Ahojte,
mám 4-ročnú dcérku, ktorú by som chcela dať od septembra prvýkrát do škôlky. Problém je v tom, že bývame na inom mieste ako máme uvedené trvalé bydlisko - v inom okrese. Myslíte, že mi ju vezmú do škôlky?? či nám mám kvôli tomu zmeniť trvalý pobyt?? Vôbec sa nevyznám..
@simma13 ja som od učiteľky v MŠ počula že prijatie dieťaťa nesmie ovplyvňovať trvalý pobyt... Že prijíma sa hlavne podľa veku... Že aj keď som z tej istej dediny ako je škôlka oni uprednostia aj tak dieťa napr 5 či 6 ročné aj keby bolo z iného kraja... To mi povedala riaditeľka MŠ keď som s ňou volala...
je to hlavne vysoko individualne, podla mesta, podla skolky, v BA ti bez trvaleho pobytu dieta jednoducho nevezmu, lebo nie je dost miest 🤷♀️
Mne nezobrali...chodil tam kde mame trvalý pobyt..
@simma13 ziadne doklady nemenis. Prihlas na trvaly dieta, ked ju zoberu tak ju zase supni spat.
@kittykat22 nemoze mat iba dieta TP na adrese, musi aj aspon 1 dospelý
@e1i tak to prehodi aj s matkou a potom to prehodi spat. Nic sa nestane. Nic menit netreba.
@simma13 vzali mi obe deti bez trvaleho pobytu. Ale ak si z PO, tak by som rychlo pobyt menila, tam je so skolkami uz dlho problem. Tak ci tak si ho budes za 2 roky menit kvoli skole, tam uz su ine pravidla.
Niektoré škôlky akceptujú aj čestné prehlásenie, skús sa opýtať priamo v škôlke. Ak je problém zmeniť trvalý pobyt.