Ahojte maminky…Dcérka nastupuje v Septembri do škôlky..Čo sa týka úhrady za stravné som z toho jeleň, vôbec tomu nerozumiem..Prikladám aj dokument..Neviem teda koľko uhradiť mesačný poplatok za stravné..Nastupujeme do školky Dr.Janského č.8
A čo mne osobne je aj trošku odveci je že v papieroch kde má byť písané čo treba deťom doniesť nieje pohárik, kefka, pasta? Treba alebo dávajú deťom? Totiž rada by som kúpila vlastné..Mám pocit že dost dolezitych vecí vynechali..
Ďakujem za prečítanie a rady, pekný deň💕
Nie je to dobre vidieť, ale ak bude na celodenný pobyt, platí pre ňu prvý riadok - strava na 1 deň - na škôlke nie je žiadny oznam? ešte by som počkala, určite týždeň predtým budú oznamy pri vchode. Ja platím synovi 37€ mesačne. Čo sa týka kefky, deti si v MŠ zúbky neumývajú. Možno predškoláci áno, ale malé detičky nie. Jednak kvôli tomu, aby si navzájom nemenili kefky, jednak mnohé iba vycmúľajú pastu. Nie každé dieťa si vie v tomto veku umyť zúbky samo.
Nevidim to dobre stravne podla toho ci bude mat aj obed, olovrant...uz chcu, aby si uhradila?zo zaciatku nebude asi cely den...spytaj sa
Kefky a pastu sme mali od sponzora nemuseli si deti nosit a male si neumyvali kvoli kovidu
Dakujem Vám baby😘
@ria2001 prepáč ale usledovať pri 20deťoch vlastný pohárik je trošku od veci....čo sa týka pasty a kefky tie sa do škôlky nenosia, tiež odsledovať pri 20-tich deťoch kotrá pasta a kefka je ktorého dieťaťa je nereálne....na 20detí sú 2učiteľky, sú radi ak s nimi zvládnu základné úkony ako prezliekanie.....teda u nás v meste si posledné 2roky zubky deti neumývajú, možno až predškoláci, ale menšie deti nie, detto nenosia si vlastné poháre, ale vždy majú na stole nachystané nápoje v pohároch škôlky - tam im dávajú aj mlieko aj vodu, aj malinovky.....
my sme chodili na dr. janskeho. Uteraciky sme nenosili. Kefka a pasta (kym nebol covid) bola v mravcovej triede asi az tusim od pol roka... najprv sa musia naucit zaklady ako fungovat.
Na pitie sa je idealne nerozbitna flasa s oznacenim, oni ich detom beru aj von aby sa napili pocas pobytu vonku ak je teplo.
@dzina007 u nás si deti zubky neumývali a to malá chodila do 2 škôlok....a teda aj v oboch škôlkach nemohli mať vlastný riad - teda pohár či tanier a príbor...v jednej zo škôlok mohli mať vlastné flaše a aj tie im dávali keď išli von, tam bola čistá voda....inak v triede bola tácka s plnými pohárikmi dieťa si vzalo a po vypití odložilo na druhú tácku
@ria2001 ale oni vela veci dokazu odsedovat.. su tam velmi sikovne ucitelky... najvacsi chaos je prve tyzdne kym sa deticky zabehnu... potom sa postupne naucia... 🙂
prve dni je najlepsie tie veci oznacovat,... mojmu synovi sa podarilo prvy den mat na nohach spoluziackine ruzove tenisky... a pritom svoje poznal... ale no nejako chaos zaposobil... 😀
pyzamka budu mat polozene na svojich postielkach ale tiez sa moze stat ze sa veci pomiesaju... 🙂 preto idu na vsetko postupne aj s tymi zubkami... lebo ano prvy tyzden by tie kefky neustriehli ale casom deti ako rastu su rozumnejsie ide vsetko... 🙂
@ria2001 je to dokument na stranke skolky, takze by mal byt platny... Podla mna pockaj do 20.augusta, mozno sa nieco zmeni, tiez som radsej vtedy cakaka. Ale ked by si aj teraz zaplatila a nahodou zmenia sumu, tak ti oni daju potom vediet ci doplatis alebo nabuduce budes platirlt menej. Je to vlastne zaloha, teraz zaplatis vopred a potom uz budes len platit podla toho, kolko dni odstravuje.
Vsetky veci oznac, p.ucitelky su skvele a vedia si to odsledovat. Ale co sa tyka kefky a pasty, tak ot by bol chaos na zaciatku. Musia si najprv deticky zvyknut na skolku, rezim. Lebo tie deticky v zaciatkoch casto placu aj cez den, najma ked maju ist prve dni spat, takze p.ucitelky maju starost hlavne s tymto, takze umyvanie zubov sa neriesi. Pyzamko sa nosilo pondelok ciste, dali si ich na svoje lehatko. Lehatko malo kazde dietatko oznacene obrazkom, pod vankusom mali pyzamka, takze tam s vymenenim nebol problem. Dobre oznac najma flasku, kludne dak aj nejaky obrazok na flasku aby si dietatko spoznalo svoju flasu. Lebo rano donesies flasku, polozia ju na stolik a chodia sa napit kedy chcu, plus ich beru aj von. U nas som videla ze mali ak 4 deti rovnake flasky, tak radsej riadne oznacit. Kludne sa opytaj ak este nieco, moja tento rok koncila v tej skolke.
Inak skolka bola super, pani ucitelky boli velmi zlate a ochotne. Triedy boli velke, kopec hraciek, dvor tiez velky, vela stromov, teraz maju aj cast nove preliezky. Mojej dcere aj strava velmi chutila.
@ria2001 Moja starsia tam teraz koncila, inak super skolka za nas 😊 Co sa tyka poplatku za stravu, ja som vtedy platila podla tohto dokumentu.https://www.ziarskeskolky.sk/index.ph...
Co sa tyka kefky, pastu a poharika, tak na zaciatku si seti zubky neumyvali, vraj az v dalsom roku, lebo ze na zaciatku su eate male tie deti, ze je to dost okolo nich aj bez umyvania zubkov. Lem potom prisla korona a bol zakaz. Nakoniec si zacali umuvat alo predskolaci. Mali vzdelavaci program s curaprox a p.ucitelkou a tam dostali curaprox kefky, poharik a pastu. Takze to netreba riesit, teraz si zubky unyvat nebudu.