Ahojte dostala som ponuku pracovať v štátnej, ale aj súkromnej MŠ. Ja sa neviem rozhodnuť čo je lepšie. Čo by ste si vybrali vy?
V súkromnej treba rátať s tým, podľa toho aká to je, že sa častokrát prehliadajú choré deti. Inak výchovný rozdiel tam nie je, v oboch robíš to isté.
v statnej, v sukromnej povacsine zamestnavaju cez projekty a po roku komplet zvyknnut menit ucitelky
urcite statnu
statna je lepsia. Ked budes dobra v tom co robis, mozes viest sukromu skolku. Z toho co pises, mi pride, ze nemas skusenosti a tak nemas co sukromnej skolke ponuknut. Pani ucitelky casto robia same rocne plany. Ak si to nikdy nerobila, nebudes to vediet. Ide nielen o deti ale aj o tvoj pracovny rozvoj. Statna dava ovela vacsi priestor - vo vsetkom.
Zacni v statnej, naber skúsenosti a keď budeš vedieť co a ako, môžeš sa porozhliadat ďalej v súkromnej sfére.
@kittykat22 no práveže ja som skončila školu nemám vôbec skúsenosti
tak urcite statnu.
ak si po skole tak ako vravi @kittykat22 urcite statnu, v statnej sa otukas, zistis o com to je v dobrom a neskor sa uz budes rozhodovat podla pocitov
Po roku aj tak utecies ci z takej alebo onakej😀😀
Za dalaie ty musis vediet co ti kde ponuknu.
@karhu no nas syn dostal nastupom do skolky uzasnu mladu ucitelku hned po skole, len koli nej tam chodil ako tak a teraz po roku mi povedala ze odchadza lebo to je hrozne jak system skolky (statna), tak tie deti a ine dovody … odchadza zo skolstva uplne ze satcilo a o sukromnej ani nesla hovorit ze plat podobny a naroky ani nekomentuje …a mojho syna tam uz teraz nedostanem asi vobec😅…
Ja by som radila sukromnu.Zvacsa menej deti.Chore deti budu tam ci tam.To neznamena, ked niekto plati sukromnu, ze tam moze dat chore dieta.Bola som v 2 sukromnych a zacinala v statnej.Pre mna bol velky rozdiel mat 19 deti, alebo 12 bol cas sa im venovat individualne.A v sukromnej je vacsinou vyssi plat.Minus je, ze sukromna byva otvorena cely rok my sme v jednej mali iba tyzden volno v lete, v druhej vobec v statnej bolo 3 t zatvorene.Aj sukromne su vacsinou v sieti pod ministerstvom, takze idete podla osnov ako v statnej.
Zisti si ci patri sukromna do siete, alebo nie.
Štátnu.
Ale záleží v akej súkromnej. V niektorých majú rodičia pocit že keď platia na deti tak učiteľka tam je otrok.
Kupodivu čím drahšia súkromná škôlka, tým benevolentnejsi rodiča. Najhoršia bola kde sa platilo najmenej. Rodičia nevdacni