Dobry den mamicky z okolia Ziliny, prosim vas ake mate skusenosti s predskolskym a skolskymi zariadenim vo Varine a Stranavach? Dakujem🙂
Ahoj Janka, planujeme kupit pozemok a stavat maly domcek. A mame dve ponuky...vo Varine a Stranavach. Nakolko mame 3 male deti, je skolka a skola pre mna dost silne vyberove kriterium.
@aja26 Varin ma skoro raz tolko obyvatelov nez Stranavy (aspon podla netu) a preto sa da predpokladat lepsia obcianska vybavenost + vhladom na dostupnost (nie vzdy je k dispozicii auto) + mensia pravdepodobnost dopravnych nehod je to podla mna lepsia volba. Asi by bolo najlepsie zavolat si priamo na obecny urad do oboch obci a popytat sa tam - kolko je tam skolok, kolko deti/uciteliek v triede, ci maju kapacity vybavit vsetky ziadosti o prijatie do skolky.... Lebo predpokladam, ze mamicka, ktora byva v jednej obci Ti nebude odporucat tu druhu a naopak.
@aja26 aha 🙂 tak skolku nepoznam, ale pocula som, ze vo Varine je vynikajuca skola, aspon prospechovo, mala som odtial 2 spoluziacky na SŠ a tie same vraveli, ze sice ucky su sekery, ale to co sa naucili tam, im nikto nevezme. Ja som tiaz takto vyberala skolu pre syna - podla prospechu, vysledkov Monitora a uspechov ziakov na sutaziach. To len do buducnosti 🙂
ej, ale som si pomudrovala 😀
Ahoj Janka, presne aj ja mam take kriteria. Skolu nerobi farebna fasada ani omietka tried ale kvalitni ucitelia. Dakujeeem 🙂
Ja sice byvam blizko, ale nie az tak... skusila by som sa popytat priamo mamiciek pred skolkou, ako su spokojne s pristupom, personalom, hygienou...
Ale preco Varin a Stranavy, to je od seba dost daleko, aspon teda autom...
Apropo, niektore skolky uz po novom beru iba deti z vlastnych obci, tak si najskor zisti toto, ja som tak pohorela, ked som chcela dcerku prihlasit do MS v Nededzi. Nemala by si viac poruke skolku v Mojsi?