Ahojte,syncek zacal chodit do skolky a kaaazdy den chodi domov spinavy..aj oblecenie,na tvari od dzemu,topanky,ponozky proste vsetko..zrejme chodia do mokreho piesku lebo to je vsetko nalepene na tom obleceni..to aj vase deti chodia domov takto? Ved ma v skrinke kopu nahradneho oblecenia a on chodi domov ako prasa..a nie,u mna reci typu ze nemaju na to cas neprejdu,maju tam kadejake asistentky na cele dni a ja ucim v skolke tiez ale takto by som dieta veru domov neposlala a to som bez asistentky..
A čo keď ide ako prasa, je to nejaká prekážka? Keď ti to vadí, tak si ho pred odchodom prezleč, aby teda domov išiel ako zo žurnálu. Náhradné oblečenie je skôr na to, keď sa obleje, pociká a pod., nie keď má džem na tričku.
Su deti a deti a su ucitelky a ucitelky, ja mam jedno dieta spinovzdorne a druhe je ako ten valcek na necistoty, vecne zababrane a naviac jej to ani nevadi a nezbada, kedy a ako sa zaspinila, za mna vsak nemam skusenost s ucitelkami, vsetky nase boli velmi zlate a decka chodili domov ciste alebo prezlecene, tak asi len trosku komunikacie, ze si prosis vratit dieta v povodnom stave aaaalebo im ho uz rano odnes zababrane😜
Moja ma len oblecenie spinave,od jedla,od travy,piesku. Neriesim. A nie,u nas asistentku nemaju. Je tam 21 deti,jedna ucitelka doobeda a jedna poobede. Deti vo veku od 2,5r, jedno 4r s dg neurcenou. Maju co robit ti poviem
štandardné školkové dieťa...
Vsak ked ma v skrinke nahradne oblecenie preco ho neprezlecies pred odchodom domov ked ti to vadi?
On chodi domov sam, ze si to vsimnes az tam?
Neveriiiiiim.....😂😂
Nech sa paci , zaklopat ucitelke na dvere a povedat ze toto u Teba neprejde
Učím v špec.MŠ deti s autizmom, prezliekam ich iba keď sú mokré (keď sa olejú pri pití, či jedení polievky alebo sa zmočia pri umývaní). Keď sa zababrú pri maľovaní, hraní v piesku, či keď majú kolená od trávy, sopeľ na rukáve, či majú maslo na rukáve - utriem, ale neprezliekam.. nevidím dôvod.. Prepáč, ale naozaj na to nemám priestor ani ja, ani moja asistentka. Ak ti to vadí, prezleč si dieťa pred cestou domov.
Pozri si videá od Jiřiho Haldy - dieťa má ísť zo škôlky špinavé, aby bolo vidno, že sa samo kŕmilo, utieralo na záchode, hralo sa vonku, ...
V živote som nečakala, že aké ho ráno dovediem, také si ho aj zoberiem domov.
@sarandon preco nie? Mne by to nedalo,aby som domov pustila dieta ktore je cele spinave,este aj na tvari
a co tak naucit si decko aspon tu tvar si umyt? ved v jeho vceku to by snad uz vedel zvladnut a co sa tyka oblecenia-davaj mu stare a domov si ho prezlec.. spinave dieta stastne dieta -aspon vies ze sa hra
@ukgirls jemine,ved on sa umyt vie..ale predsa nevidi si az na nos kde presne je spinavy,ved od toho tam je ta ucitelka aby ho usmernila..
A ty máš ruky ľavé, keď si nevieš prezliecť decko keď po neho prídeš ale čakáš to od učiteľky, ktorá tam má okrem tvojho minimálne ďalších 15?
@matullienka a ty ako vies,ze si ho neprezleciem?🙂
@letfenixa nie,periem v potoku
Keby si ho prezliekla nechodil by domov špinavý 😂
@pininka1 prečítaj si prosím ešte raz, čo som napísala 😉 keď má rukávy od farby, či kolená od trávy, neprezliekam - nemám mu tie tepláky aj vyprať? topánky vyčistiť? všetky deti v triede kŕmime, všetky prebaľujeme. Naozaj sa počas dňa nezastavím. Robím všetko, čo je v mojich silách a aby ma na konci dňa mamička zdrbala za špinavé tepláky? to je už naozaj trochu cez ......
Skús ho zajtra ráno zabaliť do strech fólie, poobede len rozbalis ako cukrík a domov príde čistý
@matullienka nemám slov, ja som bola rada, že sa dieťa pohralo vonku, stav oblečenia mi bol ukradnutý
@letfenixa presne
Syn chodil primerane spinavy, sem tam nieco kydnute na satach, spinave z hry, diera na teplakoch...ja zijem v tom, ze sa prezlieka do nahradneho oblecenia az v pripade vacsej nehody (pocikanie, obliatie komplet vodou, atd). nie z dovodu vizaze, ale pre pohodlie dietata
Este by ma zaujimala jedna vec, vzhladom na to, ze sama ucis v skolke: je podla teba vizitkou prace ucitelky vyzor dietata po skolke a jeho "cistota", alebo to v akom stave emocne a psychicky je dieta a co zazilo...?
Vždy sme poriadne deťom umyli tvár, ruky, ucesali a dali tých 10 sponiek a gumičiek do vlasov🙂oblečenie bolo špinavé od jedla, farby, ale keď bol čas prezliekli sme, keď sa vyspali mali čisté pri posteli.2 hodiny spali, tak bol čas vybrať jedno tricko...Moja kolegyňa dostala vynadane od matky, že zle utrela zadok a neplatí 500 eur, aby mala špinavé nohavičky.My sme boli veľmi cepovane, aby boli deti ako zo škatuľky.Ale piesok a zelené kolená boli vždy.Boli dni lepšie a horšie...
Neverim ze tento obsah v tejto forme sem zavesil niekto kto uci v skolke.