Ake mate skusenosti so statnou skolkou na kolibe jeseniova 54?ste s nou spokojne, alebo mam radsej uvazovat o sukromnej skolke?
dakujem
@zajo333 moja dcérka tam chodí od septembra a som maximálne spokojná! Detičky sú v zmiešaných triedach, teda najmenšie s predškolákmi, čo sa mi páči, lebo tie staršie ťahajú mladšie, veľa sa naučia od nich. Moja dcérka tam len za prvý mesiac spravila neuveriteľné pokroky. Na pitie im dávajú čistú vodičku (sirupovú len na vyslovené želanie rodičov detí, ktoré sú na to zvyknuté z domu), teraz v zime dostávajú čajík. Sladkosti na narodeniny nie sú dovolené, maximálne gumové cukríky, čo tiež kvitujem (rodičia majú doniesť radšej ovocie a kuchárka im z toho spraví takú narodeninovú misu). Dcérka sa mi tam naučila jesť ovocie, čo ma teší. Chodievajú do knižnice (aj tie najmenšie 🙂), korčuľovanie (tie, ktoré chcú), každý deň sú vonku, majú tam veľký dvor. Učiteľky sú skvelé, moja dcérka tú svoju miluje. Škôlka je pekne zariadená, aspoň teda naša trieda- sú tam štyri triedy v dvoch budovách, my sme v hlavnej. Čokoľvek sa budeš chcieť opýtať, pýtaj sa🙂
Ahoj lowa, tak sa tesim, ze mi niekto odpisal 😀 Dcerku zobrali od 3 rokov presne, ci beru aj skor? hlavne ma zaujimalo, ze ked je tak vela deti v skolke na jednu ucitelku, ako to zvladaju pri tych malickych. ale tym, ze su zmiesane triedy, je to asi jednoduchsie. nemala s tym mala problem? ucia sa aj jazyk? ako velmi sa nieco naucia? velmi si ma potesila, ze sa teda nemusim bat, aj ked je skolka statna. ze nemusim rozmyslat nad sukromnou. dakujem
@zajo333 ahoj 🙂 Na každú triedu sú dve učiteľky a hlavne, veľmi im pomáhajú aj staršie dievčatá- hlavne prvé dni, keď tie najmenšie detičky ráno plakali a učiteľky už nemali voľné ruky, aby ich objali- mali v nich už iné plačúce deti 😀 , tak si ich k sebe zobrali predškoláčky. Je pravda, že niekedy príde dcérka s tým, že ju predškoláčky odháňajú, keď sa s nimi chce hrať, ale nejak to nerieši, nie je z toho smutná 🙂 Dcérka tým, že chodila pred tým rok do súkromnej škôlky, tak nemala problém si zvyknúť, mala ľahší prechod, ale aj tak mala obdobie, že si poplakala 🙂 Angličtinu majú len v triede Žabiek, dcérka chodí do Lienok. Čo sa týka učenia, teraz nedávno preberali dopravné značky, tak dva týždne som počúvala, ktorá čo znamená 😀 Niekedy im pustia Bol raz jeden život, ten seriál o ľudskom tele, do toho sú deti zbláznené. Inak stále príde s nejakými básničkami, pesničkami, učia sa dni, mesiace, atd. Majú tiež korčuľovanie, akurát teraz začína druhý kurz. Moja dcérka mala tri roky v júli, nastúpili sme teraz v septembri, ale je tam jedno dievčatko, ktoré ešte nemalo presne tri roky, keď ju zobrali, až o pár mesiacov. Ja som veľmi spokojná, chodievajú tam aj deti našich susedov a tiež sú spokojní 🙂
Milá Babyboy, v škôlke Gašparko na Kolibe pracujem, a zodpovedne prehlasujem, že deťom dávame maximum z každej stránky- zážitkovej, vedomostnej, a aj z tej naj naj- najdôležitejšej- emočnej. Vždy je to o ľuďoch, čo v škôlke pracujú a starajú sa o ne- to sú tie postavy, čo utvárajú atmosféru a kultúru, program! Môžem komentovať aktuálnu situáciu, posledný rok máme dve skvelé nové pani učiteľky, spokojných rodičov, čo nám neodchádzajú a deti, čo sa tešia do škôlky a ráno nás vítajú úsmevom. Radi ťa tu ako školský kolektív privítame a objasníme ti pri káve všetky tvoje námietky, lebo chápem, že každému vyhovuje niečo iné, ale silné slová o nekvalite ma prinútili zaregistrovať sa, lebo viem, že nie sú pravdivé. S pozdravom Jana Alenová
@babyboy Milá Babyboy, v škôlke Gašparko na Kolibe pracujem, a zodpovedne prehlasujem, že deťom dávame maximum z každej stránky- zážitkovej, vedomostnej, a aj z tej naj naj- najdôležitejšej- emočnej. Vždy je to o ľuďoch, čo v škôlke pracujú a starajú sa o ne- to sú tie postavy, čo utvárajú atmosféru a kultúru, program! Môžem komentovať aktuálnu situáciu, posledný rok máme dve skvelé nové pani učiteľky, spokojných rodičov, čo nám neodchádzajú a deti, čo sa tešia do škôlky a ráno nás vítajú úsmevom. Radi ťa tu ako školský kolektív privítame a objasníme ti pri káve všetky tvoje námietky, lebo chápem, že každému vyhovuje niečo iné, ale silné slová o nekvalite ma prinútili zaregistrovať sa, lebo viem, že nie sú pravdivé. S pozdravom Jana Alenová
Ahojte mamicky, rada by som obnovila tuto temu. Moj syn nastupuje do tejto skolky po rekonstrukcii cize v januari a ma 4 roky. Ste tu nejake mamicky , ktorych deticky tam budu chodit? 🙂 My sa na Kolibu stahujeme takze radi by sme aj spoznali novych kamaratov;)
Ahoj alcaac, aj my chceme nasho syna prihlasit do tejto skolky. Stale sa nam vsak riaditelka nejako vykruca, ze este nevie, ci ho zoberie, nevie, aky bude stav po rekonstrukcii. Vam ho normalne uz zobrali? Kedy ste ho prihlasili?
Ahojte, neviete mi prosím povedať, kedy prebieha zápis do statnej škôlky? zvyknu deti brat aj pocas roka alebo iba od septembra?
Myslela som samozrejme škôlku jeseniova...🙂
jee školka jeseniova je moja škola s pred 100 rokov ( a potom takteiž aj škola oproti ) najlepšia škola aj školka. z najosobnejšej skusenosti hvovorim 😀
ahojte, obnovim temu. stale ste vsetky spokojne .? zmenilo sa nieco? dakujem
Baby opat skusam otvorit temu- tie co tam mate aktualne deti ste spokojne? Ziadne vazne vyhrady? Dakujem
Este ďalšia otazka- deti ked su tam v zmiešaných triedach tak ako pripravujú predškoláka na skolu a zároveň 3- ročneho učia dopravne znacky a 4.5 ročneho niečo ine? To si ja neviem predstavit toto
ahojte, baby, zmiesane triedy vobec nevadia. problem je tam personal, ucitelky sa menia a stale im niekto chyba. za tri roky, co tam chodi dcerka, to tam islo dolu vodou totalne. nastastie uz ide do skoly.
@zajo333 o tej statnej neviem, ale ta sukromna pod nou (gasparko), to je zaruka nekvality!