Škôlka v meste verzus škôlka v obci

timczak
7. júl 2024

Ahojte, maminky.
Máme (alebo skôr ja mám) veľkú dilemu ohľadom škôlky pre synčeka. Prijali ho do "dedinskej" škôlky a aj do mestskej.
Dedinská škôlka je cca 5 minút autom z domu, čo by bolo super. Je to ale 2,5 triedka, sú to v podstate 3 miestnosti, spoločná jedáleň, spolu cca 50 deti. Jedlo Varia v základnej škole neďaleko a vozia do MŠ.
Mestská škôlka je cca 15 minút autom, 12 km. Je to pekná veľká škôlka, 8 triedna, každá trieda ma svoju spálňu, sociálne zariadenia, jedálničku, kuchynku a podobne. Pekný areál, sú tam aj krúžky (tanečný, výtvarný, spevácky).
Absolútne neviem, kam mám synčeka nakoniec dať. Dedinská škôlka by bola rýchlym riešením po ceste do práce, zdržanie mozno 15 minút.
Mestská škôlka je zachádzka, zdržanie vyše pol hodiny, v rannej špičke možno viac.
Má už škôlka veľký vplyv na budúce výsledky v škole alebo je to viac-menej jedno?
(Zapísala som ho do viacerych škôlok preto, lebo minulý rok ho do tej jednej nevzali pre nedostatok miesta a naozaj už nemôžem ostať ďalší rok doma).
Ďakujem za skúsenosti a rady ❤️❤️❤️

michaela329
7. júl 2024

@timczak daj ho tam, kde bude chodiť aj na ZŠ. Z mojej skúsenosti sa deti potom lepšie v škole medzi kamarátmi adaptuju. Kvalita škôlky určite nezávisí od toho, či maju krásne nové priestory.

zorkahorka
7. júl 2024

Suhlasim s vyssie pisanym prispebkom + daj ho tam, odkial ti ho moze niekto vyzdvihnúť, ked ty nebudes moct

beata_k
7. júl 2024

@timczak Som za dedinsku. Aj deti z dedinskej MS pojdu do ZS.

christie11
7. júl 2024

Moja dcera chodila do dedinskej skoly,presne podla tvojho popisu. Vsetky deti sa navzajom poznali,starsi sa "starali" o mladsich,mali kopec spolocneho programu.mali anglicky jazyk, sportovy a folklorny kruzok,grafomotoricky kruzok. Predskolsku pripravu mali skvelu,vsetko zavisi od ucitelov.

jaskolka
7. júl 2024

Ja by som dala do dedinskej škôlky. A ak tam bude chodiť aj do školy, tak dupľom
Zrejme v tej dedine bývate, deti sa budú medzi sebou poznať, to máš ďalšie výhody.

sasesoe
7. júl 2024

Ahoj, bola by som za dedinskú, ale mestská môže mat výhodu, že bude mať otvorené zberné triedy počas prázdnin.

timczak
autor
7. júl 2024

@michaela329 ďakujem, do školy ho budem chcieť dat so mesta ❤️

timczak
autor
7. júl 2024

@zorkahorka sme len ja a manžel, vyzdvihnutie tak ci tak autom, z toho hľadiska je to jedno asi ❤️
@zorkahorka

timczak
autor
7. júl 2024

@beata_k ďakujem ❤️

timczak
autor
7. júl 2024

@christie11 no v dedinskej škôlke som nenašla žiadne takéto "kruzky", ale možno ich len nemaju na webe napísané. Ta v meste ma krúžky a to sa mi páči ❤️

timczak
autor
7. júl 2024

@jaskolka škôlka je vo vedľajšej obci (v našej obci príjmali toho roku až 2 deti do škôlky 🙈). A do školy tam chodiť nebude, to chcem aby šiel do mesta ❤️

timczak
autor
7. júl 2024

@sasesoe áno, to je super postreh, ďakujem ❤️

pe_mi
7. júl 2024

@timczak ahoj,u mňa by zvíťazila mestská,nakoľko z 8 tyzdnov letných prázdnin nám mestské škôlky vykriju 7 týždňov.nemusim riešiť ,kde ,kto ,kedy bude s deťmi , sú v škôlke aj cez leto a ja v kľude v robote

deti95060810
7. júl 2024

dedinská mš... čím bližšie tým lepšie...

janka_266
7. júl 2024

@timczak za mna bola jediná otázka, ktorá škôlka ako vykrýva prázdniny, väčšina dedinských je 90% prázdnin zatvorená, čo v meste sa škôlky prestriedaju a nemusím stresovať, kde vezmeme 8 týždňov dovolenky len na leto. Keby som nemusela riešiť prázdniny, tak ide do dedinskej, nakoľko zas vude ochudobnený o kamosov na dedine.

mandzula
7. júl 2024

Moja chodila do dedinskej, no ked teraz vidim, ako paradne sa maju deti v BA (Ostredky, skolku mam rovno pod oknom), mrzi ma, o co vsetko dcera prisla.
O tom, ze skolka bola takmer cele prazdniny zavreta, ani nehovorim.

777januska777
8. júl 2024

Po mojej skúsenosti riešenia problémov v skolke som za menšiu škôlku. Vacsie škôlky sú také neosobnejšie a také menej trpezlivejsie k problemom deti, aspoň teda co som zažila ja. Ale tak záleží od škôlky a učiteliek.

sasesoe
8. júl 2024

@timczak ešte taká vec, to že teraz začnete v jednej ms, neznamená, že tam musí pokračovať až kým nepôjde do ZŠ. Pokojne daj ďalší rok žiadosť do ms u vás v obci a potom ďalší taktiež a minimálne ako predškolská by som ho dala tam, kam pôjde do školy/s tými deťmi, samozrejme, ak to bude možné. Samozrejme, zmena ms má i svoje úskalia, ale je to cesta

nikiniki25
Odpoveď bola odstránená
Zobraz