Ahoj baby chcela by som sa opýtať či mi neviete poradiť dcérka bude mať terás v januári 3roky, do škôlky ju priali no odrazu sa mi začala zase pocikavat a nie a nie ju od naučiť chcela by som dať odklad a terás ju do tej škôlky nedať. Je pre moju dcérku skvolka povinná keď bude mať AS v januári 5 je už predškolská terás? Alebo stačí ak nastúpi AS v roku 2025/2026.
Pokiaľ vasa dcérka dosiahne 5 rokov v januári 2026, predškolská povinnosť začne v školskom roku 2025/2026, teda od septembra 2025. Ale ak sa dieťa ešte necíti pripravené na škôlku, mozete požiadať o odklad nástupu do predškolského zariadenia. Toto rozhodnutie by malo byť konzultované s pediatrom alebo psychológom, ktorí môžu poskytnúť odborné stanovisko.
@vestecmagia podľa mňa bude mať 5 rokov v roku 2025...
Ťažko povedať, keďže píše trochu chaoticky 🤷♀️
Povinná bude až od ďalšieho roka, teraz ju kľudne nechaj doma ak môžeš a oznám to škôlke.
@ruzoveokuliare terás v nanuary
@ruzoveokuliare áno terás január 2025 bude mať 5 rokov
@vestecmagia dnerka bude mať 5 rokov terás 2025
@alojzova no je už dosť veľká, ja by som sa snažila ju cez leto odplienkovat, prípadne to riešiť s lekárom a dať ju normálne od septembra do škôlky, lebo po nástupe bývajú deti aj tak často choré, takže aj tak bude každú chvíľu doma, no ale je to na tebe
@janickacrazy ale je to pre ňu povinná či nie
@alojzova môže chodiť aj na celý deň, nielen na 4 hodiny, ale ozaj pokiaľ je malá zdravá, tak v tomto veku by už mala byť bez plienok. Ak to tak nie je, tak riešiť lekárov.
@alojzova pozri, nebude sa ti to páčiť, ale napíšem ti. A predpokladám, že ma čochvíľa niektoré mamičky zhejtujú. Tvoja dcérka ma 4 a pol roka, a stále potrebuje plienku. Nie je to normálny stav, ja by som sa pýtala pediatričky. Môže mať urologický, neurologický, psychický problém…alebo je možno len zanedbaná. Prepáč! Netvrdím, že sa o ňu nestaráš, ale obliecť, nakŕmiť… ono to chce viac. Ale ako píšem-nesúdim, dôvod nepoznáme. Trošku ma trápi to, že si vôbec nevážiš, že dcérka dostala miesto v štátnej škôlke…lebo to nie je samozrejmosť. Nehľadaj dôvody, prečo by nemala nastúpiť. Ale hľadať možnosti, ako ju čo najskôr odplienkovať… Či sa to niekomu páči, či nie, aj dieťa potrebuje spoločnosť vrstovníkov. Sú v tomto veku veľmi dôležití, potrebuje sa naučiť budovať vzťahy nielen v rámci rodiny. Predpokladám, že sa bojíš plaču- ver tomu, každá sme si tým prešli. Aj moje dieťa plakalo (a ja s ním za dverami). Nebol to však plač chorobný, len strach z neznámeho. Po pár dňoch pochopil, že pre ňho prídeme, zahrá sa s kamarátmi… a to nastúpil ledva trojročný…tak mama hlavu hore, plienky dole, leto je na to ideálne a šup do materskej školy! Daj svojmu dieťatku viac možností, možnosť byť úspešným…tvoja gramatika svedčí o tom, že tebe sa v tej škole asi veľmi nepáčilo… opäť prepáč, každý sme na niečo iné… ja zas neviem háčkovať…
@palicka no dovoľ čo si ty dovoľujes mi napísala že moja dcérka je zanedbaná si ty normálna alebo nie . Moja dcérka má čo mať musí a čo potrebuje nikdy jej nič nechýbalo vždy je o ňu riadne postarané vôbec si mi tu nenapísala žiadnu odpoveď k mojej otázke tak stáde zmizni kto vie ako sa staráš o ty o tvoje deti či niesi oni zanedbané a ty tiež mne ty tu nepíš nemám o tvoj názor záujem v každej otázke musí prísť niekto ako si napríklad ty keď nepíšeš k otázke tak tu nemáš čo robiť dovi
@alojzova ale ty si vôbec nepochopila, čo som ti napísala… a už vôbec nie, že je zanedbaná…čítaj ešte raz… prepáč, nie je v poriadku, že tvoja dcérka otravuje v tomto veku plienku. Preto som ti odporúčala riešiť to najprv s pediatrom a on by tá mal nasmerovať ďalej, pokiaľ je to teda zdravotný problém. Zbytočne sa hneváš, rozmýšľaj…nikto nemá v úmysle ublížiť ani tebe, a už vôbec nie tvojej dcérke. Ale z toho, čo píšeš je zrejmé, že len hľadáš možnosti byť ďalej doma, dcérka rovnako…. A prepáč, neprospeje to ani jednej z Vás!
Nedám ti radu ohľadom škôlky ale ak už bola dcéra bez plienok a začala sa opäť pocikavat žiadaj od lekárky vyšetrenie moču a následne aj nefrologa.. U mojej dcéry takto 2 x zistili baktérie v moci hoci žiadne iné príznaky nemala.
Prihlásená je,chodiť do škôlky nemusí, nemá ju povinnú, su rodičia, ktorí majú zapísané dieťa,ale dávajú ho tam raz dva krát do mesiaca, keď si potrebujú niečo vybaviť, čo je škoda,lebo zaberajú miesto,tým ktorí to ozaj potrebujú....máme takýchto rodičov v triede viac ..ich vec v podstate,nemusia nikomu nič vysvetľovať,lebo pre nich povinná škôlka nieje....Čo sa týka toho,že tvoje dieťa má v takomto veku plienku....no to už je cez...ja by som išla minimálne k pediatrovi...iné je keď sa popísava v spánku v tomto veku...ale keď ju potrebuje cez deň,tak to musíš riešiť, nieje to určite v poriadku.
@alojzova možno ozaj pôjde ,,len o nejakú prkotinu" v moči, môj sa pocikaval v noci do 6 rokov....nieje na tom nič hanby....dejú sa také veci.... radšej vedieť čo za tým je a bude určite aj dcéra aj ty kludnejsia😉 Môj to ovplyvniť nevedel,ale neskutočne sa zato hanbil,plakal kvôli tomu,nechcel chodiť na výlety niekde,kde trebalo prespať...lebo ostatné deti vydržali a on ráno na komplet mokrá posteľ....plienku na noc od 4,5 odmietal pred ostatnými,keď sme niekde prespávali...jeho to veľmi škrelo,trpel tým doslova,keď vedel l,že ostatné deti v tomto veku už plienku nemajú...
@alojzova materská Skola je povinná až v predškolskom veku (5 ročne deti). Bolo by fajn oznámiť MŠ, že nenastúpi, môžu zobrať na jej miesto iné dieťatko…len aby ti ju o rok vzali…