Prosím vás ,skončí mi materská ,dieta do škôlky nezobrali,čiže pracovať nemôžem a musím sa starať ďalej doma o dieta ,viem že je taká možnosť “predĺžená materská “-neplatená (platia sa odvody za mna ).Tu som sa Dočítala ,ze mi daju tlacivo na Úp a stym pojdem na Zdravotnu poistovnu ,na úrad som volala tak mi povedali Ano na zdravotnu ale ze mi nemaju ake tlacivo dat,na zdravotku sa nejdem dovolat 🙈 tak ako to je vlastne ? Dakujem
@111jane111 v prvom rade...PP trvá? Ak áno v takom prípade si povinná sa vrátiť. Ak nemôžeš - treba požiadať v práci o nepl. voľno - ak zamestnávateľ súhlasí treba sa na ZP prihlásiť ako osoba starajúca sa o dieťa do 6 rokov. Na ÚPSVaR akurát riešiš tlačivo kde sa bude dieťa po dovŕšení troch rokov nachádzať, nič viac.
@111jane111 rieši sa to na zdravotné t vypíše tlačivo že si osoba celodenné sa starajú a odieta
@alenah31 tým ze malú nezobrali do škôlky tak mi musel zamestnávateľ dať výpoveď
@111jane111 nemusel...mohla si požiadať o nepl. voľno, mohol ti vyhovieť a v čase nepl. voľna si sa mohla evidovať na ZP. Nemal by s tebou žiadne výdavky - keď sa dieťa dostane do škôlky mohla si nastúpiť do práce. Dokonca teraz ešte stále pre zamestnané po návrate z RD a deťmi neprijatými do škôlky stále platí možnosť pandemickej OČR - mohla si zostať aj zamestnaná, aj s príjmom za pandemickú OČR.
@alenah31 píšem ss
@111jane111 nie je to predlzena materska (tu poberas len ked sa dieta narodi), potom si na rodicovskom.
Je to starostlivost o dieta do 6r - a pani na UPSVAR mala pravdu. Oni s tym nic nemaju. Pojdes na svoju zdr.p a tam vyplnis tlacivo. Otazka 5min. Na upsvar riesis len papier, kde sa dieta nachadza po dovrseni 3 rokov.