Dobrý deň prajem. Prosím vás, som nezamestnaná matka 4 ročnej dcérky. Riaditeľ škôlky ju nechce prijať na celý deň, len 4h, že až keď prinesiem papier od zamestnávateľa. Je takýto postup správny od strany riaditeľa?
Ťažko mi je nájsť prácu, aby som ju stihla vyzdvihnúť, takže tým pádom je to bludny kruh.
Ďakujem za názory.
Tak to je fakt zvlastny pristup, riesila by som to isto. Ved to predsa nie je normalne, este som nieco take nepocula.
To je samospráva? Ďakujem. Nwnw
A pri pohovoroch si nevies naplanovat cas pohovoru ,ako ti to vyhovuje? Lebo mna sa teda vzdy spytali,kedy sa mi da.
@boks45 asi nejde o čas pohovorov, ale pracovný čas ;)
@radkaradix presne tak, dík
ano stretla som sa stym na pohovory chodievaj doobeda a ked ta prijmu vezmi zmluvu riaditelovi a vezme ju na plnu dochadzku
@radkaradix vsak pise ze ak si najde prscu tak jej ju prijmu na cely den,ked donesie papier od zamestnavatela.
No to je cudne....moj bude chodiy na cely den pod podmienkou ze ak nebude spat bude ticho ten cas a nikto sa na nepytal ci robim a teda ani sa robit nechystam
@iowa2 Ostatné podmienky prijímania detí do materskej školy nesmú byť v rozpore so všeobecne
záväznými právnymi predpismi (napr. v rozpore so školským zákonom, s antidiskriminačným
zákonom atď.) a nesmú byť diskriminujúce a obmedzujúce práva dieťaťa alebo zákonných
zástupcov. Riaditeľ nesmie ako podmienku prijatia dieťaťa stanoviť napr. zamestnanosť
zákonných zástupcov alebo trvalý pobyt v danej obci/mesta atď.
Zisti si, či sa to týka aj toho, že je dieťa prijaté na celodenný alebo poldenný pobyt, lebo mne to pripadá nelogické, ak tam tvoje dieťa bude doobeda, prečo by tam nemohlo byť aj poobede, aj keby takých detí, ktorých rodič nepracuje bolo desať, neušetrí jednu učiteľku. Choď za zriaďovateľom a vysvetli situáciu
U nás to bolo tiež tak, keď kapacita skôlky bola znížená, že deti, ktoré mali matky doma, nemohli spať v škôlke. Potom pristavili ešte jednu budovu a už nebol problém, mohli byť všetky deti na celý deň.
Však na pohovory choď doobeda a keď sa zamestnas, tak zanesies pracovnú zmluvu a zoberú ti dieťa na celý deň. Veď ti to riaditeľ povedal takto.
Hej, o tomto som tiez pocula, ze maminy, co su doma s mladsimi detmi alebo na urade prace, "nemaju pravo" dat dieta na cely den do skolky. Bola tu davnejsie taka burliva diskusia, ze sa vraj valaju doma a kavickuju 🤦♀️🤦♀️
@iowa2 neviem ci ironia alebo nie , no asi nerozumiem teda , ty sa stazujes ze ti ju nevedia vziat uz na cely den, ale riaditel ti povedal ,ze ti ju vezme ak si najdes pracu ,na cely den,tak prosim ta v com je problem? Naozaj sa mozno pytam ako dilino ,ale fakt nechapem :D nie v zlom,fakt nerozumiem
https://www.rodinka.sk/vazne-veci/stat-pre-rodi...
je to normálny, zaužívaný postup, nenasťažuješ sa nič..
ak už nemáš nárok na rodičovský príspevok a nie si zamestnaná, szčo, ale vedená ako osoba, ktorá sa celodenne stará o dieťa do 6 rokov (čiže si vedená na úrade práce a štát za teba platí odvody), dieťa môže byť v škôlke len 4 hodiny...
nie je to výmysel riaditeľky, proste to tak funguje.. hned ked sa zamestnáš, tak hned na druhý deň môže ostať celý deň
ak si doma s druhým dieťaťom na MD alebo RD, to prv dieťa môže ostať celý deň
@elizabet173 ďakujem, toto som potrebovala vedieť 😘
@iowa2 obratila by som sa na zriadovatela.