Škôlka (odprevadzanie staršieho) + bábätko

nikdenikto
25. máj 2022

Ahojte,

s blížiacim sa termínom pôrodu rozmýšľam, ako si zariadim rano keď treba dk 7:45 odviesť syna do škôlky spolu s bábätkom, nakoľko muž odchádza o 5:00 z domu budem na to sama. Bývame na dedine, môžeme ísť pešo aj autom (chodíme autom stále).

Baby poradte, ako ste to robili vy? Ja neviem proste že bábo spí a treba už vyraziť tak za spánku zobrať dať ho do kočíka/vajíčka a ísť? Z tohoto mám obavu 😔

mima1
25. máj 2022

Jasne prelozis do sedacky vajicka kocika a ides. Ja som sice rano nechodila ale poobede a vzdy mensi spal. Dala som ho do kocika a isla som. Najlepsie sa prekladal ked bol na deke. To ani nevedel ze som ho zobrala a dala na ine miesto.

nafka0483
25. máj 2022

@nikdenikto Mne sa to nezda byt problem. Presne ako pises vzala som spiace dieta a prelozila do kocika/vajicka a isli sme.
Je decembrova, cize este som ju v spanku obliekla do overalu. Ak sa pritom trosku zobudila, tak vzapati v hybajucom sa kociku/aute zaspala naspat.

kacena4
25. máj 2022

nechaos normalne obleciek obe deti aj ked mladsie zobudis a ides. toto som riesila nonstop kedze muz tiez pracoval a hlavne naucite sa rezim do skoly tam uz musi chodit pravidelne

ivangeline
25. máj 2022

Niekto pouziva taku vanicku a pripne na zadne sedadla.. Maly by mohol v predu v protismere.

mareka49
25. máj 2022

Nepredbiehaj udalosti.
Mozno bude staršie dieťa s tebou doma par týždňov.
Pripadne dajme tomu ze budeš chcieť hneď ho vodiť, tak áno spiace preložís.
Ono zas tak moc možnosti nie je.
Neskôr nosič mini, ak ti nebude vyhovovať kočiar.
Začiatky sú veselé, tak možno neskôr usudis ze dáky čas ti je doma dobre s oboma, ako absolvovať tu obliekaciu torturu.
Zalezi aj od ročného obdobia a tvojej šikovnosti.

nikdenikto
autor
25. máj 2022

@kacena4 ďakujem. Starší syn už bude mať 4 roky, od 1,5 roka bol v jasliach a potom od 3 rokov normálne v štátnej škôlke no ten už režim má😊 a do škôlky tiež musí chodiť nenechávam ho doma ani teraz keď ešte nie je bábo na svete. Normálne tam chodí ako keď som pracovala. Bola snaha že budem ho dávať neskôr ( to bol protest že on sa nezahral s predskolakmi lebo neskôr už sú vo svojej triede a keď chodil 6:45 boli ešte spojený) a no poobede keď ho chcem zobrať skôr tak tiež je problém že sa ešte nezahral poriadne. Nevyhovies 😂

nikpa
25. máj 2022

@nikdenikto mala som rovnakú situáciu, keď starší nastúpil do škôlky, mladší mal 4 mesiace a ráno som s nimi bola sama. Nie je to bohviečo, niekedy mi tieklo po chrbte kým sme sa vytrepali všetci z domu. Mladšiemu som natiahla na pyžamo len overal, musel byť najedeny, čiže ak bolo treba, budila som ho 20min pred odchodom aby som ho nakrmila. Inak som ho nechávala spať až takmer do obchodu keď sme už boli so starším vychystani. Tiež som najprv uvažovala či budem chodiť s autom. No to by znamenalo nosiť mladšieho vo vajíčku z auta do škôlky, keďže s ním na rukách by som druhého ťažko povyzliekala v škôlke a mne sa to ťažké vajíčko nechcelo vláčiť ani skladať a vykladať kočiar z kufra. Tak sme chodili pešo s kočíkom bez problémov až do škôlky. A keď pršalo som ho vždy odhlásila 🤷 😃

pininka1
25. máj 2022

Za akehokolvek pocasia, babo do kocika a odniest starsieho. Kolkokrat som kocikom prva prerazala cestu od snehu. Ina moznost nebola a neubudlo z nas. Dokonca sme takto chodili aj busom so starsim na gymnastiku.

nikdenikto
autor
25. máj 2022

@nikpa aj mne sa viac páči varianta pešo, kúpim ten skejtik na kočík nech nám netrvá cesta pol hodinu 😂