Ma 4 roky a dosť často o sebe vraví v ženskom rode (mám rada, urobila som, zľakla som sa...) robili to aj vaše deti?
Moja dcérka o sebe hovorila v mužskom rode dosť dlho. Ale keď som sa jej spýtala, či je chlapec, keď vraví, že "robil", tak mi horlivo oponovala, že je dievčatko. Zmenilo sa to po nástupe do škôlky. Nie hneď, ale už je to OK.
Moj to nikdy nerobil
moj to tiez nerobi, resp. stacilo ho parkrat opravit (mam rada - mam rad), ale kamosova dcera o sebe obcas hovori v muzskom rode. nic to neznamena, deti sa ucia postupne.
Ja som tu to veľakrát vysvetľovala a akosi nepomohlo :D no nič necham tomu cas
Môj syn má dve staršie sestry a keď bol malý, muž bol väčšinu dňa v práci. Dlho hovoril v ženskom rode. Má 7, už roky hovorí v mužskom 😉 to sa naučí, nijaké strachy.
Čítajte knihy, kde je hlavný hrdina chlapec.
vysvetľovanie v tomto veku asi ozaj nepomôže, skôr príklad. Skúste viac komunikovať s mužskými členmi rodiny, nech to často počuje.
Ja som nevysvetľovala nič, len som za ňou vetu zopakovala správne. Bez nejakého poučovania. Ako keby to aj ona povedala správne.
môj o sebe rozprával v ženskom rode asi do 2,5 roka, má dve staršie sestry a kým neprišla korona otca vídal až večer... ja som ho zo začiatku opravovala, ale neskôr som to nechala tak. prišiel na to sám.
jasne aj nasi sa mylili a so klonovanim maju vseobcene problem do dnes hlavne mnoznych cisiel :D
Brat tiez bol taky este aj v škole potom sa to zmenilo vlastne on zacal poriadne rozoravať až v 4 roch predtym len vydával zvuky a to bolo ťažšie lúštiť 😂😂😂 ( teraz sa mu ústa nezavrú)
toto je normálne u detí, moja svokra učí v škôlke a deti takto bežne rozpravaju, časom sa to naučia spravne
Keď som bola malá, tiež som o sebe rozprávala v mužskom rode. Prešlo ma to. 🤣
Môj brat to robil, ale to preto lebo bol neustále iba s mamou, starou mamou, a mnou-sestrou. Sem tam starý otec. Teraz má už 22 rokov a je to chlapisko ako hora 😄 bolo to asi len obdobie.
predpokladam, ze je s tebou, teda iba kopiruje, co hovoris ty ... a ano, robili to aj moji, kym pochopili rody