Som sama doma, dieťa išlo prvý deň do škôlky

18. dec 2023

Zienky, ako ste to prežívali? Som doma, cítim sa taká sama, divne. Zrazu toľko času, môžem si to užiť, vyložiť nohy, alebo začať upratovať a ja sa neviem sústrediť ani na jedno. Chce sa plakať i smiať zároveň. (Jasne, mat tak moje problémy🙄Nuž ale boli tu už i horšie témy 🫢)

terezka1947
18. dec 2023

Prvý keď išiel do škôlky,bola som ešte s menším na materskej a bol to divný deň,doobedu som vkuse rozmýšľala,čo robí,aj dom si poplakala. Keď išiel už druhý do škôlky,nastupovala som do práce,čiže nevedela som,kde mi hlava stojí,ale smútok bol rovnaký.

autor
18. dec 2023

@terezka1947 áno, je to divne, úplne iné, než keď ju zoberie tato von a ja mám čas pre seba. V skolke je rada, preto nástup teraz a nie po Vianociach, lebo po hodinke “privikania” tam plakala, ze nechce ísť domov.
Do prace sa vraciam o mesiac. Myslím, že lepšie by mi bolo tam, no myslím si, že by som bola rovnako mimo 😅

domka222
18. dec 2023

Môj chodí už 4 mesiace a veru počas dňa ma tiež pár krát napadne,že čo asi robí 😀

autor
18. dec 2023

@domka222 ďakujem. O ňu strach nemám. Verim, že je všetko Ok. Veď pride a porozpráva 😁
Skôr ja nie som vo svojej kozi, čo s tym časom..

rebrambora
18. dec 2023

Uplny opak. Bola som v praci a skoro som ich zabudla vyzdvihnut 😄

prunee
18. dec 2023

Kludne si poplac, daj von emocie, pri takychto zivotnych zmenach niekedy ma aj rozum samostatny mod a to sa na to mozes pripravovat akokolvek dlho, proste ten splin pride ♥️

autor
18. dec 2023

@rebrambora 😅😆

deti95060810
18. dec 2023

nemala som vôbec takéto stavy ako ty.. . asi aj preto že v dome ostali aj mladšie deti..

denden77
18. dec 2023

nestihla som ani nakupit, kedze bola prve 2 tyzdne len na 2 hodiny 🤣

mandzula
18. dec 2023

Mala som to podobne, no na druhy den som si to uz riadne uzila - po troch rokoch sloboda a cas len pre seba.🙂

ivangeline
18. dec 2023

Na vsetko treba cas. Urcite je to zo zaciatku divne.

slavomira236
18. dec 2023

Moji isle prve 2dni len na 2hodiny takze nudit som sa nestihla

guiseppinka
18. dec 2023

Nasi boli vo skolke len do 13.00 a to vzdy bol mladsi este doma... Do toho aj korona... Plus milion povinnosti, tak som si nemala ani moc kedy uzit, ze som sama doma... Ale tak obcas su dni, kedy si teraz uzivam aj "nicnerobenie"... Aj ked tych dni je velmi malo

mogaa
18. dec 2023

Dala si ju do škôlky vo veľmi nevhodný čas....za pár dní budú doma , ešte si nestihne ani zvyknúť a neprejde ani prvými chorobami a ty pôjdeš do práce....

martyzpp
18. dec 2023

Nejak podobne. Moj starsi syn siel do skolky pred rokom v septembri. Doma som bola este s mladsim. Zrazu to bolo take divne doma bez neho. Ze tam nebeha a nekrici. Bola som ako bez ruky. Tiez som si poplakala. Po par dnoch uz som sa z toho ale tesila. Ked bol totiz doma so mnou cely den a k tomu jednorocny narocny drobec co sa len chcel na rukach nosit, bola som hotova. Skolka mi pomohla dat sa psychicky dokopy. Vedela som, ze sa tam ma fajn, ucitelky mal vyborne, zabavil sa a ja som si doma porobila co treba, povenovala sa mladsiemu a na starsieho som sa potom stale tesila a cely vecer si ich uzivala. Mladsi syn nastupil v oktobri do jasli ako cerstvo dvojrocny, a teda doma mi bolo este cudnejsie. Ostala som este doma kym vo februari nastupim do prace, kvoli vysokej chorobnosti oboch deti (co teda fakt od septembra boli doma kazdu chvilu), a teda zrazu som sama doma. Velmi si to teraz uzivam, upratujem si v klude, aktualne peciem na Vianoce a poobede sa venujem uz len synom. Spravila som to takto, lebo som uz pocitovala velmi silne vyhorenie a uz som na deti len jacala. Teraz maju doma spokojnu mamu a je to ovela lepsie. Ked nastupim do prace, bude to zase ine ale budem mat skrateny uvazok, tak hadam to zvladneme.

danielle21
18. dec 2023

Čakám na tento den ako na spasenie 😀 ale to asi ani nebude, keďže nastúpim do prace, keď aj moje dieťa do MŠ 😩🤣

denden77
18. dec 2023

@danielle21 aj mne to tak vyslo.. a teda 6 tyzdnovy adaptacny proces ma velmi "potesil" 🤣

kristinka92
30. aug 2024

@martyzpp mame to momentalne presne ako píšeš, v pondelok prvýkrát staršie do skolky a cítim sa tesne pred vyhoretim, tak som zvedavá na tu zmenu, presne ako si písala

martyzpp
30. aug 2024

@kristinka92 drzim velmi silno palce ☺️. Ten moj prispevok je este z predvianocneho obdobia 2023, uz sa u nas vela zmenilo. Vo februari spm nastupila na 6-hod. uvazok do prace a musim povedat, je to vyborne. Akoze, tie dni letia sialene rychlo a prve tri mesiace po nastupe do prace som padala na hubu uz o 20:00, ale psychicky je to ovela lepsie. Mam zo seba lepsi pocit, ze aj ja prispievam do rodinneho rozpoctu ale samozrejme, nie tolko co manzel kedze mam skrateny uvazok, ale okrem prace obstaravam deti viac ako on, takze sa to vyrovnava. Matersku s prvym synom som si mega uzila, velmi ma to bavilo. Ale ked pribudol mladsi, zacalo to byt o hubu a o uzivani si nebolo ani reci. Niekedy mi aj pride luto, ze som musela mladsieho “strcit” do jasli ale urobila som vtedy pre nas to najlepsie.

kristinka92
31. aug 2024

@martyzpp áno viem videla som 2023 tak som tak dúfala že možno sa ozves že ako sa máte 🙂 to sa s tebou veľmi teším, ja fakt dúfam že s tým že staršie pôjde do skolky aspoň trocha polavim v doterajšom tempe, lebo už niekedy sú dni kedy nemám chuť sa ani zobudit… som neustale v hluku, strese koho skôr davat dokopy, upracem a za zadkom zas bordel. takto to trvá už roky a ja nevladzem. vôbec ma to nebaví niektoré dni

martyzpp
31. aug 2024

@kristinka92 verim Ti, je to velmi tazke. Potrebujes si najst vlastny dobijac energie. S nastupom starsieho do skolky to bude lepsie, uvidis. Uz len ta chvila kedy je starsi v skolke a mladsi cez obed spi… 👌. To mi inak teraz po navrate do prace chyba. Deti chodia spat az 21:30, cize vecer mam asi len hodinu casu bez deti…takze si to volno poriadne uzi. Ziadne upratovanie ale vylozit nohy, serial, knihu a ides 😉.