Škôlka na celý deň

iowa2
6. sep 2022

Dobrý deň prajem. Prosím vás, som nezamestnaná matka 4 ročnej dcérky. Riaditeľ škôlky ju nechce prijať na celý deň, len 4h, že až keď prinesiem papier od zamestnávateľa. Je takýto postup správny od strany riaditeľa?
Ťažko mi je nájsť prácu, aby som ju stihla vyzdvihnúť, takže tým pádom je to bludny kruh.
Ďakujem za názory.

nwnw
6. sep 2022

@iowa2 obratila by som sa na zriadovatela.

senan
6. sep 2022

Tak to je fakt zvlastny pristup, riesila by som to isto. Ved to predsa nie je normalne, este som nieco take nepocula.

iowa2
autor
6. sep 2022

To je samospráva? Ďakujem. Nwnw

iowa2
autor
6. sep 2022

@senan ja som tiež nepočula o takýchto metódach od iných mám, to len mne sa takto pošťastilo 😔

boks45
6. sep 2022

A pri pohovoroch si nevies naplanovat cas pohovoru ,ako ti to vyhovuje? Lebo mna sa teda vzdy spytali,kedy sa mi da.

radkaradix
6. sep 2022

@boks45 asi nejde o čas pohovorov, ale pracovný čas ;)

evica17
6. sep 2022

@iowa2 no tak nájdi si študentku/dôchodkyňu na vyzdvihnutie, zavesenie do škôlky a prípadne postrazenie kým prídeš z roboty. Alebo otec dieťaťa ?

iowa2
autor
6. sep 2022

@radkaradix presne tak, dík

loginexistuje
6. sep 2022

ano stretla som sa stym na pohovory chodievaj doobeda a ked ta prijmu vezmi zmluvu riaditelovi a vezme ju na plnu dochadzku

boks45
6. sep 2022

@radkaradix vsak pise ze ak si najde prscu tak jej ju prijmu na cely den,ked donesie papier od zamestnavatela.

iowa2
autor
6. sep 2022

@boks45 Asi len ty rozumieš tomu, čo píšem, mám pocit

brigit8
6. sep 2022

@iowa2 pri starostlivosti do 6r o dieta, ak štát platí za teba zdravotné poistenie, tak dieťa môže byť v škôlke na 4h

lenka2813
6. sep 2022

@iowa2 pokial viem, tak na 4 h musi byt dieta v skolke len ak si vedena ako osoba starajuca sa o dieta do 6 rokov...ak si na urade prace alebo dobrovolne nezamestnana a platis si odvody do ZP, preco nemoze byt dieta v skolke na cely den?
O tom pocujem prvy krat. 🙈

iowa2
autor
6. sep 2022

@brigit8 Nemám starostlivosť do 6 rokov, som na úrade práce

henka123123
6. sep 2022

No to je cudne....moj bude chodiy na cely den pod podmienkou ze ak nebude spat bude ticho ten cas a nikto sa na nepytal ci robim a teda ani sa robit nechystam

lenka2813
6. sep 2022

@iowa2 no veru fakt zvlastny pristup...ani ja som sa s takym niecim nestretla...

elizabet173
6. sep 2022

@iowa2 Ostatné podmienky prijímania detí do materskej školy nesmú byť v rozpore so všeobecne
záväznými právnymi predpismi (napr. v rozpore so školským zákonom, s antidiskriminačným
zákonom atď.) a nesmú byť diskriminujúce a obmedzujúce práva dieťaťa alebo zákonných
zástupcov. Riaditeľ nesmie ako podmienku prijatia dieťaťa stanoviť napr. zamestnanosť
zákonných zástupcov alebo trvalý pobyt v danej obci/mesta atď.
Zisti si, či sa to týka aj toho, že je dieťa prijaté na celodenný alebo poldenný pobyt, lebo mne to pripadá nelogické, ak tam tvoje dieťa bude doobeda, prečo by tam nemohlo byť aj poobede, aj keby takých detí, ktorých rodič nepracuje bolo desať, neušetrí jednu učiteľku. Choď za zriaďovateľom a vysvetli situáciu

markaterka
6. sep 2022

U nás to bolo tiež tak, keď kapacita skôlky bola znížená, že deti, ktoré mali matky doma, nemohli spať v škôlke. Potom pristavili ešte jednu budovu a už nebol problém, mohli byť všetky deti na celý deň.
Však na pohovory choď doobeda a keď sa zamestnas, tak zanesies pracovnú zmluvu a zoberú ti dieťa na celý deň. Veď ti to riaditeľ povedal takto.

basska_b
6. sep 2022

Hej, o tomto som tiez pocula, ze maminy, co su doma s mladsimi detmi alebo na urade prace, "nemaju pravo" dat dieta na cely den do skolky. Bola tu davnejsie taka burliva diskusia, ze sa vraj valaju doma a kavickuju 🤦‍♀️🤦‍♀️

boks45
6. sep 2022

@iowa2 neviem ci ironia alebo nie , no asi nerozumiem teda , ty sa stazujes ze ti ju nevedia vziat uz na cely den, ale riaditel ti povedal ,ze ti ju vezme ak si najdes pracu ,na cely den,tak prosim ta v com je problem? Naozaj sa mozno pytam ako dilino ,ale fakt nechapem :D nie v zlom,fakt nerozumiem

veronika3110
6. sep 2022

https://www.rodinka.sk/vazne-veci/stat-pre-rodi...
je to normálny, zaužívaný postup, nenasťažuješ sa nič..
ak už nemáš nárok na rodičovský príspevok a nie si zamestnaná, szčo, ale vedená ako osoba, ktorá sa celodenne stará o dieťa do 6 rokov (čiže si vedená na úrade práce a štát za teba platí odvody), dieťa môže byť v škôlke len 4 hodiny...
nie je to výmysel riaditeľky, proste to tak funguje.. hned ked sa zamestnáš, tak hned na druhý deň môže ostať celý deň

veronika3110
6. sep 2022

ak si doma s druhým dieťaťom na MD alebo RD, to prv dieťa môže ostať celý deň

iowa2
autor
7. sep 2022

@elizabet173 ďakujem, toto som potrebovala vedieť 😘