Štvorročná slečna nemá žiadne záujmy

mamickazuzanka
16. jan 2017

Ahojte, dufam, ze mi poradíte. Neviem či som moc upätá alebo je to naozaj čudné. No idem k veci. Máme doma 4 ročnú slečnu, je šikovná, sama sa oblečie, naje sa, umyje, nie je neposlušná ani nič dramatické sa u nás doma nedeje....
Všimla som si, že nemá žiadnu aktivitu čo by ju bavila. Neskladá lego, nemaluje si, nemodeluje. Nič ju zatial nezaujalo natoľko, že by to robila rada a pravideľne. Boli sme sa sánkovať ani to ju nebaví. Chcela by som aby sme mali nejakú zábavu... ako trávite svoj čas s detmi vy? Možno by sa jej páčilo niečo iné. Nejaký krúžok. Bola by som rada ak by mi niekto v Ba vedel niečo odporučiť.
Ďakujem za prečítanie.

dominika6
16. jan 2017

@mamickazuzanka
vôbec sa netráp,dieťa v tom veku samé nevie čo chce,čo ho baví a musela by si ho uviazať aby vydržalo pri niečom hodinu v kuse..
skôr sa nudí a obzerá na všetky strany čo ho zaujme...
skôr ti môže pomáhať v kuchyni variť,piecť,upratovať,dievčatá oblubujú mať svoje riadiky,tanieriky a hrať sa na čajíky a kávy,hrať sa s bábikami atd atd..až ked nastúpi do školy sa formuje osobnosť a vtedy môžeš rzmýšľať nad nejakými krúžkami či už športovými,alebo tvorivými...

anini12345
16. jan 2017

ahoj🙂 dieta v tomto veku ani nemoze nic robit casto a pravidelne, a uz vobec nemoze byt neustale zaujata jednou cinnostou🙂 takze tvoja dcerka je podla toho co si napisala, uplne normalna🙂 skratka deti v tomto veku skusaju vsetko a spoznavaju svet🙂 ak sa normalne socializuje a hra s inymi detmi, vsetko je v poriadku🙂 a pytala si sa na aktivity- skusala si chodit do detskych centier? v BA máme Buppi v avione, boroch a v petrzalke, funcity je v cubicone v mlynskej doline🙂 pozri si ich webstranky🙂

sissy27
16. jan 2017

@mamickazuzanka má 4 roky... Teda nemá prehľad o tom, čo všetko sa dá robiť a už vôbec nevie o tom, že by to mala robiť pravidelne a s nadšením... Zapájaj ju do bežných denných činností, rob veci s ňou... Má 4 roky - čo škôlka, kolektív, aktivity s rovesníkmi Možno sa len nudí s tebou....

vulka
16. jan 2017

A vy ako rodičia idete vzorom? Teda vidí dcéra, čo všetko by mohla robiť. Nemyslím to tak, že ju každý deň zoberiete na nejakú inú aktivitu, ale že jej aktivitu ukážete viackrát. Naša dcéra ako 4- ročná chodila na bedminton( lebo videla, že tam chodí starší brat a aj ona to chcela), lyžovala na vleku, chodila na bežky, bicyklovala, korčuľovala, kopala v záhrade... Okrem toho doma skladala Lego a veľmi rada vystrihovala a lepila. Ale to som jej ponúkla ako aktivitu ja. Čiže ja som si stavala z Lega, ja som si vystrihovala, ...

cmeliak87
17. jan 2017

Za mńa príroda a šport ,zatiaľ ju neomrzelo a vždy sa teší, dufam ze to tak aj ostane.

martaniana
17. jan 2017

Naša mala 4 teraz keď sme doma rada vystrihuje, alebo rada vypĺňa úlohy pre najmenšie deti, so mnou veľa čítame rozprávkové knihy a už sa aj rozkorčuľovala tak chodievame a plánujeme kúpiť tento rok psíka takže o zábavu nebude núdza 🙂

kvetinka75
17. jan 2017

u nás to v tomto veku bolo čítanie knižiek, skladanie puzzle, primerané spoločenské hry, výelty do prírody, divadlo,kreslenie, chodenie na ihrisko, ale to sme my vymýšlali program, v podstate ju všetko zaujalo, činnosti sme striedali a nikdy netrvali dlho, keď bola predškoláčka, začali sme s krúžkami, tanečný, výtvarná, postupne sa krúžky obmieňali, podľa toho, čo chcela robiť, čo sa jej pozdávalo. Vystriedala veru toho dosť, pri niečom zostala dlhšie, niečo iba vyskúšala. Ale podnet bol s našej strany, ona nevedela, aké krúžky sú , čo vštko sa dá robiť. Takže začala by som výletmi, v lete je toho veľmi veľa ako zaujať dieťa. Teraz je sneh čo tak stavať snehuliaka, iglu. Nepoznám dieťa, ktoré by aspoň niečo nebavilo, keď len na chvíľu. Čo robí keď je doma?

mamickazuzanka
autor
17. jan 2017

Dakujem za nazory. Pre mna by bol asi najhorší fakt, že sa somnou nudí. Veľmi sa jej venujem samozrejme aj ja mám niekedy deň blbec a nič sa mi nechce a sme doma. Má rada divadielka, zvieratka plyšáky. Na ihrisko je ešte zima. Tak trochu mi tu v Ba chýba ( alebo o tom neviem pozerala som aj na google) nejaký krúžok pre mami s detmi, keby som išla s ňou tak by išla rada. A ja tiež. To,m že by sa somnou nudila ma pravdu povediac až desí. Možno naozaj je chyba vo mne alebo v prístupe. Keď sa jej nechce jej poviem ideme a hotovo.

mamutka
17. jan 2017

skus nejake tvorive dielne v Bibiane http://www.bibiana.sk/sk/o-bibiane/informacie-p...
ja som nebola, mame to od ruky, ale vraj to je fajn.

alaguema
17. jan 2017

@mamickazuzanka je ešte malá, bude sa profilovať časom. No a podľa toho čo píšeš, môže byť, že ty si premotivovaná a ona presýtená aktivitami...možno je ich priveľa a dieťa je z toho zmätené. Mala by mať možnosť stabilne pozorovať nejaký záujem/hobby u teba. A aj určité vytrvanie pri ňom. Zatiaľ len absorbuje tieto informácie a sleduje to, čo robíte vy. To jej dáva základ pre určité vzorce správania, ale nedá sa od dieťaťa v tomto veku očakávať, že sa bude pravidelne venovať jednej záľube. A nemala by ani od teba vycítiť toto očakávanie.