Školné v škôlke a prázdniny

10. nov 2024

Ahojte ako to je u vas v skolke so skolnym v ms ak su prazdniny? Odpocitaju vam skolne po prazdninach alebo konvom skolskeho roka? Myslim tym skolne kde je 50 eur a vyssie skolne mesacne. Nam minuly rok odpocitali po kazdych prazdninach predtym rok az koncom skolskeho roka. Tento mesiac ma prekvapilo ze neodratali za jesenne prazdniny. Ide mi hlavne o to ze v decembri sa plati posledny krat skolne v ms a ak neodrataju dopredu prazdniny tak uz ani nevratia peniaze :( ekonomke sa dovolat u nas je zial tazsie ako prezidentovi :/

mirka17
10. nov 2024

prvyraz v živote počujem toto, školné platíš aj za 1 deň v mesiaci ak si prítomná. ak chýbaš 30 dni za sebou v škôlke, môžeš si podať žiadosť o vrátenie penazi. Inač či su prázdniny alebo nie su, sa nikdy nevracali peniaze. toto je prvýkrát čo to počujem

autor
10. nov 2024

@mirka17 tak si precitaj vzn, my mame v nasom meste ze: "Príspevok v materskej škole sa odpúšťa v pomernej časti v prípade dieťaťa, ktoré nedochádzalo  do materskej školy v termíne vyhlásených školských prázdnin, alebo ak bola prerušená prevádzka materskej školy zapríčinená zriaďovateľom alebo inými závažnými dôvodmi."

qwert87
10. nov 2024

Nikdy nam nevrátili peniaze. Aj keď je dieťa co i len jeden deň v škôlke, tak platí za celý mesiac.

patka06
10. nov 2024

Na to to sa musíš spýtať vo vašej MŠ, nepočula som ešte, že by robili vyúčtovanie školného
Pretože
1./ pre škôlky neplatia prázdniny
2./ školné sa platí mesačne, bez ohľadu na to, koľko dní dieťa reálne v škôlke je

nikaeli
10. nov 2024

Nikdy. Ani dcére, ani synovi. Obaja chodili do MŠ 4 roky. Naviac cez prázdniny fungujú zberné triedy. Je tvojou voľbou nechať dieťa doma.

Ak to máte vo VZN, obráť sa na zriaďovateľa. Tie peniaze idú jemu, teda mestu.

bublinka1426
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
patka06
10. nov 2024

Ak to máte vo VZN, v tom prípade odpočítajú, keď spravia vyúčtovanie.
Možno to ešte nestihli, keď prázdniny boli na konci mesiaca.

autor
10. nov 2024

@bublinka1426 ty .... ani neidem pisat co si.som samozivotelka jesenne+ vianocne u nas je 30 eur, ano nieje mi jedno ci mam o 30 eur viac ci menej.

autor
10. nov 2024

@patka06 dakujem konecne normalna odpoved. Presne nato som myslela aj ja ze sa nestihalo. Ale minuly rok nam pekne odpocitali po kazdych prazdninach :/

bublinka1426
10. nov 2024

no nespoliehaj sa na to ze stat dava. dobra rada. resp ze dava vtedy, kedy cakas. tento stat skor berie. len.

autor
10. nov 2024

@bublinka1426 dobre tak teraz si sa strapnila na 1000000% prosim ta naco sa ozyvas ked nic nevies???? Skolne ide zriadovatelovi a nie statu, zriadovatel je obec/mesto. Od roku 2025 vysla novela zakona ze to ide pod stat.

nikha2809
10. nov 2024

Nie, nikdy nám nič zo školného neodpocitali.Dokonca, cez kovid, keď bola ms zatvorená si pýtali polovicu sumy za stravu 🤷

nikaeli
10. nov 2024

Ak vaše mesto naozaj vracia čiastku, tak potom musíš počkať na vyúčtovanie. Faktom ale je, že jesenné prázdniny boli 2 dni, tak to nebude vysoká suma. Naviac vyúčtovanie sa v škôlkach a školách robí väčšinou na konci šk.roka. Napr. preplatky za stravu mi prichádzajú na účet v júli.

autor
10. nov 2024

@nikaeli jesenne boli 5 dni- rataju sa cele prazdniny vratane vikendov-tak sme mali vypocitane aj minuly rok. Praveze nam skolne preplatok nikdy neprisiel na ucet. Stale odratali dalsi mesiac ale teraz v januari nebudu mat z coho odratat, preto aj ta otazka

nika11103
10. nov 2024

@bublinka1426 toto bola inak fakt nevhodná poznámka , podľa mňa zbytočná a niekedy to môže aj niekoho raniť, aj keby sa pýtala na 5 EUR čo je na tom , ak takú možnosť môže mať ? Ja by som chápala aj keby niekto riešil euro , prečo nie , čo mňa do toho . A nikdy nevieš , kedy sa aj tebe môže stať , že budeš riešiť “že ti dačo z 50 EUR budú vracať” . A ani ten smajlík haha neni od teba pekný .

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
katulkagajdos
10. nov 2024

Mne príde úplne divne, že sa Vám zarátavajú dokonca aj víkendy a sviatky vramci jesenných prázdnin? Len pre informaciu, kde taká škôlka funguje? Lebo s týmto som sa naozaj ešte nestretla. Podľa mna to musíš fakt riešiť v škôlke, lebo toto mi príde také raritné, že neviem, či to stretneš niekoho, u koho to v škôlke funguje rovnako.

matkahelka
10. nov 2024

Toto som nikdy nepocula. V nasej skolke sa plati plna cena skolneho, ak je dieta co i len 1 den v mesiaci v skolke. Mame to takto v skolskom poriadku. Aj pred rokmi, ked chodila do skolky prva dcera to takto bolo. A teda, my sme jesenne prazdniny v skolke nemali. nasa skolka normalne fungovala okrem piatku - sviatku.

sante81
10. nov 2024

@bublinka1426 predstav si že sú ľudia, vrátane matiek samoživiteliek, pre ktorých má hodnota 50e viac ako pre teba, a neželám nikomu aby musel ratat do výplaty každé euro, pretože je na deti sám.
Takže si ten výsmech budúci krát odpustí, svedčí to akurát o tvojom charaktere

letfenixa
10. nov 2024

@autorka jesenné prázdniny majú dĺžku 2 dni.

nikaeli
10. nov 2024

Prepáč, ale nemáš pravdu. Nakoľko som sama učiteľkou, prázdniny boli 2 dni, 1 deň bol sviatok a 2 dni víkend. Víkend sa do školného určite neráta - to by ho - logicky odrátavali každý mesiac 🤷🏻‍♀️

patka06
10. nov 2024

Prečo v januári nemajú z čoho odrátať?
Nepochopila som, ako si myslela, že v decembri sa platí posledný krát.

alexandra197
10. nov 2024

U nás sa platí menej keď sú dlhšie prázdniny. Jesenne tam nespadaju

autor
10. nov 2024

@katulkagajdos
@matkahelka tak vidim ze ste kosice, aj ja-nebudem konkretizovat aka skolka ale kosice. My sme minuly rok mali rozpisane dni za ktore nam strhavaju zo skolneho a tam vyslo aj vikend. Prestudujte si vzn 237, skolsky poriadok nemoze byt nadradenejsi ako vzn zriadovatela. Cudujem sa ze o tomto malokto vie :O.

letfenixa
10. nov 2024

@autorka škôlky nejdú podľa školských prázdnin.

autor
10. nov 2024

@alexandra197 jesenne preco nespadaju?

matkahelka
10. nov 2024

Dakujem za info, ale moje dieta nechodi do mestskej skolky a zriadovatelom nie je mesto. Nase VZN mam v malicku, kedze bol muz poslancom. U nas sa ziadne skolne nevracia.

autor
10. nov 2024

@nikaeli aha mas pravdu pomylila som sa, no aj 2 dni prazdnin su peniazky :/, avsak boli prazdniny kde sa zaratal aj vikend, to si presne pamatam lebo som sa cudovala

gabu_lienka
10. nov 2024

Autorka, my cakame vzdy na presnu sumu, kazdy mesiac, ktoru nam posle ucitelka, ze treba zaplatit. Ak je z nejakeho dovodu zatvorena MŠ, tak hned dalsi mesiac je o pomernu ciastku znizeny mesacny poplatok.

kikusenka1
10. nov 2024

@alexandra197 u nás sa platí rovnako každý mesiac