Máte skúsenosť? náhodou som sa dozvedela že deti sú v škôlke zastrašované vačšinou pre dosiahnutie poslušnosti...s prihliadnutím na možné priklesnenie dietatka som si to overila u pani učitky, ktorá to na moje prekvapenie hned priznala a začala obhajovat....po upozornení riaditelkou ale toto popiera tvrdí že to bol len mikulašky žartík..odmieta akukolvek snahu o komunikaciu, moje dieta sa boji chodit do škôlky...čo učitelky obe popieraju....vysvetlila som malej že v škôlke nič strašidelné nie je ale začala mi vysvetlovat čo všetko sa môže stat ak deti neposluchaju..no nečudujem sa že sa tam bojí chodit, čo robiť ..stažovat sa dalej alebo vysvetlit že pani učitelka si vymýšla??
Ja som bola tiež v šoku - snažila som sa o komunikaciu ale pani učitelka si obhajovala zastrašovanie a dokonca mi ponukla že si to môžem vyskušat to zvladnut ..ja to považujem za neprofesionálne ale bola som si to overit u pani riaditelky, ktorá bola ustretova , ospravedlnila učitelku a snažila sa ma ubezpečit že taketo metody nie su vhodné...p. učitelka to však prekrutila že to bolo len raz a viac sa so mnou nechce bavit, že nemá čas??? a že mala si vymyšla ...
Ďakujem za radu
@chantal1 podobný problém som riešila v téme Problém v škôlke. Mám taký dojem, že toto je najjednoduchší spôsob ako niektoré učiteľky riešia neposlušnosť. Tiež mám ten problém, že syn sa prestal do škôlky tešiť, nechce tam chodiť a neskutočne reve. A to tam chodil rád a s úsmevom. Dôvod - čert a strašenie, že zlé deti berie čert do vreca...... tiež možno mikulášsky žartík, ale mne to nepríde ako žart, je to zbytočné a dieťa má zbytočný stres a strach.
Dakujem pohladam to..no keby to bolo len na Mikulaša ale p. učitelka sa otvorene priznala že to robí a robit musí až po dohovore riaditelky to otočila na Mikulaša....moja mala nastupila do škôlky minulý rok, bez slzy a celý rok bez problemov ..tento rok po zmene p. učitelky každé rano plač...
@chantal1 som zhrozena z takeho spravania ucitelky. V kazdej praobycajnej prirucke pre rodicov sa pise, ze toto sa nesmie pri detoch robit. Ak sa to zopakuje este raz, treba to dorazne riesit u riaditelky a dalej...
Aj ked ucitelka si zrejme svoju chybu asi nebude chciet priznat, a moze sa to otocit voci dcere - asi by som ziadala preradenie k inej ucitelke do triedy. Moja znama tak urobila, ked sa syn bal ucitelky (tiez mala podivne metody) a vsetko sa dalo do poriadku. Na druhej strane, podobne informacie sa siria aj medzi detmi samotnymi, kazdy si do kolektivu prinasa to svoje z domu, takze treba aj s malou popracovat a uz vopred ju pripravit na mozne nepravdy, ktore sa moze v skolke dozvediet.
S tymto som sa este chvalabohu nestretla, Dufam, ze sa ani nestretnem. Podla mna to ucitelky v osnovach napisane nemaju, myslim to strasenie. Myslim si, ze tuto metodu ako prinutit dieta aby posluchalo si dotycna Pani ucitelka vymyslela sama. Je to ale ozaj ubohe:( ja by som sa urcite porozpravala s ucitelkou medzi 4 ocami. Vies presne ako zastrasuje?
@chantal1 Ak je možnosť najlepšie by bolo zmeniť škôlku, ja som mala podobný problém, syn si nosil také hlášky učiteliek, ktoré si opakoval, nechcem ich tu písať, lebo sama sa na to snažím zabudnúť a pomohla, len zmena, lebo riaditeľka sa vždy snaží svojích zamestnancov kryť, aj keď to má na deti veľmi špatné dopady, pamätajú si to roky.
Nakoniec budete zlými vy...
ďakujem za rady..pani učitelka sa nechce so mnou rozpravat, nemá záujem to riešit..podla nej si vymyšlam a podla druhej pani učitelky ich otravujem...skusim ešte pani riaditelku..prípadný preklad do inej triedy
@marley11 zastrašovanie som p. učitelke popísala ako mi to rozpravala mala..s usmevom mi to potvrdila a ešte k tomu pridala dalšie...mne to až take smiešne nebolo..vytahom ( ktorý nesluži pre deti) sa vozia neposlušné deti do pekla medzi čertov ktoré je rovno pod triedou...hned som jej povedala že to nie je pravda, ale to sa mala začala dohadovat že to určite pravda je lebo pani učitelka im dala počuvat ako tam čerrti robia hluk..
No a to nie je všetko..p. učitelka potvrdila že ešte používa policajta, zlého kocura ..ostatné neviem či má mala od nej alebo od detí ..každopádne mala bola smela a nikdy sa škôlky nebála..teraz su to plače takmer každý den a boji sa sama spat..nechcem hádzat vinu len na škôlku, deti sa menia ..ale pravdepodobnost že je to strašením je dost velká a nie je jediná z detí kto má taký problém....
@chantal1 určite to nie je vhodná metóda, akú si pani učiteľka vybrala. No teraz skôr, než sa ti podarí vyriešiť problém k spokojnosti, by bolo vhodné upokojiť tvoju malú. Vysvetli jej, že peklo pod škôlkou nie je, ani čerti neexistujú, že pani učiteľka to povedala, lebo niektoré deti boli dosť neposlušné a potrebovala, aby začali poslúchať. Títo naši drobci častokrát holú pravdu prijmú a stačí im to ako dostatočný dôvod na to, aby ich to presvedčilo. Ak si bude malá trvať naďalej trvať na svojom, že peklo i čerti sú, lebo "pani učiteľka povedala", tak pristúp na jej hru a povedz jej, že ona sa predsa vôbec nemusí teda báť, ak je presvedčená, že je to pravda, lebo ona je zlaté a poslušné dievčatko, tak jej nič zlé nehrozí. Dcérka nech je prvoradá pri riešení tohto problému. Potom míňaj energiu na učiteľku. Ja predpokladám, že už len po tom, čo si sa ozvala, sa takéto "zaujímavé" metódy u nej opakovať nebudú. Pokiaľ ano, porozprávaj sa aj s ostatnými mamičkami, ako to vnímajú ich detičky, či im to nespôsobuje problém a spoločne to riešte. Držím palce.
No a ešte horšie je že to čo p. učitelka priznala obhajovala si teraz popiera a nemá záujem nič riešit...na moje vysvetlovanie že sa mala toho asi boji, som dostala radu : povedzte si jej že ani Ježiško neexistuje
porozpravaj sa s druhymi rodicmi a ak aj oni potvrdia, ze deti rozpravaju o "pekle" pod triedou, tak ist spolu za riaditelkou, nech sa o to postara, inak deti pojdu do inej skolky.
@nanip Dakujem , malej som to vysvetlovala hned, dokonca bola pri tom ako som to riešila s pani učitelkou - nakolko mi nedali priestor riešit to bez deti..vysvetlila som jej to presne tak..aj sa zdá že sa upokojila ale mám podozrenie že učitelka ju v škôlke spracuva aby mi doma nežalovala..tak len sledujem reakcie a čakam čo bude...
@andreaka11 rozpravala som sa aj s pár rodičmi..jedno dievčatko to vníma presne ako moja mala..dokonca odmieta chodit do výtahu..mamička sa stažovala pár dní po mne ..ale všetko popreli ...su aj detičky ktoré to tak nevnímaju a neboja sa, alebo su zvyknuté na strašenie...pani riaditelka mi potvrdila že taketo metody su nevhodné a že pani učitelka bola poučená a ospravedlní sa...ale pani učitelka mi hned na druhý den vysvetlila že ona straší všetky deti nie iba moje a proste je to podla nej normálne...na to som jej navrhla rozhovor pred riaditelkou..potom všetko poprela a otočila na mikulašsky žart...
Normalne ma nastvalo,co citam.chudiatka deti ☹ sama viem ako sa simonka bala certa.nestrasili sme ju a ani nic podobne,ale skratka vedela,ze certi su v pekle,su zli a skaredi a bala sa tak uprimne detsky.vzdy sme jej vraveli,ze ju nikomu nedame a toboz certom.o pekle sme vraveli,ze tam je horko,stale nieco varia a stale sa tam musi jest (simonka nechce jedavat) a ze sa tam nesmie nikto hrat.ale ze ona tam urcite nepojde,lebo je nase dievcatko a my ju nikomu nedame a tak......a tej krave ucitelke by som slusne vypucovala zaludok.krava,takto strasit deti v skolke....
Dakujem za všetky rady a názory..skusim ešte rozhovor s riaditelkou.
@chantal1 čo jej straší v bedni? 😠 ...taka osoba by nemala ani pri malych deťoch robiť 😠 pochybujem,že sa polepší,sľubiť to môže,len aby to aj dodržala 😒
@chantal1 to je co za ucitelku? by som ju asi volakde kopla.. keby sa to stane s mojimi detmi, asi by som odisla z tej skolky, alebo povedala vsetkym rodicom, ako strasi deti a je to podla nej normalne....
Pani riaditelka zasiahla a zatial to smeruje k lepšiemu 🙂 🙂 uvidíme časom
AAAAA, sama som učiteľka v MŠ a toto som ešte nepočula. Keď, tak si pohovor s učiteľkou medzi 4 očami, ak nepomôže tak s riaditeľkou a ked ani tam nepochodíš, im nadriadený je zriadovateľ - starosta, primátor. Ale všetko by to malo byť na komunikácii a ked nepomôže ani to, prelož dieťa inam, Ide predsa hlavne oň!!! Ale som zhrozená! Držím palce, aby si pochodila a vyriešila to s chladnou hlavou a k spokojnosti všetkých