Školský poriadok nesedí s rozhodnutím o prijatí

stanka90
5. sep 2023

Ahojte mamičky mala 3 ročná začala chodiť do škôlky vôbec neplace všetko je v pohode ... s tím že ju prijali ne celý deň man to aj v rozhodnuti ...Ale dneska mi pani učiteľka povedala ze keď som na materskej s druhým dieťaťom tak bude len pol dna zevraj to majú v školskom poriadku .tak potom nechápem prečo mi ju vzali na celi deň... a to ešte pred nástupom som stretla zástupkyňa riaditeľa a nejaké veci som sa pýtala a keď som povedala ze je prijatá na celi deň tak sa vôbec o tom nezmenila... co mam robiť malú som celé leto pripravovala na to ze v škôlke bude spávať... ako by ste to riešili???

mogaa
5. sep 2023

@stanka90 ono záleží z akého dôvodu chcú aby dieťa bolo len na pol dňa a či to naozaj majú v školskom poriadku....zástupkyňa nepreveruje každého rodiča či je doma alebo chodí do práce....ak majú málo personálu a popoludní spájajú triedy, tak je to pochopiteľné......

zuzkaa1991
5. sep 2023

@stanka90 preco by mala byt len na poldna?tak by som isla za riaditelkou preco ucitelka ziada aby dieta bolo na poldna po.prvom dni?? Moja mala 2.5r a plakala a nikto nespominal aby bola poldna aj ked pravda viac doma bola ako v skolke(2dni v MŠ a 2 tyzdne doma a tak.sme fungovali 3.roky) tento rok som zvedavá ako bude a to.je uz predskolacka zistim tento mesiac 😁

deti95060810
5. sep 2023

no čo , potrebujú mať o decko menej...
zas si robia čo chcú - netreba poľaviť a hlavne nič nepodpisovať..
povedz že už ideš do práce...

tanyan
5. sep 2023

Pozri si poriadne ten školský poriadok či to tam naozaj je a či tam nie sú aj nejaké ďalšie podmienky. Tiež nerozumiem prečo by mali obmedzovať deti v rozvoji a socializácii.

stanka90
autor
5. sep 2023

@mogaa no ako ja neviem len ja som dneska čítala školský poriadok a nič také som nenašla... len keď som dneska povedala pani učiteľke že je na celi deň od pondelka tak mi povedala ze to preverí možno sa niečo zmenilo .... no len dajme tomu aj jedáleň mame nastavenú na platenie na celý deň.... ja viem ze nepreveruje ale bývame na dedine ...

harley1205
5. sep 2023

Ja ako ucitelka v MS mozem povedat ze nic taketo sa do skolskeho poriadku nedava,aspon teda ja som to nevidela v este ani jednom...Nechapem ako k tomuto vobec prisli ze len na pol dna, kedze na prihlasku si urcite davala ze chces celodenny pobyt a v rozhodnuti je to tak isto. Netreba sa nechat odradit a v ziadnom pripade pristupit na ich ziadost aby bola len pol dna. Ma rovnake pravo na vychovno.vzdelavaciu cinnost ako ostatne deti... Je ine keby islo o letne prazdniny alebo chripkove prazdniny a je menej deti tak uprednostnia tie ktorych obaja rodicia pracuju a ziadaju mamicky ktore su s druhym dietatom doma aby si to dieta doma nechali popripade na obed zobrali...

stanka90
autor
5. sep 2023

@tanyan no sak to som čítala a prešla toľko krát a nič také som tam nenasla

mogaa
5. sep 2023

@stanka90 treba sa spýtať riaditeľky, prípadne znovu učiteľky že z akého dôvodu chce len ten pol deń....lebo naozaj ak majú málo personálu a potrebujú spojiť triedy, tak chcú aby v škôlke ostalo potrebný počet detí, čiže nie 40(ak sú tam 2 triedy) ale 20, vtedy sa naozaj prihliada na to či mamička pracuje alebo je doma....u nás toto bolo cez prázdniny, brali len deti ktorých rodičia chodia do práce....samozrjeme sa to dá riešiť aj tak že nejaké deti vyradia že nie sú ešte pripravené na škôlku lebo plačú alebo nechcú spať či jesť...

lienka.7
5. sep 2023

@stanka90 3 ročným nastupujúcim sa dava adaptacny pobyt. Mas to v rozhodnutí?

tanyan
5. sep 2023

@stanka90 Možno si to učiteľka poplietla. Opýtaj sa teda jej nech ti ukáže kde to tam je. Ale zatiaľ nech ona rešpektuje rozhodnutie riaditeľky...

stanka90
autor
5. sep 2023

@harley1205 ďakujem pekne z vášho učiteľského hľadiska ... ja som dneska ostala zaskočená keď mi to povedala... a som jej na to povedal ze mame rozhodnutie na celý deň...a ako učiteľka v MS viete ako to je s deti keď sú si iste ze to takto bude...

harley1205
5. sep 2023

@stanka90 deti su uzasne v tom ze sa rychlo adaptuju a dokazu sa prepnut z minuty na minuty ale preco jej brat predstavu o celodennom pobyte v skolke ked bez debaty na to ma narok...

stanka90
autor
5. sep 2023

@lienka.7 jasne ze mam rozhodnutia a to 2x jedno moje druhé muzove a adaptácne obdobie je v rozhodnutí napísané že do konca novembra s tím že bude tam celi deň

stanka90
autor
5. sep 2023

@deti95060810 to je pekne ale tak keď majú rozhodnutie tak mi si nemali robiť čo chcú

stanka90
autor
5. sep 2023

@harley1205 malej je ta predstave že sa bude hrať s deťmi celý deň a potom pre ňu prídeme...rešpektujem nariadenie že deti odovzavane medzi dverami a aj ich vyberáme že nejdem vôbec dnu do škôlky...nepoznám poriadne ani učiteľu ktorá ju ma podstatne nič len ju ráno odovzdám medzi dverami a vyzdvihujem tak rovnako 🤔🤔

harley1205
5. sep 2023

@stanka90 zvlastny pristup, ale asi vsade to maju inak

januska12323
5. sep 2023

Riaď sa rozhodnutím. Keď poobede spájajú triedy môžu ťa maximalne poprosiť či by si ju nevedela brať skôr.

babulkomale
5. sep 2023

@stanka90 len skusaju. Absurdne. Co s tym ma materska? Ved prave to male dieta ti moze vtedy spat alebo mozes si chodit privyrábať ci robit z domu a keby aj nic z toho, dieta si zasluzi tvoju plnu pozornost ako malo prve a to starsie ma pravo na vzdelavanie v skolke, pretoze ho prijali.

deti95060810
5. sep 2023

@stanka90 skúšajú.. hlavne nič nepodpisovať a s ničim nesúhlasiť...

abbey1
5. sep 2023

@stanka90 Aj keby to bolo uvedené v školskom poriadku, nemá to žiadnu váhu. Máš rozhodnutie o prijatí na celý deň. Skús to s kľudom a asertivne riešiť. Keď je dcérka v škôlke spokojná, neustupuj.

stanka90
autor
5. sep 2023

@babulkomale no sak ako muž robi rannú, poobednú a nočnú... teraz ma noc takže ráno musím budiť aj malú a keďže do tohoto piatka sú len do 12 tak mam docela rozhádzany režim ta menšia a to som povedala ze to nejako zvladne ten to týždeň chodiť s nou do 12 ...🤔

stanka90
autor
5. sep 2023

@abbey1 tak to budem musieť zajtra riešiť a nie nechcela by som ustupovať.. len sa bojím ze keď neustupim tak budú zle na ňu aby jej znepríjemnili škôlku potom

luliu
5. sep 2023

@stanka90 učiteľka len skúša, netreba ustúpiť, dcéra tam je prijatá, môže kľudne chodiť celý deň, ktorý mimochodom aj platíš.
Veď povedz učiteľke, že poobede chodíš s mladšou na rehabilitácie, plávanie alebo čokoľvek

jar_ka
5. sep 2023

Ja ako učiteľka v MŠ som si istá, že toto ani nemôže byť v školskom poriadku (aspoň v štátnej určite), keďže každé dieťa má právo na vzdelávanie a výchovno-vzdelávacia činnosť v mš prebieha aj v popoludňajších hodinách (ak nie je učiteľka lenivá). To, že je mama na materskej neznamená, že dieťa nemôže byť v mš celý deň, je to diskriminačné. Učiteľka skúša, povedzte jej aby ukázala kde presne je to uvedené v šk.poriadku, mala by to mať naštudované. Ak začne hapkať, vymýšľa si a išla by som za riaditeľkou, nech si s ňou urobí poriadok. Možno jej to párkrát vyšlo, tak prečo nemať poobede menej detí ...

stanka90
autor
5. sep 2023

@jar_ka no neviem ona sa ma opýtala najprv ci bude mala aj spávať na to som povedala ze áno a jej reakcia bola ze deti co sú mamičky na materskej tak sú len do obeda na to som reagovala ze mame v rozhodnutí ze je na celý deň a keď som jej povedala nech zavolá zástupkyňa riadelky tak mi povedala ze je hore v triede a nemôže odchádzať už od tial a ona sa jej to opýta keď už nebude mat deti a povie mi ráno... ale ja si zoberiem aj papier ktorý je podpísaní riaditeľkou základnej a materskej školy

lienka.7
5. sep 2023

@stanka90 ja si myslím, že vy pletiete 2 veci dokopy, prvý je adaptacny pobyt a druhy je celý deň. Áno, Vaša dcéra je prijatá na celodennú výchovu, ale zároveň ma určený adaptacne obdobie, ktoré býva spravidla 3 mesiace. A adaptacny pobyt je 1,2 alebo 4 hodiny. Preto vám učiteľka vravela, že si ju mate teda brat domov.s tým, že ste na MD to nemá teraz nic spoločne. Otázne je, prečo ju mate brať domov, keď nie je v skolke žiadny problém, v pohode tam spinka a pod. Môže sa pokojne stat ze si proste zvykne že na obed chodi domov a potom tam už nebude chcieť spávať. Na toto by som sa pýtala a týmto aj argumentovala. A skôr ako školský poriadok by som si nastudovala školský zákon a príslušné vyhlášky, lebo tie sú nad školským poriadkom

stanka90
autor
5. sep 2023

@lienka.7 ďakujem no sak ja to budem musieť riešiť zajtra .... sak toho sa bojím ze aj zvykne na to ze ju budem brava domov keď sa naobeduje lebo mame práveže taky prípad v rodine chodil len rano a naobed chodil a potom keď tam mal byt cely deň tak vôbec lebo sa naučil ze sa pre neho chodilo tak

lienka.7
5. sep 2023

@stanka90 no skúste na nich takto, co vám povedia. Pýtajte sa na dôvod, prečo keď je všetko ôk a adaptacny pobyt nie je vo vašom prípade nutný. Ale neriešila by som to s učiteľkou, ale priamo s riaditeľkou.