Ahojte,
vie mi niekto poradit, ci v Bratislave existuje nejaka skolka, ktora vyucuje montessori pedagogikou a zaroven poskytuje stravu v bio kvalite? Idealne pre dieta od 2 rokov. Vopred moc dakujem za odpovede.
montessori pedagogika je v našej spoločnosti fajn podľa mňa práve pre deti 2-3 ročné, a to ešte v malom kolektíve, pretože v tomto období prechádzajú obdobím JA SÁM, obdobím VZDORU...a tí čo sú popredu aj obdobím PREČO...štýl montessori podporuje a nabáda deti k tomu, aby si samé vyberali, čo chcú robiť a venovali sa tomu, čo ich najviac baví...no ale kedže sú to deti, potrebujú aj pomoc a podporu dospelého...v zariadeniach s montessori pedagogikou je učiteľ/ka len poradcom dieťaťa, nikdy mu neurčuje, čo má robiť, nikdy mu neplánuje deň a činnosti, len sa sama chytí toho, čo si vybralo dieťa...pôvodnou myšlienkou bolo pracovať s mentálne zaostalými deťmi, ktoré po krátkom čase dosiahli úroveň svojich zdravých vrstovníkov...neskôr tento štýl zaradili aj pre zdravé deti...no v našich pomeroch, kde je v škôlkach 24-25 detí, je tento štýl nevhodný a nezvládnuteľný...však predstavte si, že si len 10 detí vyberá(alebo rozkazuje) čo chce robiť...🙂...právom sa v škôlkach preferuje konštruktivistický štýl spolu s tvorivým, kde si deti spoločne s učiteľkou naplánujú aktivity a riadia sa pravidlami...myslím si, že montessori pedagogiku by mali vyhľadávať rodičia, ktorých dieťa inklinuje k nejakej špecifickej činnosti, ktorú klasická škôlka nebude môcť v plnej miere rozvíjať, keďže musí deti rozvíjať všeobecne s prípravou na klasickú základnú školu
viem iba o tejto www.montessori.sk
to by sme chceli asi prilis, aby ponukali aj bio kvalitu, takze neviem, treba sa informovat.