Skoro 4-ročný syn bije deti v škôlke

23. máj 2023

Nápis asi hovorí za všetko. Má necelé 4 roky a stále počúvam od učiteľky, ako vymýšľa, neposlúcha, robí deťom zle. Korunu tomu nasadil dnes, keď uhryzol spolužiaka do krvi, vraj sa len prezliekali a z ničoho nič ho kusol. Okrem toho sa v škôlke začal pravidelne pocikavat. Doma je živý, ale nie agresívny a nepocikava sa odkedy sme ho pred rokom odplienkovali. Som z toho nešťastná. Ako to riešiť? Stále dohovárame, vysvetľujeme, no zdá sa mi, že sa to len zhoršuje .

alenamihal
23. máj 2023

My sme mali presne taky pripad v synovej skolke..rodicia zevraj robili ,co mohli doma a prisiel do skolky a stale niekomu ublizoval ..nakoniec bohuzial ho vyhodili zo skolky,lebo posledny uraz bol dost vazny...Tazko dat rady..ja od malicka sa rozpravam s mojimi deckami ako s dospelymi a chapu vela veci aj ked su este deti...

viera
23. máj 2023

A pytala si sa ho, preco to robi?Preco sa pocikava?Preco uhryzol spoluziaka?Lebo niekde bude mat v hlavicke problem a potrebuje riesenie....

viera
23. máj 2023

A pocuvas to iba od jednej ucitelky alebo aj viaceri sa uz stazovali....?

maciatkolulu
23. máj 2023

@viera tak ono kusanec do krvi asi je vidieť.....

althejka
23. máj 2023

Ja myslim ze je trocha nacase rozmyslat nad psychologom, mozno ho trapi nieco, co ani netusite . Oni vedia pekne s detmi prebrat co maju v tych hlavach a dostat to na povrch.

luccija
23. máj 2023

Nie ste naňho prilis prísni?väčšinou to robia neuroticke deti čo doma musia poslúchať na slovo a v škôlke pustia ventil...ADHD nemá?
Možno chce zaujať síce blbym spôsobom...má tam kamarátov?nebojí sa učiteľky?
Mne to príde ako ADHD dieťa, ktoré pocuva v škôlke aké je zle, neposlušné, povieme mame..., Vy mu doma dohovarate a potom je nervózny.
Ako často sa pocika v spánku cez deň?
My sme mali takého chlapčeka čo kusal deti a sticoval za vlasy poslali sme ich k psychológovi a tam bol záver, že majú 3 chlapcov on bol najmladší a takto si bežne doma robili zle a potom to robil aj v škôlke

autor
23. máj 2023

@viera pýtala, ale nevie mi nič normálne povedať, má 3.5 roka, nečakám, že mi vysvetli, čo sa mu deje v hlave

betulinka1
23. máj 2023

Smer detsky psycholog. Maly sme presne taky pripad v skolke. Chalan v skolke agresívny, zacal sa pocikavat. Mama ta ho len ochraňovala, ze doma taky nie je a neviem co. Ja som ho mala parkrat doma a u nas fakt nebol agresivny, pekne sa hrali, nikdy ziadny problem. Teraz uz su školáci, neviem aky je, lebo mal rok odklad ale pocula som od maleho, ze v skole kradol. Ale ine som chcela k tomu napisat. Mne bolo toho chlapca luto. Z kolektívu bol vyluceny, lebo deti ho odmietali, rodicia sa sťažovali, ucitelky ho neznášali. To dieta to cítilo, ze je odmietany a este viac ho deti provokovali a o trpel vnutorne. Matka taka afektovana, otca nemal. Tu je podla mna treba nejaku odbornú pomoc aj dietatu aj matke hned ako zacne nejaky prejav agresivity. To je jedno, ci ho to prejde alebo nie ale evidentne ma nejaky vnútorný problem, preto potrebuje pomoc aj inde ako od rodicov. To je len pohlad z vonku. Autorka samozrejme nemusis so mnou súhlasiť.

autor
23. máj 2023

@luccija chodíme s ním do cpp, tam problém zatiaľ nevidia, ale chodíme tam krátko. Na diagnostiku adhd je ešte malý.

roja01
23. máj 2023

Ci nie ste na neho privelmi prisni a narocni. Treba hladkat, objimat, stiskat aj osobne, aj plysacky. Nema surodencov? Aj tam by mohol byt problem.
Najviac sa dozvies od dietata vecer, ked sa ulozi do postele. Lahni si k nemu a len sa rozpravajte o vsetkom moznom.

nique
23. máj 2023

Buď k sebe úplne úprimná a myslím, ze na niečo prídeš. Deti sa rodia s rôznym temperamentom alebo s nejakou poruchou, ale nie s agresivitou. Za samotnú agresivitu nemôžu deti ale ich rodičia, resp. ich najbližšie okolie. Nepoznám dieťa, ktoré je doma “dobre” a v škôlke “zle”. Stále je to to iste dieťa. Takže ak si na 100% presvedčená, ze u Vás doma je všetko v poriadku, potom hľadaj problém v škôlke, ci na miestach, kde ešte dieťa trávi čas.
S akoukoľvek poruchou sa dá krásne pracovať, so sebaklamom nie.
Držte sa!

luccija
23. máj 2023

A prečo tam chodíte poslali Vas zo škôlky či ty si to iniciovala?ADHD zdiagnostikuju aj skoro oni hneď podľa správania dieťaťa vedia či odbieha od aktivity, zrazu ho je plná kancelária, kopka si nohou, búcha prstami, skáče do reči ..rozhadzuje veci.Ved uvidíš k niečomu sa dostanete... ten tlak a zlosť čo má v sebe uvoľní tým kusnutim

ada12345
23. máj 2023

Ja čo mám skúsenosť, pokiaľ nie je vyslovene problém v škôlke - učiteľka vysadená na dieťa, odmietajúce ostatné deti, tak je problém doma. Treba sa pozrieť aj na seba a skúsiť pohľadať, či niekde nerobíte chybu - ak sa vylúčia možné problémy v škôlke. Tvoj syn má 3,5 roka, to už moje deti vedeli normálne povedať prečo niečo urobili, čo ich trápi. Skús s ním viac komunikovať.

mogaa
23. máj 2023

nerieš....ešte je malý, vyrastie z toho,,,,samozrejme stále dohovárať a vysvetlovať....ak učiteľka povie že bol dobrý pochváliť a môže byť aj malá odmena.....ak povie že niečo urobil, vysvetliž a povedať že si smutná že detičky bije, lebo ich to bolí.....vysvetlovať, dohovárať a ak je dobrý chváliť....ale toto deti v škôlke robia, vyrastie z toho

viera
23. máj 2023

Predpokladam, ze si asi vsetko nenacrtla...Preco chodite do CPPPaP?Kto Vas tam poslal?...Som este nepocula aby dieta co ma 3.5roka chodilo do CPPPaP...Tam chodia predskolaci alebo skor uz skolaci...Ty si jeho matka, tak by si mala najlepsie poznat aj bez rozpravania od neho, ze ci je nieco ok, alebo nie je...Ak nic take nerobi doma...A prejavuje sa to LEN v skolke, tak bude tam problem a moze to byt napr.s tym, ze nezapadol do kolektivu..Zvacsa dieta reaguje takto, ked nema dostatok lasky, pochopenia, ked sa stale len nanho kyda, negativne sa nanho ukazuje prstom...A nic sa nanho nepovie POZITIVNE,NEPOCHVALIA HO, nezapoja ho...Osobne by som isla za psychologom a poprosila ho, ci by isiel par krat do skolky tam kde je tvoj syn a pozoroval ho ako sa sprava...Dohodla sa s riaditelkou...(Co urcite ti umozni)...

mirkava
23. máj 2023

No môj syn hryzol deti v škôlke. Zástupkyňa mu dala nálepku "zlý chlapec" ktorý neposlucha, nechce spať, vystraja. Vymenili sme škôlku a stal sa z neho ukážkový skolkarik. Keď som sa pýtala učiteľky ako sa správa, či nerobí to co robil v predošlej škôlke tak pozerala na mňa s otvorenými ústami ze ved on je zlatý a nemajú s ním žiaden problém.
Skúsila by som hľadať problém v škôlke. To ze sa pocikava nie je dobre znamenie, zrejme preziva niečo s čím sa nevie celkom vyrovnať a asi to nevie ani pomenovať.

mira0611
23. máj 2023

Ahoj, chodis do prace? Musi tam byt cely den, nemoze byt len na pol dna? Ja by som ho uz prepisala do inej skolky, mozno aj k psychologovi zobrala.
Aj moj syn mal problem v skolke, doma hovoril, ze ho koplo dieta, kopol naspat ucitelka to cele videla a len jeho potrestala, alebo ho posadila na mokru lavicku a on hovoril, ze je mokra, reakcia: nevadi sed dalej. V skolke vsetko popreli, dieta samozrejme cele zleeee.
Doma ja som s nim nemala problem, ale vsimla som si, ze je agresivny na hracky. Posadil plysakov do kruhu a zacal im citat rozpravku, po par vetach ich zacal postupne trestat, posadil do kuta, povedal, ze sa nevie spravat, dokonva niektoreho aj potrestal.
Na odporucanie MS sme sli k psychologicke, dalsi den mi povedala, ucitelka, ze moj syn ma podpriemerne chapanie a vzivote sa nenauci po slovensky (sme madari). Moj syn, uz ako 2 rocny ovladal abecedu a vedel tlacenym pisat a napocitat do 10. Ucila som ho aj po slovensky a rozumel. Ucitelka bola tiez madarka ako 90% triedy! Vtedy som ho vybrala zo skolky a prepisala do inej.
Po par tyzdnoch pekne cital macikom, pekne tam vysvetloval ako sa treba spravat. Sem-tam povedal, ze bol potrestany, ale dodal, ze som bol zly (s velkou hrdostou a sibalskym usmevom na tvari) a zasluzil si trest. A tam chodil stastne! Podotykam, syn chodi do slov.ZŠ a trojku nenal nikdy na vysvedceni. Pravazne ma 1. Teraz ho zobrali do BA na oba SŠ.

autor
23. máj 2023

@luccija
@viera
Chodíme tam z mojej iniciatívy a cpp som kontaktovala po tom, čo sa naňho začali v škôlke sťažovať. Skrátka hľadala som odbornú pomoc. Sme naňho primerane prísni, nemôže si robiť, čo sa mu zachce, hranice má určené. Na druhej strane, keď urobí niečo dobré, tak ho pochvalime, odmeníme. Má mladšieho súrodenca, k nemu sa správa pekne, nebije ho.

@mirkava
@mira0611
Aj ja sa prikláňam k tomu, že problém je v škôlke a zvažujeme zmenu.

luccija
23. máj 2023

@viera chodí sa aj s mladšími deťmi aj my sme tam posielali deti zo škôlky.
Autorka moze byť, že sa necíti v škôlke dobre, nemá rád učiteľku skús sa ho niekedy medzi hrou popýtať nenapadne...kedy sa pocika v spánku či pri hre?vonku, že zabudne sa ísť vycikať, alebo ho nepustia?

autor
23. máj 2023

@luccija Pocikal sa v spánku, ale stalo sa, že pri kreslení, sedel na stoličke a pocikal sa. Doma povedal, že ho nepustili cikať, učiteľka vraví, že ho púšťajú.

luccija
23. máj 2023

V spánku je to ešte normálne aj pri skoro 4 r
Stačí, že si dajú polievku, čaj a tvrdo zaspí.Pri kreslení tiež oni sú zaujatí hrou a myslí si, že stihne a nestihne🙂a ver synovi áno sú také učiteľky čo povedia, že cikať sa už bolo a má vydržať.
Zmeň škôlku

mira0611
23. máj 2023

To je hrozne, ze malemu povie, ze pockaj ... uz sa cikalo...
Ja si fakt, myslim, ze niektore ucitelky by mali byt bacharky v base a nemaju, co hladat medzi detmi.

julish
23. máj 2023

Skúste filialnu terapiu, deti veľa povedia hrou, slovami nedokážu. Pomôže Vám pochopiť ho

karolinakk
24. máj 2023

Ozvem sa ako matka dietata ktoré ma spolužiaka ktorý neustale deti v škôlke bije. Je to pre nás utrpenie. Každý bozi deň počúvame doma ako chlapec urobil hento, zbil toho, kopol toho, strčil toho.. a sú to 4 rocne deti. Moje dieta doslova trpí tým, že nerozumie prečo niekto niekomu ubližuje bez dovodu (aj keď si to vysvetľujeme) kazdopadne taketo detičky by mali mat svoje skolky so špeciálnymi potrebami

nepic
24. máj 2023

@autor
Mi sme mali tiež takýto problém s chlapcom v štyroch rokoch,ja sám som mal záujem to riešiť,aj sme navštívili dets.psychologičku ktorá tam ale problém nevidela,snažil som sa s ním veľa chodiť medzi deti aby som ho sledoval,ale tiež som tam problém nevidel. Vždy bol problém len pri jednej pani učiteľke. Ked syn išiel do vyššieho ročníka k inej pani učiteľke,zrazu problém záhadné zmizol. Môj ale nebol taký,že by bez príčiny útočil,len keď mal na to dôvod,napr niekto mu pri obede vylial kompót,niekto sa utrela do jeho uteráka,videl ako niekto robí zle susedke čo spolu chodili do škôlky...
Nič v zlom, ale nie je tam náhodou aj tá "pani učiteľka" na to,aby sa dané veci nediali?či mi chce niekto povedať, že tak múdra, vzdelaná osoba si nevie dať rady so štvor-ročným dieťaťom? To ako keby sa policajt sťažoval na ľudí,že mu stále všetko kradnú,alebo ja ako vodič že stále do všetkého búram lebo to tam postavili.