Ahojte. Neviem, ale dcérka nástup do školy zvládla bravúrne. Poplakala prvý deň a potom už všetko dobre, každé ráno sa budila a pýtala sa nás, že či ideme do škôlky, cez víkend sa pýtala ráno tiež do škôlky, čo sme jej vysvetľovali, že je víkend, že sa nechodí. Všetko píšem v minulom čase. Už niekoľko dní nastal obrat. Stalo sa, že sa raz pokakala v škôlke a od vtedy je to každým dňom horšie. Cez víkend mi hovorila, že ona nejde do škôlky. Ráno mi plakala a dnes akú mi scénu urobila, ostala som prekvapená, nastal úplný zlom o 180 stupňov toho, čo robila predtým, ona sa bála vojsť do triedy. prehováranie, lákanie, nič nepomohlo. Striedajú si ich 2 učiteľky, ráno a poobede. Dnes ráno som sa pýtala prvej, že čo sa stalo či o niečom nevie, povedala som jej, že naša sa vždy do škôlky tešila, ešte nás ráno budila, že nech vstávame, ide sa do škôlky, a teraz mi už pár dní hovorí ako nechce ísť a každým dňom je to čoraz horšie a horšie. Len ona mi hovorila, že práve ten týždeň chodila s dcérkou po lekároch a bola s deťmi poobede, to väčšinu času prespia a potom sa idú hrať von. S druhou sa chcem porozprávať poobede, ona bola aj pri tom, keď sa dcérka pokakala, stalo sa jej to prvý krát.
či niekto nemá podobnú skúsenosť. čas asi nepomôže, lebo je to čoraz horšie
však sa spytaj učitelky v čom je problém
Ahoj ja som to mala v detstve, pocikala som sa pokakala a z toho som mala zahanbenie a preto som nechcela ist. To bude asi kvlli tomu , mozno sa jej za to smeju
no mne takto vystrájal dva roky.... najskôr sa neskutočne tešil a potom každé ráno plač.... prvý rok po pol roku si zvykol a na druhý rok prešiel do inej škôlky po prázdninách a opäť...teraz chodí tretí rok a už bez problémov..a žiaden problém v škôlke nebol
mojmu stacila hociaka zmena v rezime v skolke. uplne sa z toho vzdy rucal, stacilo ze prisla zastupujuca ucitelka, zlata mila, ale jemu to urobilo proste stav ze nejde. plac a vsetko. jedine co pomohlo, je stale si tiez omielat svoje ze sa ide a bude dobre.
veľmi ti neporadím, my máme to isté....ale naša predtým chodila do triedy kde boli deti 2-3roky - tam veselé šťastné dieťa, v oktobri nastúpila do štátnej škôlky a zrazu uplne né chovanie....naša teda neplače ani nikdy neplakala že musí ísť do škôlky, ale už to nie je to veselé dievčatko....naša bude mať 3roky až v januári, takže väčšina detí je starších, tak či je to tým alebo si zvyká ťažko povedať....také dieťa ešte nevie poriadne vyjadriť pocity a ani povedať prečo, teda naša ešte nemá takú slovnú zásobu a aj nie vždy je jej rozumieť....v tejto škôlke začala deti hrýsť, nie každý deň , ale stane sa že pohryzie-to nikdy v predchádzajúcej škôlke nerobila a teda tu sa ani nepýta na záchod, keď ju dajú tak sa vyciká, ak nie stane sa že sa pociká......doma chodí na záchod sama.....ale tiež tam majú 2 učiteľky a že tá jedna po predškolákoch kričala tak ju preložili k týmto malým....od januára ju skúsia preložiť do inej škôlky, či to nebude jednou z učiteliek...každé dieťa prejavuje stres/nespokojnosť inak - jedno plače, iné môže robiť zle alebo sa pocikáva....u našej to pocikávanie zatiaľ učitelky neriešia lebo ju brali s tým že ešte nemá 3roky a chodí tam necelý mesiac
Neviem, koľko má dcérka rokov. Ale odhadujem, že sa niečo stalo, keď mala dcérka v škôlke nehodu. Buď sa tak veľmi zahanbila, buď sa jej niekto v škôlke za to vysmial, alebo ju zahanbila, prípadne vyhresila učiteľka. V každom prípade treba skúsiť zistiť, kde je problém, čo to spustilo a snažiť sa to vyriešiť, vysvetliť a dať na poriadok. Lenže veľmi tu záleží na tom, koľko má dcérka rokov a ako sa s ňou dá komunikovať.
@bluebriggs presne aj naša sa tam začala pocikávať, keď pre ňu teraz prídeme len počúva že učiteľka na nu "žaluje"že sa buď pocikala alebo niekoho pohrýzla, to chovanie je ulne iné , v predchádzajúcej škôlke(súkromná a mladšie deti) keď sme pre ňu prišli tak veselé vysmiate šťastné dieťa, tu keď po ňu prídeme, počúva ako učiteľka povie že sa pocikala alebo uhryzla, samozrejme potom jej každý kto pre ňu ide dohovára že sa to nesmie - tak už to keď pre ňu ideme nie je to vysmiate dieťa....a ano možno sa jej aj tie staršie deti posmievajú, tak ju to "trápi", ona ešte poriadne nehovorí, teda má menšiu slovnú zásobu a aj kopec vecí jej nie je rozumieť ale deti sa zase dohovoria....
dcérka bude mať 3 roky, už rozpráva, ale aj si vymýšľa, ešte sa s ňou nedá úplne vážne porozprávať
a ako ti s tým môžeme pomôcť ??? Veľa deti sa do škôlky teší a potom nastane zlom a nechcú tam ísť..nič sa nemuselo stať, proste prišiel na ňu taký zlom...chce to čas...