Škôlka na pol dňa

26. sep 2024

Ahojte. Dcéru mi prijali do škôlky na celý deň. Ale znášala to veľmi zle, tak som ju začala bravať na obed domov. Teda naobeduje sa a ide domov.
No bolo mi povedané, že ak ju chcem aj naďalej brať na obed domov, že musím doniesť žiadosť o zmenu z celodennej dochádzky na poldennu. Ja by som niekedy chcela, že tam bude mala aj spávať, len najprv chcem, nech si viac zvykne na škôlku a na to všetko.
Máte to aj vy tak, že je potrebné tu žiadosť doniesť?

kavasmliekom
26. sep 2024

Mala by si sa rozhodnúť, či chceš na celý deň, alebo na pol dna ato čím skôr, tým lepšie, nie kvôli učitelkam, ale kvôli dcére. Myslíš, že v januári ti tam už bude chcieť spať, keď teraz povoliš? Ty nepracuješ?
A áno, u nás je to tiež tak. Mame adaptacny program, po tom už musí chodiť na celý deň, alebo keď ma žiadosť len na pol dňa, tak na pol dňa

earlgrey
26. sep 2024

U nás to tak nie je...moja je prijatá len na pol dňa...pani riaditeľka mi vysvetlila, že ak by som podala žiadosť na celý deň a bola by prijatá na celodennú dochádzku, tak kľudne ju tam môžem nechať len na pol dňa, ak by som chcela...ale keďže som "matka starajúca sa o dieťa do 6 rokov", tak zo zákona som mohla požiadať len o poldennú dochádzku..v januári, keď dcéra dovŕši 6 rokov a ja sa zaevidujem na úrade práce, tak môžem podať žiadosť o celodennú dochádzku, ale kľudne dcéru nechávať len pol dňa...Asi záleži aj na riaditeľke danej škôlky.

ktobytobolpovedal
26. sep 2024

Moj je tiez zapisany na cely den a chodi len na pol dna. Pri starsom to bolo rovnako. A ano, normalne sam mi povedal asi po roku a pol, ze tam chce ostat aj poobede… a kedze mozem, nechavam rozhodnutie aj na mladsom, kedy sa rozhodne tam spat. Ale asi to zavisi od skolky a vedenia… kazda to ma inak 🙂

autor
26. sep 2024

@kavasmliekom ja som s mladším na MD. Tak celkovo je taká, že na všetko potrebuje viac času, kým si zvykne. A verím, že po nejakom čase sa začne sama pýtať do škôlky spať. Ono problém je aj v tom, že doma zaspáva s plyšakom. Do škôlky si však deti nemôžu brať nič z domu na spánok. Má tam aj kamarátky, aj dobre jej tam je, ale spať tam zatiaľ nechce.

@earlgrey no, tiež som si to myslela, že keď je prijatá na celý deň, že ju môžem v pohode bravať domov aj na obed. No kvôli tomu, aby ju nerátali už po obede do počtu, že musím dať tú žiadosť o zmenu.
Olovranty som si odhlasila u vedúcej ŠJ

earlgrey
26. sep 2024

@autor
Tak asi majú iné podmienky. Je to už len na tebe, ak si doma, tak jej zmeň dochadzku na poldennú, neboj, o nič nepríde...poobede, teda po spánku aj tak nejaké extra aktivity v škôlke nie sú, samé učiteľky povedali, že to najdôležitejšie preberajú a robia doobeda, poobedie je voľnejšie. Ty vieš, čo je pre tvoje dieťa lepšie.

slavomira236
26. sep 2024

Ja som v priebehu prveho roku januar februar marec april vyberala mojho na obed lebo nechcel spat nudil sa okusaval si nechty nebol ziaden problem. Len som musela platit aj za olovrant..

lenka2710
26. sep 2024

Ja som malého prvý rok dala tiež na cely deň, ale po 2 týždňoch som to vzdala, malý začal hnackovat, stále ho bolelo bruško! Takže chodil len na pol dna! A nikto nemal námietky, skôr je to naopak, keď dieťa zápises na pol dna a potom ho chceš nechať na celý, lebo majú urcity pocet ležadiel a vtedy by sa mohlo stať, že nebudu mat miesto navyše! Tento rok si už sám povedal, že tam bude aj ležať, lebo spat už nechce

zuzanaete
26. sep 2024

U nas su deti prijate na cely den, ale nie vsetky realne chodia na cely den. Ja som tak starsieho bravala na obed domov a cely den zostal, az ked som isla do prace a aj mladsi do skolky.

dory11
4. okt 2024

Máme na celí deň prijatú beriem si ju domov ako ja potrebujem niekedy po obede a niekdy hneď po obede viac menej z mesiac čo hodila spala asi polovicu a polovicu išla domov na obed nikde nebolo problém učiteľkam.len ráno nahlasujeme. Či prídeme o spánku a cca o koľkej lebo na obed