?
Ako dlho chodí do škôlky? Predpokladám, že od začiatku školského roka. Môže to byť forma protestu, nezje vôbec nič? Ani jedlo, ktoré inak zbožňuje?
ano, najprv vobec nic, cely den vydrzal na pohari mlieka, postupne zacal vybrane druhy jedal, ale co do mbozstva je to malo.. napr. si teraz dokladne zotrie z chleba natierku a potom je ochotny cast z neho zjest, prip. zje cast obeda.. U nas nejde o kratkodobu zalezitost, do skolky chodi 3r, proste mu to tam nechuti. Vysvetlujem do zblbnutia, ze dolezite je aspon jedlo ochutnat, ved mozno zisti, ze je to chutne, neodmietat vsetko za radom.
Mali sme ucitelku, ktora si vzala do hlavy, ze to vyriesi a nechavala ho sediet aj hodinu pri tanieri s nedotknutym jedlom (kym som to nezistila ja). Dosiahla akurat to, ze ju dieta neznasa.
Takze radu, ako na to nemam, tolko moja skusenost..
@beronsche tá učiteľka bola takto kompletná?
@elizabet173 nebola.. 😉 do dnesneho dna nepochopila, preco to bolo cez ciaru.. Nastastie je uz prec..
Je mu tam smutno a zo smútku mu stiahne žalúdok. Trpel som tým ako dieťa v jasliach. Nenúťte ho tam jesť. Bude jesť doma.
Áno, urobili sme si tabuľku, kde sme si zapisovali "smutných a veselých smajlíkov" podľa toho, či zjedol a keď mal na konci mesiaca viac veselých, tak sme mali dohodnuté, čo dostane - napr. kúpime autíčko, pôjdeme na zmrzlinu/výlet. U nás to celkom zabralo.