Štátna verzus súkromná materská škôlka

21. júl 2022

Ahojte dostala som ponuku pracovať v štátnej, ale aj súkromnej MŠ. Ja sa neviem rozhodnuť čo je lepšie. Čo by ste si vybrali vy?

diamond007
21. júl 2022

Štátnu.
Ale záleží v akej súkromnej. V niektorých majú rodičia pocit že keď platia na deti tak učiteľka tam je otrok.
Kupodivu čím drahšia súkromná škôlka, tým benevolentnejsi rodiča. Najhoršia bola kde sa platilo najmenej. Rodičia nevdacni

diamond007
21. júl 2022

V súkromnej treba rátať s tým, podľa toho aká to je, že sa častokrát prehliadajú choré deti. Inak výchovný rozdiel tam nie je, v oboch robíš to isté.

bosorka2302
21. júl 2022

v statnej, v sukromnej povacsine zamestnavaju cez projekty a po roku komplet zvyknnut menit ucitelky

karhu
21. júl 2022

urcite statnu

kittykat22
21. júl 2022

statna je lepsia. Ked budes dobra v tom co robis, mozes viest sukromu skolku. Z toho co pises, mi pride, ze nemas skusenosti a tak nemas co sukromnej skolke ponuknut. Pani ucitelky casto robia same rocne plany. Ak si to nikdy nerobila, nebudes to vediet. Ide nielen o deti ale aj o tvoj pracovny rozvoj. Statna dava ovela vacsi priestor - vo vsetkom.

lienka.7
21. júl 2022

Zacni v statnej, naber skúsenosti a keď budeš vedieť co a ako, môžeš sa porozhliadat ďalej v súkromnej sfére.

autor
21. júl 2022

@kittykat22 no práveže ja som skončila školu nemám vôbec skúsenosti

kittykat22
21. júl 2022

tak urcite statnu.

karhu
21. júl 2022

ak si po skole tak ako vravi @kittykat22 urcite statnu, v statnej sa otukas, zistis o com to je v dobrom a neskor sa uz budes rozhodovat podla pocitov

zuzikq91
23. júl 2022

Po roku aj tak utecies ci z takej alebo onakej😀😀
Za dalaie ty musis vediet co ti kde ponuknu.

karhu
23. júl 2022

@zuzikq91 aj to je mozne, nam usla jedna po 2 dnoch😅

zuzikq91
23. júl 2022

@karhu no nas syn dostal nastupom do skolky uzasnu mladu ucitelku hned po skole, len koli nej tam chodil ako tak a teraz po roku mi povedala ze odchadza lebo to je hrozne jak system skolky (statna), tak tie deti a ine dovody … odchadza zo skolstva uplne ze satcilo a o sukromnej ani nesla hovorit ze plat podobny a naroky ani nekomentuje …a mojho syna tam uz teraz nedostanem asi vobec😅…

luccija
23. júl 2022

Ja by som radila sukromnu.Zvacsa menej deti.Chore deti budu tam ci tam.To neznamena, ked niekto plati sukromnu, ze tam moze dat chore dieta.Bola som v 2 sukromnych a zacinala v statnej.Pre mna bol velky rozdiel mat 19 deti, alebo 12 bol cas sa im venovat individualne.A v sukromnej je vacsinou vyssi plat.Minus je, ze sukromna byva otvorena cely rok my sme v jednej mali iba tyzden volno v lete, v druhej vobec v statnej bolo 3 t zatvorene.Aj sukromne su vacsinou v sieti pod ministerstvom, takze idete podla osnov ako v statnej.
Zisti si ci patri sukromna do siete, alebo nie.

uprimnazienka
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
uprimnazienka
Odpoveď bola odstránená
Zobraz