Ahojte. Mala mi nastupuje do škôlky a bolo rodicovske a nejak neviem spracovať jednu vec. Stravne je 1,54€ na deň....sama riaditeľka priznala, že netuší, čo dajú deťom jest do takejto sumy, lebo ako vieme išlo takmer všetko hore. No a spomenula, že nemôžu prijať od rodičov ani žiadne príspevky navyše na stravné. Že je to podľa nejakej normy a až ta keď sa zvýši môžu aj oni pýtať viac peniažkov. Vedel by mi to niekto vysvetliť prosím? A som taka dosť v obavah, lebo mala mi len ráno ku chlebiku zje napríklad pol kalerábu. Dávam si záležať na tom, co mi papa, a zje veľa.. kľudne dve parky atď. Ale hlavne tu zeleninu. Je mi jasné že v škôlke to nebude tak..je aj zakázané nosiť im čokoľvek k jedeniu. A hneva ma, ze ved práve v škôlke, kde bude tráviť celý deň by mala mat plnohodnotnú, zdravú a vyzivnu stravu, no ale nebude to tak...Ostatným rodičov je to pravdepodobne jedno, nikto neriešil len ja. Mam sa s tým zmieriť a keď sa mi nepáči dat do súkromnej ci je šanca ze sa to nejak v priebehu času zmení? Aké mate skúsenosti?Ďakujem ❤
@nikpa oni napisu napr. ze k ranajkam je uhorka ale dieta dostane realne 1-2 tenke plat
ky, je to fakt smutne
nezmení sa . moje deti chodili zo škôlky vždy hladné ako vĺčence a nevedeli sa dojesť.... suseda robila v mš kuchárku každý deň mala na bicykli 2 tašky prikryté uterákom...
známa robí tiež v jedálni a ako hovorí síce malý plat, ale tie benefity... vôbec nevarí a najedia sa doma komplet všetci...
k tomu plateniu.. naša škola poslala cenník obedov + réžijný poplatok 5e/mesiac....
Mne sa “paci” co si napisala, ze: “Dávam si záležať na tom, co mi papa, a zje veľa.. kľudne dve parky.” 😃Parok je fakt plnohodnotna, vyzivna strava 😀 Ved sa poobzeraj po sukromnych, su aj take so zdravou stravou. Za 1,54 zazraky neocakavaj.
@belllinka cakala som, kto sa prvy chyti tych parkov
@onedaynick som rada ze som to stihla prva 😀
@belllinka toto ma tiež pobavilo 😀 ale k veci
@sandra49 u nas v škôlke to riešia tak, ze rodicia nosia zo záhrady zeleninu a ovocie (sme na dedine), nesmie to byť striekane a ani nic podobne + každý mesiac platíme euro, dve, čo spoja a kupujú z toho deťom ovocie. Podľa mňa je to na škôlke, a nie ze nesmú...
Mam deti v sukromnej skolke,obe chodia na pol dna a platim 2,95€/polden.. cely den strava je 3,45€.. na taku palku by som tiez cakala ze mi dieta pride domov najedene.. sice nie su extra jedaci, ale vzdy doma pytaju jest a to idu rovno po obede domov.. takze nenavyberaa len doplatis..
Nooo, tak pozeram cennik nasej skolky a teda dvihli zas.. tak polden strava 3,25€ a cely den 4€ 😒
@belllinka
@onedaynick
@doriiis ja som vedela ze sa toho niekto chytí 🤣🙈 ocino robí domáce párky takže sa dá povedať že je to kus maska, tak jak kvalitná domáca šunka 🙂
@deti95060810 poznám aj ja pani ale z dediny odkiaľ pochadzam a veru ešte aj ucitelkam sa domov niekedy zvýšilo..
@tehulka2011 pol roka chodieval syn domov na obed, vždy som teda videla aj obedy, šaláty mali normálne v miske, viac by nezjedol ani doma. Ale je pravda, že raňajky ani olovrant som nevidela...
@barbora18 autorka vysvetlila, o ake parky ide, staci citat.
@sandra49 nam zdvihli stravu v škôlke na 2,10€ tiež krpata chodí hladná
@onedaynick dakujem 🙂 v škôlke aj tak dostanú také klasické a hlavne lacné takže nič s tým nespravím 😅
@barbora9312 žeby dávali až také malé porcie ze sa nenapapaju tie detičky? Uvidím jak to bude u nás.. velmi som zvedavá..
@sandra49 na olovrant maju polku chlebiku,ale dcera vravi ze jej daju ked si ešte vypyta
@nikpa koliesko rajciny, ci uhorku, alebo kusok papriky nie je adekvatne mnozstvo zeleninu k chlebu, co ma zlozenie na 9 riadkov, zial.
@sandra49 a pre teba nemam dobru spravu. Ja som sama v nasej skolke svihnuta, ked chcem, aby deti jedli zdravo. Normy sa minuly rok trochu pohli k lepsiemu. Ale zial to nema nic spolocne s kvalitou jedla, to znamena dodavatelov masa, ci peciva. A to maso maju 3x tyzdenne. A este zalezi od riaditelky skolskej jedalne.iba ti drzim palce, aby bola otvorena novym napadom, moznostiam. Niektoreskoly a skolky spolupracuju s programom skutocne zdrava skola. Skus si ich pozriet na nete, zistit, ci nemaju spolupracu ak s vasou skolkou, a popripade to navrhnut
Nedosudzovala by som, ze si kucharly nosia domov jedlo. Vela rodicov neodhlasi deti zo stravy dostatocne skoro, alebo sa vela veci deti nechytia. Zase by mohli skolky spolupracovat s niekym, kde by sa ta nezjedena strava zisla, druzstvo, a mozno aj vyvarovna pre bezprizornych. Ale to je pen ivaha, pretoze tam su urcite pravidla🤷.
A este autorke, moje deti jedli parky iba v skolke🤦, ale take domace by urcite ochutnali😉
@sandra49 pozerala si na ich stránke staré jedálne lístky? Lebo školka kde chodí môj syn má ku každému chlebíku na raňajky alebo na olovrant aj zeleninu a rovnako šalát k obedu. Jediné čo môžem povedať, že tie porcie sú zúfalé, to áno 🤷 som zvyknutá, že malý príde domov niekedy na obed, keď tam nespí, čiže asi trištvrte hodinu potom čo dojedol v škôlke obed a pýta si aj obed doma. A to nie je veľký jedák. Čo sa toho varenia týka, tak ako majú normy na prípravu stravy tak majú normy aby to spĺňalo volake výživové hodnoty, tak snáď sa toho držia. V ,,našej,, školke sa zdá, že áno ale porovnať to neviem.