Škôlka, sople a práca

9. okt 2021

Ahojte, prosím ako to riešite vy, keď je dieťa v škôlke zasoplene, samozrejme, musí ostať doma. Ale ako to riešite v práci keď je dva týždne v mesiaci dieťa choré? Manžel s malou byť nemôže, starkí tiež nie,takže ostávam ja,ale jednoducho sa to nedá.... Home off neprichádza v úvahu....tak kde mám to dieťa nechať...ja som už zúfalá...dakujem

dskjhfdlkdjhl
9. okt 2021

My mame starych rodicov vyse 200km, obaja sme vzdy pracovali, takze sme si platili opatrovatelku. Nastastie moje deti nebyvali casto chore.

anesim
9. okt 2021

Jedine sa striedat s manzelom. Ked bola moja chora, tak na zaciatku choroby 2-3 som s nou bola ja, potom uz muz a ked nemohol ani on, tak som mala v zalohe vysokoskolacku. Ucim na zš, a nemohla som stale byt s nou doma 2 tyzdne kazdy mesiac.

autor
9. okt 2021

@anesim ďakujem ale vezme mi opatrovateľka ak dieťa so soplikom alebo kašlom? Pri horúčke by som ju nikomu nenechala ale keď na nádchu a mám byť týždeň doma je kontraproduktívne

mogaa
9. okt 2021

jasne že ano...veď jej hneď na začiatku povedz že jej služby budeš využívať hlavne kvôli tomu že dieťa je prvý rok v škôlke....najlepšie ak máš v paneáku nejakú staršiu čipernú dôchodkyňu ale externú študentku

evkamotka
9. okt 2021

Podla mna vezme aj so soplom. Ak kvoli covidu, ved ludia su aj zaockovani, neboja sa. Vsetci vedia ako je to so soplom vs pracou, presne na ten ucel by si dala echo ze hladas niekoho

autor
9. okt 2021

kočky ďakujem moc, ano idem niekoho hladat...

lianka123
9. okt 2021

@dskjhfdlkdjhl to si jej poradila...

dskjhfdlkdjhl
9. okt 2021

@lianka123 Napisala som jej, ako som to robila ja. Ty si jej ako poradila? Ci si sem prisla len kritizovat rady inych?

jankalukasova
9. okt 2021

Ja som na VŠ opatrovala dievčatko, keď bolo zdravé, išla som po ňu do škôlky, keď bola chorá, tak od rána pri nej. Veď na to ma mali. Aj keď mala teplotu. Sledovala som ju, dávala som lieky, mojkala ju... Aj zábaly som robila, keď bolo zle.

dkethe
9. okt 2021

Nezavidim 😔 mne vzali teraz do skolky mladsiu 2.5 rocnu, reku do prace sa neponahlam, co to este uzijem volna. H*vno uzivam. Od maja su vkuse chori (dovtedy vobec). Stari rodicia ich nezvladaju, vzdy sa im u nich prihorsilo. Uprimne, neviem si predstavit co by bolo kebyze v septembri som nastupila do prace 😔 proste sme po rokoch dobrej imunity spadli do kolotoca z choroby do choroby a nestihaju sa z toho pozviechat. Drzim prsty, poradit neviem.

sapetka
9. okt 2021

A preco nemoze ist so soplom do skolky? Ked je to biely sopel samozrejme?

mima1
9. okt 2021

Ked ma len sopel ze vodu, nie farebne tak normalne chodi. Ak ho teda neboli hlava hrdlo.

elizabet173
9. okt 2021

@lianka123 veď jej poradila výborne, ako by si to riešila ty?

lianka123
9. okt 2021

@elizabet173 riesim nieco podobne. Nie je empaticke pisat- moje deti nebyvaju chore..

dskjhfdlkdjhl
9. okt 2021

@lianka123 A Ty si citala len poslednu vetu mojho prispevku, alebo mas nejaky problem s chapanim? Ved som tam jasne napisala, ze som si platila opatrovatelku. Kym budes znovu reagovat, tak skus popremyslat.

elizabet173
9. okt 2021

@lianka123 napísala našťastie moje deti nebývajú často choré, ak sú, tak to rieši spôsobom, ktorý jej poradila. Nebolo by empatické, keby napísala len vetu - moje deti našťastie nebývajú často choré. Vnímaš ten rozdiel?

lianka123
9. okt 2021

@dskjhfdlkdjhl s tebou si nepisem

lianka123
9. okt 2021

@elizabet173 nevnimam. Bol tam egoizmus- ja sa mam lepsie. Bodka. Sorty, uz sa mi neda reagovat, mam toho vela.

elizabet173
9. okt 2021

@lianka123 to je tvoj názor, môj je iný, Autorke na rozdiel od teba poradila veľmi dobre.

dskjhfdlkdjhl
9. okt 2021

@lianka123 Zaujimave, lebo Ty si prva oslovila mna. Sice si vobec nepochopila ani jeden moj prispevok, ale je mi to jedno. Tie zeny, ktore to maju v hlave lepsie usporiadane, to pochopili.

scorpionflower1
18. okt 2021

@sapetka pretoze kazdy sopel ma infekcny povod (virus alebo bakteriu).

sapetka
18. okt 2021

@scorpionflower1 deti si tie bakterie/virusy siria este predtym ako sa nejake symptomy prejavia, taketo mierne sopliky priesvitne nikomu neublizia. Ak je dieta vitalne bez horucky preco nie. To by potom museli vsetky deti sediet doma od jesene do jari