Dobrý deň milé maminky predškolákov. Mám na Vás otázku. Ako často sa Vaše deti stretávaju so spolužiakmi zo škôlky mimo škôlky, teda po jej skončení. Dcéra má 2 x/týždeň krúžok a zvyšné 3 dni by chcela byť so spolužiačkami u nás alebo u nich a hrať sa spolu. Podľa mňa je to na 5 ročné dieťa veľa a malo by tráviť viac času s rodičmi, súrodencami a starými rodičmi. Aký máte na to názor?
Nuz kruzok je sice fajn ale nie je fo sposob a cas aby sa dieta volne hralo... ak je to mozne ...tak nech je dieta s kamaratkami a maju volnu aktivitu a namiesto kruzka nech je s rodinou... moja cbcela ostavat s kamaratkamk dlbsie v skolke tak chodim pre nu az o piatej.... a na cas so mnou ma celu stredu plus vikendy a pondelok ak nie som v praci...surodencov nema a dospely clovek al rodic jej myslim neda az tolko co sa hrania tyka ako deti rovnakeho veku
@sat2012 - podľa mňa, ak chce, tak jej to umožni - ak je to teda v Tvojich silách zorganizovať, resp. si zabezpečiť "stráženie". Krúžok nie je zrovna spôsob, kde dieťa trávi čas s kamarátmi voľnou hrou - a dcérke ide asi skôr o to, aby sa s kamarátkami zahrala a porozprávala. Určite to nie je trvalý stav, ale napr. raz do týždňa u Vás, potom u inej kamarátky je v pohode. Veď nemusí tam byť 4 hodiny, ale tak na hodinku-dve... Tak, aby Vám ostal čas aj rodinu. My sme v lete trávili čas u starých rodičov, lebo majú dom so záhradou, po škôlke som chodievali tam skoro každý deň - a dcérka sa tam denne hrávala s kamarátkami a kamarátmi - bolo to super pre ne, majú kopec zážitkov, také to detstvo, ktoré už mnohé deti nezažijú práve kvôli organizovanému voľnému času, je pre deti na nezaplatenie. Teraz je dcérka prváčka, a ver mi, mne aj jej tie babské /detské "seansy" chýbajú, nie je na ne proste pre školu, prácu čas - ale tešíme sa na prázdniny - na varenie zázračných, magických a čarovných "letkvarov", maľovanie vodovkami na ceste, pečenie z piesku, trávy, kamienkov a kvietkov, naháňačky, skrývačky, daždivé popoludnia na terase, behanie v daždi po ulici, maľovanie po tvári a strašenie susedov, preteky bicyklov, korčuľovanie... 🙂 Nech už je jar a leto!