ahojte,prosim vas o radu.moj skoro 4rocny syn sa uz asi mesiac pokakava.najskor zadrziava,schova sa sa,a potom uz len pride s prekvapkom v slipkoch.posielam ho na wc ked vidim,ze sa schovava.ale nechce ist.zatial som s nim doma ale uz ma nebavi stale prat .prosim vas ako ho mam oducit aby to uz nerobil.dakujem za kazdu radu
..alebo ci sa nieco nestalo, napr. v skolke, co mu sposobilo blok...
@iva989 Ahoj, presne toto robil aj moj, mal medzi 3-4 rokmi. Tiez sa len hral a zrazu prisiel, ze sa pokakal. Trvalo to aj 2mes. a potom to samo od seba prestalo. Chodil aj do skolky, aj tam sa to sem-tam stalo, ja som mu len kludne vysvetlovala ze ked to na neho pride, musi ist na zachod, nehnevali sme sa, len sme mu dokola omielali, ze ake jednoduche je ist na WC a ake zlozite vsetko prat a prezliekat sa....... a skoncilo to same od seba, ako prislo, tak odislo. v tom case sa mu narodil bracek, tak sme to davali do suvisu s tym, mozno aj tvoj syncek prekonal nejaku situaciu s ktorou sa takto vysporiadava. Podla mna to chce len trpezlivost a cas.
nasej sa tak parkrat v tomto veku stalo v skolke ze sa pokakala a zistovali sme po pricine... zial uz to nevedela vydrzat (zvycajne to drzi kym nepride domov)...a v skolke ist nechcela lebo tam nema klud... doma ked ide kakat tak ide sama bez sprievodu , zavrie sa do kupelne a potom len krici ze je hotovo a v skolke ten klud nema... aj ked moze ist sama ale nema klud...lebo je niekto za dverami furt resp ju kamaratky vyrusuju... po case to preslo resp skor si myslim ze sa naucila viac zadrziavat, zvlastne je ze v restauracii alebo vonku tento problem nemame , ale tiez nepovie chcem kakat alebo chcem cikat len pride a povie mami musim ti neico posuskat a to uz viem ze potrebuje ist na zachod...ale tiez staci ze je niekto vedla alebo si umyva ruky a uz jej to nejde...
urcite ho nehres ani po nom nekric, ak nenasstala nejaka zmena kt. by mu mohla sposobit blok, skus mu povedat ze je velky ked potrebuje kakat nech ide sam na zachod ako chodi maminka a tatinko a potom len nech zakrici ked bude hotovo..ak sa pokaka, s kludom mu vysvetli ze kaka sa do zachoda, nech sa ide prezliect a nech si veci "sam operie"
@iva989 myslím, že chce týmto na seba upozorniť, porozmýšľaj, či nemá nejaký dôvod, či sa necíti odsunutý, Nemyslím to tak, že by si sa mu nevenovala, stačí, ak dieťa začne chodiť do škôlky, alebo čaká súrodenca a začne sa takto správať. Neposielaj ho na WC, keď ho vidíš, že sa skrýva. Ak sa pokaká, nejako zvlášť to nekomentuj, v žiadnom prípade ho nehreš, ale daj mu veci oprať. Nie s krikom, s kľudom Angličana. Pokakal si sa, nevadí, prezlečieš sa, operieš si veci, povešiame a pôjdeme von, hrať sa, čítať rozprávku atď. Musí si uvedomiť, že všetko, čo urobí má svoje dôsledky. Nerozprávaj viac o tom, ani s členmi rodiny, ako keby sa nič nestalo, prejavuj mu svoju lásku, musí mať pocit, že ho miluješ, aj keď sa pokakal.