Maminky, mám 5 ročnú dcéru, ktorá má zdravotné problémy, nerozpráva, nosí ušné prístroje. Keďže v Mt nie je špec. MŠ - zrušili ju, požiadala som Odbor školstva v ZA nech mi poradia kde mám dať dcéru do škôlky. Odpoveď - mám ju zapísať do normálnej MŠ. Lenže mám obavu, či sa jej tam bude niekto venovať, či nebude ako hendikepované dieťa odstrkované a pod. Najbližšia špec. MŠ je v ZA, ale to je od nás 30 km tam , 30 naspať. Bola som na ÚPSVAR a tam mi oznámili, že nemám nárok na benzín. Keďže máme viac detí, finančne by nás to vyšťavilo. Žiujeme len z jedného príjmu, ja som na predĺženej RD. Nemáte s tým niektorá skúsenosti? Kde dať dieťa do MŠ?
@bonaqa2013 klasická MŠ a asistentku by si jej tam mohla robiť aj ty ... 😉 , no, ale to veľmi závisí od riaditeľky škôlky, ale škôlky väčšinou patria pod mesto, tak asi treba dať žiadosť na mesto
my sme mali dievčatko v bežnej MS s podobnou diagnozou zvladli sme to bola sice v skolke dlhsie v predskolskej triede mala 2 odklady ale teraz je uz tretiacka v bežnej základnej škole a ma same jednotky 😉
skus poziadat o integraciu alebo aby mala dcerka asistenta