Škôlkari a športový deň v daždi

sirell
30. máj 2013

Maminky, chcela by som poznať Váš názor, preto otváram diskusiu.
V nasej skolke bol na dnes naplanovany pre deti sportovy den. Kedze prsalo - lialo v podstate cely den, tak som si myslela ze akcia sa konat nebude, resp. urobia to vnutri. Pri vyzdvihnuti dcery zo skolky som bola nemilo prekvapena, ze akcia sa konala vonku v zahrade v dazdi. Dcera mala svetrik este o piatej poobede mokry, pricom na nom mala oblecenu sustakovu vetrovku. A to vraj oblecenie dali susit - vetrovka bola poobede sucha, ale svetrik bol vlhky. Zda sa Vam normalne, ze ucitelky "vyzenu" deti vonku, ked je 10° C a prsi, len preto ze mali dojednanu akciu a nehceli to rusiť?

ewwe
30. máj 2013

😲 to je divne

syla
30. máj 2013

@sirell poriadne nezodpovedné učiteľky, to by som bola riadne nasrdená na ne. Ostatným rodičom sa to zdá v poriadku?

andreah25
30. máj 2013

@sirell Mne to divné nie je. Osobne, keď ráno prší a ideme do škôlky, tak dám malému gumáky a pršiplášť, plus v skrinke má vždy niečo aj na prezlečenie (síce kvôli tomu, že sa väčšinou okydá na obede, ale má). Netreba deti držať v bavlnke, potom že sú často choré.... Takže ja sa nad tým vôbec nepozastavujem.

maminka11
30. máj 2013

@sirell Pobyt vonku obsahuje pohybové aktivity detí, vychádzky, edukačné aktivity. V záujme zdravého psychosomatického rozvoja dieťaťa sa neodporúča vynechávať pobyt vonku. Realizuje sa každý deň v dopoludňajších hodinách najmenej 2 hodiny. Výnimkou, kedy sa nemusí pobyt vonku uskutočniť, sú nepriaznivé klimatické podmienky, silný nárazový vietor, silný mráz a dážď (nie mrholenie).
Ale urcite by som prehodnotila sportove aktivity v dazdi ☹.

adulla2
30. máj 2013

Tak toto by sa mi určite nepáčilo a pohovorila by som si o tom s učiteľkou, prípadne riaditeľkou. Tento týždeň mali aj moje dcérky rôzne aktivity v škôlke, rozprávkový deň, karnevalový, športový, dnes mali mať koncoročný výlet, ale keďže bolo zlé počasie tak mali všetky aktivity vo vnútri v triedach a výlet sa prekladá...

cerez
30. máj 2013

@sirell Nestraš, moja to má zajtra. A čo sa týka zajtrajšieho počasia, tak také isté ako dnes.

Názor vyjadrím asi takto. Normálne to nie je a veľmi by ma zaujímalo, aké suché boli pani učiteľky.

sirell
autor
30. máj 2013

@andreah25
@maminka11
V nasej MS deti nechodia von ked prsi, tak nedavam extra vybavenie do dazda. Kedze dceru vozime do MS autom, praktickejsi je dazdnik ako prsiplast. Veci na prezlecenie v skrinke mava z rovnakeho dovodu ako pise @andreah25, ale nikdy sa nemusela prezliekat.
Preto ma dnes zarazilo, ked boli vonku a boli poriadne premoceni 😢

gaby21
30. máj 2013

@andreah25 Suhlasim, aj my chodime von za kazdeho počasia, dame gumaky, pršiplašť a ide sa. Viem ze aj v skolke chodia, ma tam gumačiky, nepremokavu bundu, šuštiaky. No poznam rodičov, ktori pri najmenšej zmene počasia nevystrčia von ani nos, no potom to tak aj vyzera, detičky su chore len čo sa trochu ochladi

bubelko
30. máj 2013

@sirell u nas maju deti v skolke raz do mesiaca "allwettermorgen" - t.j. idu na cele dopoludnie (lebo skolka je len dopoludnia) von - do lesa - opekat, grilovat. ak prsi - negriluju, ale idu aj tak. jedine - ak by bola burka alebo snehova vichrica, tak nejdu.
takze - mne to divne nepride. deti nie su z cukru, vo vode sa neroztopia. ak je takato akcia naplanovana a nepride zo skolky list, ze sa rusi, tak dieta nalezite obleciem - gumaky, prsiplast, nepremokave nohavice. 😉

lleniak
30. máj 2013

u nas sa take doobedie v prirode kona kazdy druhy tyzden, vzdy v piatok. povazujem to za skvely napad. ked je velmi zima alebo velmi hnusne, tak sa to cele skrati na 1,5-2 hodiny.

sissy27
30. máj 2013

@sirell u nás sa tiež chodilo von za každého počasia, okrem teda extrémov, ale aj keď boli silné mrazy, tak aspoň na 15-30min vymraziť bacile išli... no a teda tento týždeň náhodou predpoveď počasia vyšla, tak sa prispôsobím s oblečením, nie? to mi príde logickejšie ako spoliehať sa na to, že ja by som von nešla tak ani zo škôlky nepôjdu...

zuzi79
30. máj 2013

pre mňa to normálne nie je, mne sa to nepáči. Teraz bude polovica škôlky soplať a kašlať, a to už bude OK?

bubelko
30. máj 2013

@zuzi79 a preco by bolo pol skolky chorej? keby to robili pravidelne, tak si ten sopel a kasel ziadnu obet nenajde 😉

lleniak
30. máj 2013

a trochu sopla je nejaky problem? zvlast, ked je tento rok take pocasie, ake je. ja sa tesim, ze je len sopel a pohoda. a krpec sa tesi, ze sa vyskace v mlakach a ze vylezu dazdovky a slimaky. a ze ked potaha konare, je sprcha

zuzi79
30. máj 2013

@bubelko mám s tým vlastné skúsenosti, ja nemám pre toto pochopenie - načo v daždi ťahať malé detičky von? Ani dospelým sa nechce ísť v daždi niečo robiť von, a tie deti nemajú na výber, musia poslúchnuť a hotovo. Niekto má to šťastie, že je odolný, ale väčšina detičiek v škôlke má slabú imunitu, keďže sa ešte len zoznamujú s rôznymi bacilmi a budujú si imunitu a načo ich takto zbytočne zaťažovať, keď netreba. Napríklad moja malá na toto strašne trpí, má alergiu a zníženú imunitu a vždy mi ochorie pri takýchto príležitostiach, a to ju rozhodne nedržím v skleníku. A jej spolužiaci ako to mám odpozorované sú na tom podobne. A keď mala malá aj premočené veci pod bundou ? Tak na to nemám čo dodať 😒 toť môj názor, každý ho máme iný. 😉

zuzi79
30. máj 2013

@lleniak ale určite by si si nenechala dieťa premočiť až pod bundičku a sveter...

lleniak
30. máj 2013

@zuzi79 nenechala, lebo moje deti chodia v takomto pocasi von v serioznych nepremokavych nohaviciach a nepremokavych bundach, v gumakoch a s kapucami na hlave. a ja tiez. nevidim v tom problem

bubatinko
30. máj 2013

@zuzi79 mnoo neschvalujem to, ze ked deti nemali poriadne oblecenie do dazda ich brali von do zahrady.... ale zas ja ked je skaredo a viem, ze by mohlo cez den prsat tak pribalim do skrinky gumaky aj prsiplast s dazdnikom mojim chalanom... zvlast ked by som vedela, ze je planovana takato akcia...

urcite by som sa opytala ucitelky preco isli, ked videla, ze niesu na to deti uspôsobene obutim a oblecenim... :(

sissy27
30. máj 2013

@zuzi79 keby dieťa malo oblečenie a obuv do dažďa (lebo aj také existuje) a v škôlke kompletnú náhradnú sadu oblečenia pre každý prípad (u nás bolo povinné), tak nemuselo byť komplet mokré... zas hurikán ani cyklón dnes cez bratislavu nešli...a väčšina detí v škôlke má slabú imunitu vďaka rodičom, len naozaj malé % detí ju má danú...

janinah
30. máj 2013

šuštiaková vetrovka nie je pršiplášť,to,že si mamka myslela,že to bude vnútri,to je málo platné,mala dať decku pršiplášť a ok...môj ide v pondelok do švp v takom počasí,hádam nebudú týždeň dnu sedieť...dúfam,že mamičky nezabudnú na pršiplášte im pribaliť

bubelko
30. máj 2013

@zuzi79 len tak na okraj: keby len sveter 🙂 mne minule mladsi z vyletu, ktory mali v spielgruppe (2,5-4 rocne deti), mokry tak, ze az po spodne pradlo. hral sa v napajadle pre kone. a co? doma sa prezliekol, ususil a bolo. prisiel stastny a vyrehotany, ani z autobusu nechcel vystupit. a to vonku nebolo extra horuco.

a ako si tie deti maju inak imunitu vybudovat? tym, ze budu stale vo vnutri, ako nahle pocasie nebude podla predstav? ked sa mne von nechce, neznamena, ze susede tiez, co ked ta miluje prechadzky v dazdi? a dalsia vec, mne sa kolkokrat stane, ze ja som dnu, bo sa mi von nechce - prsi, ale deti behaju po terase.
ako hovoria tuto u nas - neexistuje zle pocasie, existuje len nevhodne oblecenie 😉

janinah
30. máj 2013

@bubelko to nevieš,že najnovšie sa imunita "buduje" serepetinkami z lekárne a nie prirodzene? 😉

bubelko
30. máj 2013

@janinah no neviem, to je fakt 🙂

lleniak
30. máj 2013

keby sa u nas rusila prechadzka do lesa zakazdym, ked nie su niektore deti vhodne oblecene, tak sa nejde nikdy nikam. ucitelky maju zopar rezervnych sad oblecenia a nejake gumaky, inak ide kazdy v tom, co ma. a ked si rodicia po takmer roku pravidelnych pobytov v lese stale poslu dieta nevhodne oblecene, tak za to uz ucitelky naozaj nemozu.

renatka100
30. máj 2013

Dnes bol skutocne lejak, aky byva maľokedy, ja by som so svojou malou nevystrcila ani nos a nie to este deti vyhnat na dve hodiny von 😠 to je uplne nezodpovedne.

xenicka13
30. máj 2013

Toto sa našťastie v našej škôlke nemôže stať, nechodia za dažďa vôbec von

sjuzi
31. máj 2013

Keby len trocha poprchalo, tak ok, ale ten lejak, co bol vcera i dnes, tak to nie je podla mna vhodne na sportovu akciu vonku 😕. Tiez nechovam deti v bavlnke, aj ked prsi, ideme von na kratku prechadzku sa predychat, ale aj si ich na to adekvatne obleciem...

eliska07
31. máj 2013

Asi to nebolo veľmi zodpovedné... ☹ Naši mali naplánované aktivity na von na celý týždeň a neboli ani jeden deň vonku - všetko presunuli do vnútra. Každú aktivitu majú v inej triede a tak sa presúvajú a robia 🙂. Malý je nadšený a ja som spokojná, že nemusím riešiť, čo mu obliecť, aby vonku neprechladol alebo sa nenamočil. U nás sa von nechodí keď prší alebo keď fúka silný vietor.

Keby sa toto stalo u nás, asi by som bola dosť nahnevaná.

sue
31. máj 2013

Ja by som skôr bola nahnevaná, keby sa za normálneho dažďa nešlo von 😒 deti naozaj nie sú z cukru... pokiaľ nie je pod -10 stupňov a nie je snehová víchrica alebo prietrž mračien, nevidím dôvod, aby sa von nešlo - my aj cez víkend chodíme von aj keď prší, sneží alebo je hnusne...a myslím, že vďaka tomu môj syn ešte ATB nebral...(teda okrem očných kvôli stafylokokovi)

zuzin78
31. máj 2013

@sirell ahoj u nas mali vcera naplanovany vylet na faru zo skolky, ale volali im ,ze tam je poriadna burka a stale prši, pršalo az do vecera, tak to odlozili ,ked bude pekne pocasie. MDD si urobili v triedach , dostali balicky, a deti si mohli zjest co mali nabalene z domu, proste im vsetko dovolili, nakolko ani vonku sa nedalo ist. lialo ako z krhly.

u nas ked prsi tak nejdu vonku, nakolko niektore deti nemaju oblecenie do dazda, nepremokave bundy, topanky, nohavice....
ja by som sa ucitelky spytala, ci to bolo potrebne, ze im nevadi, ze deti ochoreju....