Štátna verzus súkromná škôlka

16. jún 2024

Baby dcéra má ísť do škôlky bude mať 2,5 roka pri nástupe avšak ešte stále sa nám nedarí byť bez plienky úplne. Cez deň jej plienku nedávam ale na vonka áno lebo hocikedy cima do gatí q až keď sa vycika mi povie ze cikat 😂 ešte stále máme veľa nehôd cez deň. Často ju dávam na wc no otázka znie . Môže nastúpiť do štátnej škôlky avšak musí byť bez plienky . Ja sa obávam ci to vôbec stihnem aj keď leto je pred nami tak v to dúfam ale stať sa môže všeličo.. preto premýšľam ci ju nedať do škôlky súkromnej kde berú deti od 2 rokov a ta plienka jm nevadí lebo sa snažia aj oni tie deti odučat. Len to je problem ze sa musím rozhodnúť teraz čím skôr.. pretože od septembra musím nastúpiť do práce. Ako by ste to spravili na mojom mieste prosím Vás ďakujem za každú radu

autor
16. jún 2024

Zádrheĺ je v tom ze súkromná sa platí 250e mesačne do 3 rokov potom 100e ... to ma kus brzdí lenže do tej práce musím nastúpiť a bojím sa ze ak ju dám do štátnej a stále sa bude pocikavat tak mi ju nahaju doma

tehulka2011
16. jún 2024

Nahaju? Snad nechaju.
Keby ti ju vratili zo statnej, tak ju mozes dat este do sukromnej?

kris_tin257
16. jún 2024

Normálne počkaj do septembra a ak sa neoduci tak to konzultuj s riaditeľkou ak to bude problém daj ju do súkromnej

nika_m
16. jún 2024

Brali sme dieta zo statnej skolky do sukromnej v oktobri, riesili sme to mesiac a pol po nastupeni...ak das do statnej a nebude to vobec okej, stale vies dieta prehodit (ak sukromna ma aj pocas roka kapacity samozrejme)

autor
16. jún 2024

Práve to sa bojím ze už potom v súkromnej nebude miesto , a budem nahratá... preto ta dilema :/ mam nad čím rozmýšľať

autor
16. jún 2024

Zrejme pôjdem osobne do súkromnej škôlky sa na toto spýtať ze ci berú aj počas roka ak by bolo treba len zas nechcem aby to zobrali tak ze sú plán B , aby to zas nevyznelo blbo ze dám najskôr do štátnej a ak nie dám k nim

buducamama
2. júl 2024

ja len ze dcerka je asi popletena, ked jej na von davas tu plienku. Takto to odplienkovanie predlzujes.

katulkagajdos
2. júl 2024

Neviem presne odkiaľ si, ale u nás mali miesta v súkromnej aj cez školský rok- popytala by som sa. Prihlasila by som ju do statnej- dva mesiace sú celkom dlha doba. Ak by sa nepodarilo, stále ešte môžeš na nejaké obdobie 1-2 mesiace najať nejakú pestúnku, ktorá to s ňou doma doladí, ale teraz na leto by som jej nedávala plienky- keď sa pociká vonku, mat náhradné oblečenie a prezliecť.