Ahojte, neviem čo robiť prípadne s kým sa poradiť. Staršie dieťa dnes chytilo horúčky, nekasle. Mladšie dieťa je úplne zdravé, hravé. Neviem či môžem poslať mladšie dieťa do škôlky. Detská lekárka chodí do ambulancie neskoro, po 9:00.
odhadujem, že najneskôr do týždňa sa prejaví choroba aj u mladšieho.
@malabrunetka podla pravidiel ohladne korony nie, surodenec choreho dietata nema ist do skoly alebo skolky
@renatka100 to nie je pravda. Dieťa nie je pozitívne testované, teda súrodenec nie je v karanténe. To neznamená, že s VAmi nesúhlasím. Ako som písala, ľudsky by som brala do úvahy, že aj chrípku, nachladnutie...si deti môžu podať ďalej. A teda, v tom čo sa momentálne deje za dverami domu, bytu...by mi nenapadlo dieťa do školy poslať.
moje deti sa nikdy vzajomne nenakazili. takze ja by som urcite dieta do skolky dala. nevidim dovod. to ze starsi ma teploty, neznamena, ze ma covid. aspon bude mat starsi cas na preliecenie a nebude ho mladsi surodenec "otravovat".
Predpokladam ze so starsim ostanes doma, tak by som urcite nechala doma aj mladsieho
@klip0 lenže mám doma aj home office. Jedno dieťa zvládnem ale dve (hlavne ak mladšie bude plné energie a chce ísť von) nezvládnem. A neviem či je najlepší nápad zavolať starých rodicov, majú 65+.
@malabrunetka je absolútne nutne, aby šlo do škôlky? Ak áno, daj. Ak si aj tak doma, nechala by som oboch doma.
Pokial máš deti choré, máš nárok na OCR normálne 10 dni.
@malabrunetka tak starých rodičov nezávolas pre istotu ale do škôlky dieťa dáš🤦🏽♀️ Aj mladý človek a aj dieťa môže mat ťažký priebeh. Zrovná jeden taký mám celkom v blízkom kontakte. Takze nie, dieťa v tejto situácii nemá čo v škôlke robiť
No neviem, ci ja som divna, ale mladsiemu ak nic nie je, dala by som ho do skoly, ved uvidis do rana, ci aj jemu nieco nebude. Moje deti niekedy nieco od seba chytili, niekedy nie.
@lucia147852 toto je chore zmyslanie. a co ked je tu covid? tak teraz s kazdym soplom pre istotu vsetci zdraví ostaneme doma??? raz ked je dieta zdrave, patri do kolektivu. a ked je matka chora doma na pn, tak zdrave dieta si necha doma? asi tazko... triezvo rozmyslat nezaskodi.
som učiteľka
učím deti s autizmom, ktoré nemusia mať rúško
boli v škole so soplíkom, nos fúkať nevedia - ale veď čo, je to len sopeľ, nemá ani teplotu
už desiaty deň ležím doma v posteli.. nie, nemám teplotu.. ale mám upchaté dutiny, sopeľ, kašeľ, bolia ma priedušky.. v piatok mi prišla sms, že som pozitívna.. doma mám dve malé deti.. a muž už tiež kašle a necíti vône..
ľudia prosím vás!!!!!
spamätajte sa a buďte ohľaduplní!
Vám ako rodičom by sa páčilo, keby som chodila so sopľom do školy (do práce)?? lebo veď nemám teplotu??
a argument, že lekárka začína robiť až o 9ej 🥺 chce sa mi fakt plakať 😢
@adula12 keď máš sopel, nie si zdravá. A áno, s každým soplom momentálne má byt decko aj dospelý doma.
A nevyhovarajme sa na “alergiu”. Lebo toľko alergikov zrazu mame...
Tiež som učiteľka, vďaka zasoplenym žiakom, ktorých rodičia nenechali doma “so soplom”, som chytila parádnu nádchu a momentálne som už v karantene a idem na testy. Keby mi nič nebolo, aspoň nesedim doma v strese
a keď sa vrátim do práce a niekto čo i len kýchne, bez milosti posielam domov!
všetky mamičky z mojej triedy sú doma na opatrovateľskom a aj tak majú problém nechať si usoplené dieťa doma 🥺 už stačilo
Takže sa pýtaš, či úplne zdravé dieťa môžeš dať do škôlky? Dobre rozumiem?
Áno, je to absolútne v pohode 😊 aj ľudsky aj všelijako. Vždy som to tak robila, netreba robiť z komára somára. Prajem skoré uzdravenie staršiemu 😉
@hettinka citaj s porozumenim!!! s kazdym soplom - vsetci ZDRAVI. rozumej, sopel=chory.
to patrilo k tomu, ze ked ma surodenec sopel, neznamena to, ze zdravy clen rodiny bude pre istotu doma!!!
keby si citala dalej, ako tu jednu moju vetu, pochopila by si suvislosti, "co tym chcel basnik povedat". 😉
@hettinka sopeľ nie je choroba 🙈
@malabrunetka Nedávno sa k tomu vyjadrovala pani doktorka že keď jedno dieťa je choré a druhé nie nie je žiadny problém prečo by nemalo ísť do školského zariadenia.
pozri, rob ako uznáš za vhodné..
môj malý je tiež úplne v pohode, akčný a plný sily a bol so mnou doma celý týždeň, hoci som na testy išla až v piatok..
chcela som tým len povedať, že korona je zradná.. až do piatku som si myslela, že mám klasické prechladnutie.. veď mám len nádchu a občas zakašlem.. až po 7. dňoch ma začali bolieť priedušky..
mojej mamičke som vtedy povedala, že je lepšie nechať dieťa dva dni doma ako potom dva týždne.. a došlo na moje slová, moja trieda je už v karanténe a kolegovia idú na testy.. stačí jeden pozitívny a zavrie sa škola.. a tak nás zavrú všetkých a zase budete nadávať..
@yanina1983 takže aj ja môžem ísť so sopľom do práce medzi deti??
@nikaeli nie, zabaliť do bublinkovej fólie a ostať aspoň mesiac doma 😉... Žartujem. Sama určite dobre viete ako sa cítite, a pokiaľ je dieťa živé, sopeľ priesvitný tak to nevidím ako katastrofu. Dieťa neoklame, či je mu dobre alebo zle a každá choroba z neho kričí a sopeľ nie je ukazovateľ 😊
@yanina1983 moja lekarka ma presne na dverach oznam, ze sopel nie je choroba a dieta so soplom nepatri k lekarovi. 😀 samozrejme nie je sopel ako sopel. take zelene kriklave uz asi teda treba vhodne liecit.
@nikaeli to mi chcete povedat, ze mimo koronu ste ostali so soplikom doma? lebo teda ja napriklad mam nadchu cca 3dni a je koniec. neviem si predstavit, ze by som mala byt kvoli par smrkaniam doma.
@yanina1983 ľahko sa vtipkuje, že?
ešte ste nezažili ten pocit, keď vás lekárka vyrazí z ambulancie so slovami, že ju ohrozujem! bolia ma priedušky, už 2x som mala zápal pľúc, trápim sa doma samoliečbou a mám sa jej ozvať až keď budem negatívna! a potom tu niekto povie, že sopeľ nie je choroba! lenže dnes nie je sopeľ ako sopeľ a budete to mať všetci v pake, až kým nepocítite na vlastnej koži ten pocit bezmocnosti a strachu!
ps - keď už mám ísť do detailov, aj môj sopeľ je priesvitný..
Ja len toľko k tomu, že moje deti od seba neichoreli ani raz...
Právne áno, ľudsky nie.