Ahojte už nejaký ten čas pozorujem, že naše o mesiac 4,5 ročné dieťa (chlapec), keď príde na ihrisko, pozdraví iné dieťa štýlom takým, že príde pred to dieťa cca 0,5 m a zakýva mu ako keby do tvare, že ahoj, to ahoj mu aj povie.
Potom je ďalšia vec a to je to, že vlastne veľa ľudí ktorých nepozná pozdraví, co je asi v poriadku, no napríklad sme v obchode platíme a vedľa je niekto koho uz pozdravil, no ale už odzdravil aj ten človek, tak syn ho znova pozdravi.
Ale on zdravi ludi uplne random. Ci pozna ci nie.
Mate s tym skusenost? Neviem, ci ja som taky nevsimavy, ze to robia i ine deti alebo je to neobvykle.
Diky za nazory
moja dcéra keď sedela vo vozíku v samoobsluhe, zdravila každého, koho sme stretli (a že v samoobsluhe sa okolo vás popremieľa ľudí), keď jej niekto neodzdravil, aj ho napomenula "Hej, teta, ahoj, ahoj!" Trvalo to asi pol roka
Naša dcéra má skoro 10 rokov a niekedy má takú dobrú náladu, že sa zdraví každému. Napríklad keď sa ideme previezť na kolobežkách, tak ona zdraví aj ľudí v záhradách, okolo ktorých ideme. A potom idem po sídlisku aj bez nej a úplne cudzí ľudia sa mi s úsmevom zdravia. 😀
To su obdobia. Moje to robilo a zdravilo uplne cudzich ludi a este sa aj rozculovalo ked ti cudzi neodpovedali, zrejme boli chudaci zaskoceni 🙂
Moja dcera 4 rocna tiez mava kamaratom skoro az pred ocami. 😂 Nikdy ma nenapadlo, ze by to malo byt nieco nenormalne 🤷🏼♀️
Nestretli sme sa s tym, preto sa na to pytame. 😉. Nikto nevravi, ze to nie je normalne. Vy ked nieco neviete alebo ste sa s niecim nestretli, tiez vam to moze prist neobvykle, ale ini ludia sa s tym stretavaju denne, a tiez to pravdepodobne nebude hned nenormalne.
Niektoré deti sú extra priateľské a iné sa nepozdravia ani rodine, ani jedno nie je nič výnimočné.
joj, to presne ako môj syn. Má 4 roky a 3 mesiace a zdraví úplne každého. Ideme na bicykli po chodníku cyklistickom a každému hovorí Dobrý. Polovica ľudí sa mu neodzraví, ale jemu to nevadí. Aj mu vravím, že sa nemusí zdraviť úplne každému, ale on chce. A aj s tým zdravením iných detí to máme rovnako. Postaví sa rovno pred nich a niekedy ich aj chytí a povie im Ahoj. ale veľmi to neriešim, myslím, že je to len fáza a že ho to časom prejde. On je celkovo taký mojkáč. Aj učitelky v škôlke vždy vystíska. 🙂
Odveci ale pripomenulo mi to bývalého kolegu 😃 keď sa so mnou rozprával tak sa vždy (nepreháňam) postavil tak, že sme mali tváre pár cm od seba 😆 samozrejme že mne to bolo nepríjemné, tak som o krok cúvla a on zase bližšie ku mne 😃 takže niekomu toto vydrží aj do dospelosti
Moja ma obdobie, že tiež priveľa zdraví cudzích ľudí a často sa s nimi pustí i do debaty 😉
Deti sú rozdielne (ako i my dospeli), skúšajú reakcie, testujú. Je to senzitívne obdobie na správanie /Zdvorilosť (od dvoch do šiestich rokov) deti pozorujú a imitujú správanie dospelých a toto správanie si osvojujú.
Nie. Moje dve v tomto veku sa správali v celku normálne pri pozdrave, len nevedeli rozlíšiť, že ten druhý nemá záujem o konverzáciu.. lebo sa pomáhala, či jednoducho nechce..
@ivangeline prepacte, vobec nerozumiem co ste chceli povedat
Že sa tak nesprávali moje deti. Jediný problém ešte je, ze nie sú tak sociálne zruční,aby pochopili, keď daný človek nechce pokračovať v konverzácii, a ze ho to otravuje, keď sa pýtajú a rozprávajú ďalej.. 4 a 5 r majú.
Ďakujem za odpovede.
mam skusenost, ze niektore to robia. presne aj s tym neodhadnutim blizkosti a mavanim pred ocami. (moj syn to nerobi, ten ma zas opacny "problem", ze moc zdravit nechce.)