Stresy pred nástupom dieťaťa do škôlky

22. aug 2024

Ahojte mamičky, ako sa blizi ten darum nastupu mam akosi coraz vacsie nervy a stresy z toho vsetkeho ako to bude.
Prosim vas poradte mi co vsetko treba do skolky pokupit lebo nemam este vobec nic nachystane a doma lezime s horuckami. Pozeram stale aj stranku skolky ale nic. Ziadny zoznam ani nic. Absolutne netusim ako sa pripravit a ako pripravit dieta do skolky. Co vsetko mu treba….
Dakujem krasne ❤️

milanemila
22. aug 2024

Hlavne nestresuj, lebo bude vystresovane aj dieta a neuveritelne mu to tym stazis 🤷🏼‍♀️
V klude pockaj na zoznam skolky, lebo vsade je to inak. U nas staci doetatku dat iba papucky a pyzamko, pripadne nejake nahradne oblecko. Od jesene do jari ma vzdy v skrinke vrchnu nepremokavu supravu na von.
Su ale skolky, kam je potrebne doniest aj uteracik, obliecky na postielku, servitky a ine veci.

misinka0611
22. aug 2024

Ahoj,

Každá školka to má inak, vieš niekde aj obliecky chcú a toaletný inde netreba. U nás trebalo kefku, poharik na pitie, poharik na vyplachovanie úst, papuče a náhradné oblečenie v prípade akejkoľvek nehody ( ponozky, spodné prádlo, nohavice, tričko, meníš podľa ročného obdobia ) + pyžamo sa každý pondelok nieslo do škôlky a každý piatok domov na vypranie.

Poradím ti zavolať si pokojne do tej škôlky povedať že ste doma momentálne chorí, že či by nedali zoznam aby si si to aj vzhľadom na vás zdravotný stav chcela už nakúpiť. Ja som nemohla ísť na rodičovské a zavolala som si a nemali problém mi to nadiktovať. U nás je super veci aj označiť vieš aby sa nepomýlili a tvoje dieťa si nečistotou kefkou niekoho iného, alebo aby sa ti nestratilo. Ti najmenší si nie vždy môžu poznať veci 🙂

Skoré uzdravenie.

zuz0110
22. aug 2024

Ked este nie je zoznam, urcite pridaju alebo povedia prvy den. Do kazdej skolky treba nieco viac alebo menej. U nas je prvy tyzden adaptacny, takze treba priniest len papucky a komplet nahradne oblecko do skrinky. Potom pridat pyzamko, cvicky/tenisky s bielou podrazkou so telocvicne a dievcatkam kefu na vlasy. A sezonne veci dokupis postupne.

januska12323
22. aug 2024

Dieťa treba hlavne pripraviť slovami poprípade sa prejsť pri škôlku aby to nebolo úplne neznáme miesto. Mama pôjde do práce, ty sa zatiaľ pohráš s detičkami, naješ, vyspíš a potom po teba mama príde. Nerob z toho strašiaka. Z vecí treba papuče, pyžamo, náhradné veci do skrinky a ďalšie veci povedia na rodičovskom.

pralinka86
22. aug 2024

Bude sa tam mat super. Milion novych hraciek, pôjdu na dvor, budú tvorit, najedia sa, vyspia a ten den zbehne velmi rýchlo. Ak si doma, mozes mu slubit, ze zatial upecies obľúbený kolac alebo ze potom spolu pôjdete na zmrzlinu, ihrisko, atd..
Mamy to viac prezivaju...spominaj len dobre veci o skolke, precitajte si nejaku knihu o skolke
A na prvy den bude stacit nejaky lahky maly batoh pre dieta, mozno vlastnu flasu, papučky, pyzamo a nahradne oblecko do skrinky. Kebyze aj cosi nema, postaraju sa ucitelky, vedia ake to je 1.den
Potom sa spytas teda ze co este doniest

3princezne
22. aug 2024

Mam doma pre dcerku zatial len papucky. V septembri nastupuje prvykrat. A teda nechystam sa nic nakupovat minimalne najblizsi tyzden, lebo ideme po vyletoch 🙂 akurat sa snazim obcas dcerke spomenut skolku, ze co ako to bude fungovat. Nech ma predstavu lepsiu. Mame doma aj nejake knizky o skolke. Ale to nie je ani treba. Ja cakam, co nam v skolke povedia, potom sa zariadim.