Mamicky prosim pomozte. Syn zacal chodit od septembra do skolky. Ked je prechladnuty, tak sa im v spanku v skolke pocikal. Od septembra cca 4-5x. Ma velmi tvrdy spanok. Ked naposledy bral antibiotika tak vypil denne aj 3l caju,tak sme mu na noc davali nepremokave podlozky a ked neboli,tak aj plienku. Potom uz zas bolo vsetko ok. Odplienkovany je od 2r. teraz ma 3r aj 2mes. V skolke nam povedali,ze sme ich oklamali, ze on nema zvladnute hyg. navyky. Plynule rozprava od 2r a odvtedy sa aj pyta. Povedali nam,ze ak sa to bude opakovat, tak ho zoberu len na 4hod. Ako mu mam pomoct aby sa mu to v skolke uz nestalo?
Zvykal si tam tazko,prvy mesiac preplakal a teraz zas toto. Prosim pomozte ☹
@majka35 Dakujem za odpoved. No ja som sa syna pytala, ze preco sa nepyta cikat. A on mi povedal, ze ho pani ucitelka neda, ze nemusi chodit stale cikat. Oni to ale popreli. Cely den sa stresujem, ci sa mu to ako na just zas nestane ☹
@19nikita19 syn je maly a na otazku PRECO deti vacsinou neodpovedia tak ako by sme cakali 🙂 Ja si myslim, ze teraz, ked si pod tlakom a mas pocit, ze MUSIS a syn detto, ze to nepocikavanie pojde este tazsie - ked nemate oporu v ucitelkach. U nas v skolke sa deti obcas pocikaju a vzdy im zdoraznujeme, ze to nevadi - aby nemali z toho traumu. Pozeram akurat ze si Ruzombercanka - do ktorej skolky chodi syn? Skusila by som sa dohodnut s uckami na nejakom spolocnom postupe. Dieta potrebuje cas - aj ked chapem aj ucitelky - ked ma ucka poprezliekat pocikane dieta, ostatne su zatial odkazane viac menej same na seba.
@geegee Syn chodi na Klacno. Ved ja ucitelky neobvinujem,ja chapem ze keby im to robilo kazde dieta tak dakujem pekne. Je skor hladam riesenie ako mu s tym pomoct,ked on tak tvrdo spi,ze by ho ani zbijacka nezobudila. Ale pytat sa vie. Stava sa mu to len v spanku a vacsinou ked je prechladnuty. Viem ze tlakom na na neho to nepojde,ale nechcem aby tam musel byt kvoli tomu len 4 hod. Chystam sa do prace ☹
@19nikita19 ja ta uplne chapem. Neviem, co by som robila na tvojom mieste - zazrak nejaky 😅 Myslim si, ze ucky by mali byt rovnako trpezlive ako rodic a nerobit z toho halo, ale snazit sa nejako problem zvladnut - to je moj osobny nazor. Objektivne ale musim povedat, ze skolky maju v podmienkach prijatia, aby dieta malo zvladnute sebaobsluzne a hygienicke navyky - zrejme je to tak aj na Klacne. Niektore skolky - aj u nas v Ruzomberku - zas s plienkami problem nemaju .
@19nikita19 Môjmu synovi sa to tiež občas stalo prvý rok v škôlke - mali sme doniesť nepremokavú podložku a v porovnaní s tebou sme asi mali väčšie šťastie na učiteľky - sama mi navrhla, že ho v spánku preberie a pôjde ho dať vycikať- že to tak robievajú, keď sa deti pocikávajú ( aj ja na to - a potom ešte deti zaspia? - vraj áno). Ak chodí častejšie cikať tak mu môžeš kúpiť také cmúľacie tablety - urorologica generica (sú od troch rokov) alebo sirup s brusnicami ale daj poobede, keď budete doma - má to močopudný účinok. Pretože keď on zaspí a spí tvrdo tak to nedokáže ovplyvniť - a nerieš to s ním veľmi skôr s učiteľkami aby ti tam od strachu neodmietal chodiť.
@19nikita19 skús sa dohodnúť, že mu budú dávať na spanie plienku. Syn chodil do triedy s dievčatkom, ktoré malo rovnaký problém - doniesli papier od detskej doktorky, že má chronickú infekciu močových ciest a musí mať na spanie plienku. Učiteľka to akceptovala. Podotýkam, že dievčatko v skutočnosti žiadny zdravotný problém nemalo. Ale rodičia už nevedeli čo robiť, tak poprosili pediatričku, ktorá im vyšla v ústrety 😉
@alena0305
@lenja123 Dakujem Vam za rady zienky. Ja uz som normalne asi rezignovala. Tak tam bude na 4 hodky a doma si ho dam do poriadku. Nestoja mi tieto stresy za to. Mam par semestrov psychologie za sebou a viem ze takto natlakom sa na deti neda ist. Ale trosku ma mrzi ze ja musim zhanat riesenia po nete a tam su pedagogovia od ktorych som tie rady cakala zbytocne.
@19nikita19 mám rovnaky problém, v septembri bol v skôlke 5 dní, a 3 tyždne chory. 2x sa počas spánku pocikal. doma nemá plienku od roka a pol a na spanie cez obed skoro rok. neviem či cudzie prostredie, alebo sa bojí ist cikat, v oktobri v skôlke 4 dni a zbytok doma chory, opakovalo sa to isté. dnes bol v skôlke po dlhej dobe a ze sa pocikal doobeda. neviem kde je chyba. doma chodí na záchod sám, zhasne spláchne, v noci na mna zakričí ze treba cikat. tiez neviem čo robit, prechladnuty nieje a pani učitelka mi to povedala takym divnym tonom, ze zase sa docikal, ako keby som ja za to mohla.
@19nikita19 ahoj, my sme mali podobný problém v školke. Syn zacal chodit do skolky ako 2,5 rocny a uz sa nepocikaval. Az po cca mesiaci sa znovu naobed zacal pocikavat a ked som sa ho nato opytala, odpovedal, ze ho nepustia cikat a ze ked sa pyta, ucitelka mu povedala, ze ho vyhodi von oknom... Samozrejme, to popreli, ale nastastie táto ucitelka uz odisla, ale sem tam sa aj tak v skolke pocika. Podla mna ti syn hovori pravdu, jedna ucitelka nema sancu odsledovat 20-25 deti, ci sa naozaj pred spánkom vycikali. Doma sa nam to nestava, tak je velmi cudne, ze prave v skolke ano....)))
@sante81 dieta moze byt v case bdelosti aj velmi zaujate hrou a jednoducho zabudne ist cikat., resp. mysli si, ze vydrzi a nevydrzi 😉 Alebo nechce odist od hracky, lebo vie, ze kym sa vrati, moze byt uz pri hracke ine dieta. Treba mu dat cas, kym si zvykne na skolkarske prostredie 😉
@19nikita19 zvláštny prístup učiteliek ... ja mám v škôlke dvojročnú dcéru a až v škôlke mi ju odplienkovali, dokonca jej darovali bábiku za to, že sa už sama pýta na nočník ... ale na obedňajší spánok ma poprosili, aby som im doniesla nepremokavú plachtu ... mne sa niekedy v spánku pocikala aj staršia dcérka a to mala 4 roky
hlavné je, aby ho učiteľky nestresovali, nevyčítali mu to, a ani ty a ak ti zobrali malého na celý deň, nemôžu to len tak zmeniť