Mala ma zajtra sviatok a berieme taketo balicky myslite ze je to vela? Su tam cukriky,kinder a dzusik zabaleny v celofane.. prvy krat nieco mala nesie 🙂
Uz ked si kupila, je to asi jedno, nie? Zavisi, co nosia ine deti, u nas lizatko alebo keksik, take mini balenia gumovych cukrikov
Za tie roky je to taky zlaty stred...
Radsej vyber cukriky bude menej pokazenych zubov a hyperaktivity😉
A myslite ze jedna velka milka cokolada pre dve pani ucitelky ku kave staci? 😃
Už nič nevyberaj. Pokazis si robotu čo si s tým mala.
Však každá mama vie nadavkovat sladkosti a nemusia to deti zjesť hneď celé, alebo sa rozdelia s bratom či kamosom
Ja som bola prvY krát veľmi premotivovan@ a spravila som balíčky , ktoré vyšli cez 2€/ks. Už som poučila. 😜 tvoj balíček je ok
Ja neviem, asi som zlá matka, no moja dcéra nosí, keď má sviatok, kopu sladkostí ... keď si predstavím, že kopa matiek pchá do detí len ovocie a zeleninu a samé zdravé veci, poviem si a nech ... je to oslava, by som chcela vidieť ako dospeláci na oslavách jedia len ovocie a samé zdravé veci ... hej, určite ... pekné balíčky si urobila, nič na nich už nemeň, nič nevyberaj, parádne sú 👍
Daj ten balíček 🙂 to stačí
hehe, za nasich cias sa nosilo kazdemu jedno lizatko a vsetko bolo ok. si neviem predstavit, aka bude moda za par rokov, ked bude moje dzecko chodit do skolky 😀 a teraz nekritizujem nikoho, len sa divim…
Že wau... Mne syn býva často chorý,čiže sviatok spolužiakov zažil málokedy,ale u nás sa nosí balenie cereálií ktoré rozdelia, hrozno, banány, müsli tyčinky, ... Nás ide mať teraz narodeniny kúpila som len lizatka, urobila som im krídla, vyzerá to na pohľad celkom fajn. Čiže si myslím že toto stačí,pokiaľ však vaše dieťa nosí zo škôlky takéto balíčky , kúpila by som tiež. Ešte mám nachystané hračky z kinderiek + zazehlovacky, pridám foto
@vitriolka veru, aj u nás bolo zvykom otvoriť 1 balenie Bon parí a rozdať to spolužiakom. A teraz pomaly musíš robiť hostinu pre celú triedu. Samozrejme, je to na jednej strane milé, ale mne sa tá móda nepáči. Deti sa predsa porovnávajú, a sociálne slabšie rodiny určite si nemôžu dovoliť 20-25 deťom kupovať balíčky, zbytočne to môže vyvolať v deťoch pocit menejcennosti.
Autorka, to nič proti tebe, nachystala si pekné balíčky, len pre mňa je to šokujúce, že dnes sa to musí robiť takto, podla mňa je to prehnané (ale ja mam dieťa ešte len v brušku, takže som nevedela, že dnes sa to takto robí).
@bolarazjedna ja mam pred 40tkou a vzdy sme rozdavali v skole nejaky keksik alebo malu cokoladu. Takze nepride mi to vobec prehnane a ine dobou.
@vitriolka
Kazdy nech da co uzna za vhodne. A na co ma. Deti sa potesia.
U nás síce už v škole každý dostal lízatko z hroznoveho cukru a hotovo.
Je tiež dobré si uvedomiť, že čím ďalej tým viac detí má všelijaké alergie a intolerancie.
Za mna vela,u nás sa nosia cukríky v tých maličkých baleniach čo su pobalene po pár kúskoch.
podla mna by stacila len jedna vec z toho balicku. Ale zarazilo ma, ze pre deti nachystany balicek a ucitelky si maju podelit jednu cokoladu, to uz radsej kazdej daj jej vlastny balicek rovnaky ako pre deti
Ja by som sla na zdravsiu variantu alebo iba jednu sladkost.
U nas sa dava max. jedna sladkost. Zvycajne mini keksik, lizatko alebo kinder tycinka, ale len jedna kazdemu dietatu z balíka. Neviem ci sme cudna trieda, ale ako citam, tak som rada, ze sa mamicky v nasej triede drzia pri zemi...
My sme vzdy robili balicky...jedna sladkost, jedna hracka a napriklad nalepky... ale vravim za tie roky sme uz mali milion variant sladkeho, je to na rodicoch...detom to aj tak rozdaju az ked idu domov, co s tym rodicia urobia (daju cele alebo rozdelia), je uz na nich...
Balíček kľudne daj taký aký je ale jednu čokoládu pre učiteľky nieeeeeee 🙈kúp dve malé, kedy asi tak by pili spoločne tu kávičku?
Za mna je to milé 😊a nemenila by som nič ☺️
Mne doma syn nikdy nepovedal niecoyv takom zmysle,ze ta alebo ten doniesol len lizatko,alebo len keksik...on sa vzdy potešil aj iba tomu jednemu...my sme s alexikom tiez nachystali take balicky raz, bolo tam rafaelo, kinder, bounty( prisniesla mi to svagrina z rakuska,vyslo to lacnejsie, ale ten jeden balicek vysiel na nejake euro asi tak, co je na 20 deti uz aj celkom pre niekoho dost) ale! My sme to so synom chceli spraviť,chceli sme potešiť, a nechceli sme byť lepší, alebo co, islo cisto o potesenie,lebo vedel ze jeho kamarati to lubia...podla mna je kazdeho vec co donesie, ci je toho viac,ci menej a ako tu niektoré spomínate,co bude potom, ked takto začnú, co bude o par rokov co si budu davat predsa ake drahe veci a to len v skolke .....ved jedno lizatko stačí... úprimne, každý dá tolko,kolko dat chce a nato co ma ...a to som slobodna matka, ucim syna dávať, bez ocakavania ze sa mu to vrati...ucim ho davat pre radost, svoju druhych.
No podľa mňa to je veľa, ale tak keď to už je 🤷 ja len že keď je 25deti v triede a každé keď donesie na meniny a narodeniny čosi tak to sa fakt nazbiera.. potom dojde Mikuláš, deň detí, Valentín, odvšadiaľ vyskakujú sladkosti.. ja nemám proti sladkostiam nič, ale myslím že to ľudia preháňajú s tým koľko sa toho sladkého vymiena.. ja dávam zväčša haribo cukríky čo sú balené v tých malých sackoch, alebo niečo nejedle, nálepky, omaľovánky.. sladkosti je proste preprilis..
Za mňa zbytočne veľa sladkého ako povedala maminka vyššie majú deti ak je sviatkov viac. Teraz to budem riešiť so synom. Balím ovocie a domáci koláč. Nech sa ponúknu všetci.
Ak si ty s tym v pohode tak je to v pohode… niekto da jednu sladkost a niekto 3, niekto prinesie upeceny kolac alebo muffinky, na narodeniny tortu ktoru detom rozdelia 🤷♀️ Nikdy som neporovnavala co davam vs. co deti podostavali v skolke….starsi nenosi v skole nic lebo zial oba sviatky ma v lete a mladsi nosi na meniny (brumik, cukriky, lizatko … co mi napadne) … narodky ma tiez v lete takze tam sa mu podarilo hviezdit s tortou zatial len raz ked bol prave cez letny tyzden v skolke
Podľa mňa je to milé, určite sa detičky potešia. U nás sa také balíčky nerobia.
No zvyknú dávať nejaký cukrík a mini hračku, ja som mladšej naposledy dávala ten mini balík gumených macov a pečiatku dostalo každé dieťa (v teddi sa dajú kúpiť také balenia za dobrú cenu).
A netreba s toho robiť kovbojku, veď tie sladkosti aj tak dávkuje rodič a rodič je tu od toho aby vysvetlil koľko toho môže dieťa naraz zjesť 🤷🏼♀️. Moje deti sa vždy rozdelia medzi sebou ak je toho viac. (a na margo Mikulášov a veľkej noci - ja to vždy triedim a dávam mužovi do práce, tam sa to zje 😁).
@zvedavabuduca veď aj ja to triedim, nedávam všetko jest, deti sa delia, ale o to podľa mna nejde, ide o to že tie obrovské darovane množstva deti vnimaju.. ale veď jasne každý nech robí ako uzná za vhodné, problém je, že ak to niekomu prekáža, nemá to ako stopnút..
U nás tiež len jednu sladkosť nosia (chvalabohu)
My nosime tasku rozneho ovocia. Ucitelky mi tak poradili, ze to su najradsej, lebo nie su velmi za sladkosti. Ovocie im pekne nakrajaju, nachystaju ako svedske stoly a deti maju hody 🙂
Za mňa veľa, u nás sa zvykne iba jedna vec, napr. ten džúsik, alebo len tá Kinder čokoláda... Ale veď zhruba vieš, čo sa dáva vo vašej škôlke... Čo dostala vaša od niekoho iného...