Škôlka a súrodenec mimino

syrik
18. aug 2015

Ahojte maminky, možno trošku blbá otázka, ale teraz ide staršia do škôlky a Doma mám ešte malé mimco. Chcem sa spýtať, keď vodíte staršie do a zo škôlky, idete s kočíkom až do šatne? Ja som si totiž až teraz uvedomila, že pri vstupe do našej škôlky sú dosť vysoké schody, takže s kočíkom to bude zaujímavé. Ako to riešite? A ešte sa opýtam, boli aj vaše druhé detičky často choré, keď staršie nastúpilo do škôlky? Ďakujem mockrat

loginexistuje
18. aug 2015

vo vacsine skolok sa s kocikom do satne neda vojst .. je to kvoli hygiene a aj kvoli priestoru a bezpecnosti.... takze to poriesis bud satkou ci nosicom alebo niekoho poprosis a postrazi ti dieta v kociku...

a ano choroby sa dost prenasaju medzi detmi najma prvy skolkovy rok je rizikovy.. u nas sme choreli nielen mladsie dieta ale aj my ako rodicia kedze sme neboli zvyknuty na skolkarske bacily .. treba posilnovat imunitu ale neda sa tomu vyhnut uplne

syrik
autor
18. aug 2015

@loginexistuje No kvôli hygiene sa aj bojím ísť s noc až do šatne, ale v tom kočíku mi prišla viac chránená, ako v nosiči. No bude to zaujímavé 🙂

katkasofi
18. aug 2015

@syrik to nemáte vstup do budovy bezbariérový? My máme, ale uz hore na poschodie nie...do dolných dvoch tried sa dostane matka s kočíkom... A nemá kto male postrážiť kým zanesies starsiu? Ja som chodila na aute s najstaršou a mladší dvaja (2r a novorodenec) zostali doma...no ale nie všetkým sa dá, to chápem...😞

moonglow
18. aug 2015

@syrik mladsi sa narodil v july, starsi bol cele leto doma a v septembri nastupil zase do skolky (uz chodil aj pred tym do jasli a skolky)... maly, 2 mesacny, chodil so mnou 2 krat denne v teple ci v zime, v dazdi ci vetre... vytvorili sme si super rezim a mladsi dokonale spoznal priestory skolky, deti aj ucitelky... ked potom ako 2,5 rocny nastupil, prostredie doverne poznal a nastup do skolky bol absolutne bez problemov... mladsi byval chory asi rovnako, ako starsi v jeho veku, ziadny extrem myslim ... myslim, ze dolezite bolo aj to, ze som ho cely cas dojcila

do satne s kocikom sa u nas dalo ist, ale bravala som si tam vacsinou len vanicku alebo vajce s dietatom (vajce, ak som isla autom)

liebling98
18. aug 2015

@syrik kým bol najmladší bábätko v hlbokom kočíku, nechávala som celý kočík aj s bábom pred vchodom do škôlky. Bolo tam viac kočíkov, malá dedinska škôlka, kde sa všetci poznajú, vchod do budovy už v areáli škôlky, prakticky zadný vchod. Keď už bol väčší, kočík ostal vonku a malého som zobrala na rukách dnu. Škôlkár nejakú extra pomoc pri prezliekani nepotrebuje, stačilo jednou rukou.
Čo sa týka chorobnosti, moje deti majú celkom dobrú imunitu, najstarší doniesol vždy len nejakú virozu, sopliky, kašeľ, za pár dní bol OK. Kupodivu, malí to od neho chytili zriedka.

slunce3
18. aug 2015

u nas v skolke si musela kocik nechat vonku, ci sa to to pacilo alebo nie.
Riaditelka zakazala chodit s nimi dnu, ani sa nedivim, nebolo tam vela miesta,kazda trieda mala vlastny vstup. Kociky nechali vonku, a deti brali dnu. Neviem si predstavit ako by to vyzerlao keby chodili dnu s kocikmi. Stacilo ze si natrafila dobi ked doslo tak 5-6 deciek na raz a istlo ta v satni porazit. Satna nebola velka ale ani mala ale ked sa tam na nahrunila matka,otec dve deti, aj babka od kazdeho no na porazenie. 😄 a riaditelka to zakazala aj pre to ze malo miesta a ozaj dnu nebolo kam dat kocik nie to este viacej, a hlavne pre spinu ci s tym matky nanosili dnu.

zm79
18. aug 2015

podla mna mas rieseni viacej. Bud supni babo do autosedacky a vynes si ho do skolky v nej, alebo pouzivaj satku. V zime, ked su deticky naobliekane to sice nie je bohvie co, ale da sa. Mne pomohli s prezliekanim starsej dcery ine maminy.
A co sa tyka chorob, je to velmi individualne. Ked do skolky nastupila moja najstarsia dcera, prvykrat bola chora v maji. A ked po roku nastupil aj syn, bol chory na druhy den..... neries, uvidis 😉

drzim palce

evittam
18. aug 2015

@syrik Ahoj, nestresuj. Zvládli sme to všetky, zvládneš to aj ty. U nás na sídlisku som chodila s kočíkom a nechávala som ho síce v škôlke ale dole pri vstupe - syn mal triedu na poschodí. A všetko v pohode. Čo sa týka chorôb záleží od každého jedného dieťaťa a aj imunity. Môj syn bol v škôlke len veľmi málo chorý - možno 2-3x za celé roky a to vždy len nejaká viróza - za max.3 dni bol vždy v poriadku. Malá nedostala od neho vôbec nič a my možno raz. Držím pršteky. 😉

slunce3
18. aug 2015

Ale v pohode sa srazilo ak babo spalo nechali ho v kociku a postriedali sme sa pri nom ostatne.
Alebo nemoze ti vodit atarsieho niekto iny do skolky, priatel,manzel, suseda?
Alebo satka vajicko.
Riesenia su.
Kludne ho zober ajbso sebou dnu, chorobnost by to az tak ovplyvnit nemalo, v konecnom dosledku ti aj tak starsie bud dovlece vsetko domou alebo nie. Zalezi od imunity.

janickacrazy
18. aug 2015

@syrik Ja to budem tiež riešiť za chvílu. U nás sú pri vstupe do budovy schody dosť prudké, takže fakt neviem, ako to poriešim. Kočík jednoznačne budem musieť nechávať vonku. Ked bude malý spať, tak budem musieť niekoho poprosiť, nech mi ho postráži, no ale vačšinou sa všetci ponáhľajú do práce, tak neviem, či bude niekto ochotný. Nad šatkou tiež uvažujem, lenže malý sa narodí koncom oktobra, takže bude už dosť zima, no bude to veselé, už to vidím.

spoony
18. aug 2015

Keď naš syn nastupoval do škôlky on mal 4,5 roka a dcera 6 mesiacov. U nás vstup s kočíkom nie je možný lebo je tam viac schodov. Keď dcera spala tak som ju nechala v kočíku pre škôlkou (už vo dvore školky), pričom dceru som v kočíku priputavala buď pásmi alebo speci popruhmi, aby keď sa zobudi aby nevypadla a aby som ju počula nechavala som jej tam chuvu (tu vysielačku) a druhu časť som mala zo sebou. Keď bola dcera hore, tak som ju brala zo sebou. Niekedy som ju brala v babyvaku. Čo sa týka chorobnosti nebola o moc viac chorá ako sym v jej veku. Podľa mňa keď zoberieš bábätko da rukách dnu nie je tam viac bacilov, ako keď s ním ideš do nejakého nákupného centra, k doktorke ...

lucinocka
18. aug 2015

@syrik na problem s kocikom neviem odpoveda..na to druhe... nasa nastupila do skolky v maji, v lete ich bolo v skolke 5-10, dovtedy nikdy nebola chora, este stale sme nebrali ani atb nikdy, ani zapal usi, proste nic jej nebolo...chvalabohu zo skolky nosi len 3 dnove virozy...vracanie, teploty...4 dni v skolke a uz mi volaju ze sa cela pozvracala...samozrejme pri mojej imunite, co ma ona mam aj ja...kebyze mame male babo doma, predpokladam, ze ficime vsetci traja...a na to, ze zijeme pri mori ma uz skoro pol roka problem s kvapkajucim nosom, taze nas cakaju vytery na bezne skolkarske streptokoky..

fidka79
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
brumka
18. aug 2015

@syrik u nas tam je vstup zakazany s kocikom, preto som praktizovala od 2 babysatku 🙂 u nas sa kocik nepouziva

syrik
autor
18. aug 2015

Ďakujem Vám všetkým za odpovede a rady, ste zlaté 🙂

radecica
15. sep 2015

Nas mladsi sa narodil v oktobri, dcerka september predtym nastupila do skolky. Nosievala som ho od malicka do skolky v manduce, presne preto ze u nas nie je bezbarierovy vstup do skolky a aj tak mi prislo neprakticke tahat kocik do skolky. S malym babom v nosici som v pohode pomohla dcerke s prezliekanim, tazsie to bolo ked bol vacsi. Ked uz vedel sediet brala som kocik pred skolku, maleho posadila v satni na lavicku alebo na zem a bolo. Teraz ma maly dva roky a chodime peso. Co sa tyka chorob, prvy rok malej skolky a maleho veku boli obaja skoro nonstop chori. Dcerka nosila skolkarske sople domov a maly bol solidarny. Dr povedala ze ti mladsi si to odbiju doma so starsimi a rychlejsie si vybuduju imunitu, tak uvidim co bude ked nastupi on do skolky.