Ahojte,veľmi mi je clivo za škôlkou a pani učiteľkami.Dnes bol posledný deň a budúci bude skola.Podotykam,som matka.Je to normal.reakcia?Či preháňam?
@anjelicek26 ďakujem😊,aj som si poplakala,priznávam🙃
My sme mali teraz rozlúčku syna zo ZS.. plakali všetci vrátane učiteľky.. je to také,ze posledný raz..
Áno aj mne bolo veľmi smutno keď deti šli do škôlky, keď končili škôlku aj keď ja som končil škôlku alebo školu. Aj keď sa končil školský rok. Asi az tak hrozne nebolo v tom nedobrom školskom systéme 😊
@anjelicek26 áno,dojímavé určite,verím
Ak ste mali dobré vzťahy tak je to normálne
@slovakboy veru,keď máš pocit,že tam majú dieťatko radi,tak sú to potom silnejšie emócie určite 🤔
@dominikamacakova ok,nečakala som,že to buď tak prežívať,že mi bude smutno🤔😊😊
Ja som sa totálne zrevala keď som išla pre dcéru posledný deň škôlky.Mala perfektne pani ucitelky
Keď to tak rýchlo ide. Asi práve prežívaš najkrajšie obdobie v živote. Viem aky som bol smutný keď som prechádzal na vysokej z ročnika do ročníka, lebo som si uvedomoval že sa pobyt v raji skracuje. Pomôže si uvedomiť, že všetko je len dar a všetko skončí a je to len požičané. A vrátime sa do raja, po ktorom tak túžime. Nechcel som odbočiť do filozofie ber to podľa seba, ale mne to pomáha pustiť aj pekné chvíle. Keď som chodil po svete služobne niekde bolo krásne a vedel som že to už možno nikdy nenavštívim, že na tej hore som bol, ale na tú vežu už nestihnem. Nevadí. Beriem to ako bonus, ako dar. A aj ako bonboniéru z filmu Forrest Gump. Po jednom cukríku príde ďalší. Ďalšia radosť alebo aj nie.
Ja som revala keď synovca pasovali za školáka, aj keď išiel do škôlky, pamätám si, že ja som plakala za skolkou, základnou od šťastia ze tam už nikdy nevkrocim, a keď som končila strednú, zmaturovala som, prišiel pre mňa otec a ja rev, on sa ma pýtal, ze ci som to nedala a ja s revom hovorím, ze dostala som jednotku ale nechcem aby to skončilo. Na rozlúčke sme plakali všetci. Rodičia, učitelia, my... Stále keď na to spomínam mam slzy v očiach. Možno pre niekoho preháňam, ale ja som citlivý človek co veľa veci prežíva too much 🤣🤣
Mna tirz dnes dojalo, ked moja 9tacka odchadzala zo skoly. Vyetky tie spomienky na prvy den ked bola drobna mi prebehli hlavou 😌
My ešte máme 2 roky pred sebou... Ale bolo to dojímavé keď ráno niesli kvietky. A najväčšiu radosť mala kuchárka, bola prekvapená, že moji jej dali tiež kvietky, vraj za čo. A syn jej hovorí, budete mi chýbať. Mala slzy v očiach a priznám, že ja tiež.
@slovakboy ok,pekne napisane
@vyrovnanaosoba
@14petulka88
@lucia13022023 verím 🤗
Aj myvsme to prezivali. Ukoncilo sa jedno obdobie v zivote nasho maleho cloviecika. Bolo to prekrasne obdobie. Uzasne ucitelky sme mali. Skoncilo bezstarostne detstvo a nastupili skolske povinnosti. Ale tak to ma zrejme byt...🙂
@stanulienkat áno,chapem
Ďakujem pekne za odpovede😊🤗😊
@autor možno máš len PMS
Vždy som plakala či v škôlke, škole pri príhovore na začiatku roka..keď som odchádzala z práce...mňa tie emócie vždy prevalcujú.Sme ľudia je to prirodzené.U nás sa aj riaditeľka na ZŠ rozplakala pri príhovore ona nemá deti a škola a deti sú "jej deti"
Ja to mám dvojmo - ako matka predškoláka, aj ako učiteľka predškolákov. Dnes bol pre mňa emočne nabitý deň.....
Mam to rovnako, dokonca na rozluckovom programe som si aj poplakala. Jedna dôležitá etapa pre moje dieťa sa skončila a proste som si uvedomila ako neúprosne ten čas letí...
mam to iste. :(
@stanulienkat ved prave ze to uz bude cele o inom, sladke nicnerobenie ide menit obodbie povinnosti, och
Moja dcéra sa lucila zo školkou pred 3 rokmi. Mali krásne záverečné vystúpenie....okrem ineho tancovali aj na Jarosovu pesničku "Do školy sa teším". Aj teraz keď ju počujem, tak revem a spomeniem si na pani učiteľky a detičky.
Jooj ja dnes to iste. Posledny den v letnej skolke a v septembri skola. Tiez placem doma. Pani ucitelky boli uzasne aj syn predvcerom plakal ze on nechce ist do skoly ze chce byt v skolke so svojimi pani ucitelkami. Ked dal jednej pani ucitelke kvietok a druha pani ucitelka akurat nebola v triede tak som sa podakovala a odisla lebo uz mi bolo smutno ze to konci a teraz doma placem.
Každá etapa raz skončí a je normalne cítiť ľútosť.. ale zacina ďalšia, rovnako intenzívna,zaujímavá a a obohacujuca.. ako sa vraví treba vidieť kalich polo plný a nie polo prázdny.